1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Motor arıza lambası silmeme rağmen sönmüyor

Gönderilme zamanı: 20 Eyl 2013, 21:45
gönderen suatisik35
Arkadaşlar arabamda hiçbir şey yokken hava filtresini değiştirmeye gerek varmı yokmu diye baktım.Filtre daha tamizdi yani değiştirmeye şimdilik gerek yoktu.Fakat şeytan bu ya beni dürttü bende hemen hava filtresinin aynı boru üstünde yanında bulunan (muhtemelen oksijen sensörü) çalışıp çalışmadığını kontrol amacı ile kablosunu çıkardım ve arabayı çalıştırdım tabiki motor arıza lambası yandı.arabayı stop ettim kabloyu yeniden bağladım arabayı çalıştırdım tahmin edersinizki motor arıza lambası sönmedi.aşşağıda yazılı iki değişik motor arıza lambası manuel söndürme işlemini yapmama rağmen ışığı söndüremedim.Yaptıklarım

1-)

NİSSAN CONSULT II VEYA SCANTOOL CİHAZI OLMADAN ARIZA KAYDI SİLME TEKNİĞİ (volverin33)

(kronometre kullanılmalı)

Akü problemsiz 11-14 v aralığında, direksiyon düz,vites boşta.

1-Kontak anahtarını ON pozisyonuna getirip en az 1 Saniye sonra OFF pozisyonuna getirin. 10 Saniye bekleyin. Süre bitiminde;
2-Kontak anahtarını ON pozisyonuna getirip 3 saniye bekleyin.3- 5 saniye içinde 5 kez gaz pedalına sonuna kadar basıp çekin her saniye başı.
4-Sonra 7 saniye gaz pedalı boşta bekleyip süre sonunda gaza tekrar sonuna kadar basıp 10 saniye basılı bekleyin. Motor arıza lambası yanıp sönecektir.
5-10 saniye sonra gaz pedalını serbest bırakın. Motor arıza ışığı yanıp sönmeye başlayacaktır. (bende ışık yanıp sönmedi-ya da ben farketmedim) ECM’den yedeklemedeki kayıtlı-bekleyen arıza kodları silinmiştir.
6-Akü kutup başlığını söküp 15 dakika sonra takın. DTC 24 saat içinde yedek bellekten kayıtlı-bekleyen-kalıcı tüm arıza kodları kaybolur.

Not: Motor arıza lambası yanmıyor ancak sorun olup olmadığını anlamak ve motor arıza kodlarını silmek için 1. aşamayı 32 kez tekrarlayarak baştan yapınız



2-)

9-NİSSAN CİHAZ OLMADAN MANUEL ARIZA KAYDI SİLME TEKNİĞİ (volverin33)
DİAGNOSTİK TEST MODU PROSEDÜRÜ

(kronometre kullanılmalı)

Akü problemsiz 11-14 v aralığında, direksiyon düz,vites boşta.

1-Kontak anahtarını ON pozisyonuna getirip en az 1 Saniye sonra OFF pozisyonuna getirin. 10 Saniye bekleyin. Süre bitiminde;
2-Kontak anahtarını ON pozisyonuna getirip 3 saniye bekleyin.
3-5 saniye içinde 5 kez gaz pedalına sonuna kadar basıp çekin her saniye başı.
4-Sonra 7 saniye gaz pedalı boşta bekleyip süre sonunda gaza tekrar sonuna kadar basıp(10-15)saniye arası motor arıza lambası yanıp-sönmeye başlayıncaya kadar gaz pedalına basılı bekleyin. Doğru işlemde(sürelere uyulmuş) mutlaka motor arıza lambası yanıp sönecektir.
5-(10-15) saniye sonra motor arıza lambası yanar yanmaz 3 saniye içinde gaz pedalını serbest bırakın.
6A-Aracı çalıştırın. ECM’den yedeklemedeki kayıtlı-bekleyen arıza kodları silinmiştir.
Motor arıza lambası silinmemişse ilk 5 seçeneği 1 dak.sonra tekrar uygulayıp buradan itibaren şunuda yapabilirsiniz.
Beşinci seçenekte arıza lambası yanıp-sönmeye başladıktan sonra gaz pedalına 10 saniye basılı tutup bırakınız.Anahtarı OFF konumuna getirin. Marşa basınız,ışık sönmüştür.
Yine bu uygulamada motor arıza lambası silinmemişse ilk 5 seçeneği 1 dak.sonra tekrar uygulayıp buradan itibaren şunuda yapabilirsiniz.
6B-Akünün önce eksi, sonra artı kutup başlığını söküp, 15 dakika bekleyin; önce artı, sonra eksi kutup başlığını takın. DTC 24 saat içinde yedek bellekten kayıtlı-bekleyen-kalıcı tüm arıza kodları kaybolacaktır.
Not: Motor arıza lambası yanmıyor ancak sorun olup olmadığını anlamak ve bekleyen-kayıtlı motor arıza kodlarını silmek için 1. aşamayı 32 kez tekrarlayarak baştan yapınız. Ecu sadece motor arızasını kalıcı olarak kaydederse arıza lambası yanar.



Yukarıda yazılı olan her iki işlemide yaptım. 2. yaptığım işlem sırasında motor arıza lambası yanıp sönüyor arabayı çalıştırıyorum.Arıza lambası sönüyor fakat 10-20 saniye sonra tekrar yanıyor (yada devamlı yanıp sönüyör tam hatırlamıyorum).Anlamadım gitti.Arabayı stop ettikten sonra tekrar çalıştırdığımda arıza lambası hiç işlem yapmamışım gibi devamlı yanıyor.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Re: Motor arıza lambası

Gönderilme zamanı: 20 Eyl 2013, 21:57
gönderen etap nissan
Aracınızı bir müddet kullandıktan sonra sorun yoksa lamba otomatikman sönecektir şayet sönmyorsa OBD soketinin geniş kısmındaki sağ ve sol enbaştaki pinleri bir parça kablo yardımıyla 2 saniyeliğine birleştirin lamba yanıp sönecektir tekrar 2 saniyeliğine birleştirin arıza yoksa lamba sönecektir

Re: Motor arıza lambası silmeme rağmen sönmüyor

Gönderilme zamanı: 21 Eyl 2013, 02:40
gönderen suatisik35
Tamam deneyeceğim teşekkürler

Re: Motor arıza lambası silmeme rağmen sönmüyor

Gönderilme zamanı: 21 Eyl 2013, 03:18
gönderen suatisik35
Şimdi yukarıda 2 numaralı silme işlemini tekrar yaptım.arabayı çalıştırdığımda devir yüksekken ışık sönüktü ayağımı gazdan çekince ışık yandı, motora hafif gaz verdiğimde sönüp, ayağımı gazdan çekince tekrar yanıyor (1000 devire yükselince bile sönüyor), bunu 5-6 defa denedim sonuç aynı, arabayı stop edip tekrar çalıştırdığımda bu defa arıza lambası sabitlendi gaz versemde vermesemde farketmiyor devamlı sönmeden yanıyor.Acaba bi yerde 3950 rpm devri geçmeden 5 dakkika kullanın uyarısınımı denesem

Re: Motor arıza lambası silmeme rağmen sönmüyor

Gönderilme zamanı: 21 Eyl 2013, 14:08
gönderen suatisik35
Daha önceki mesajlarda obd de bulunan 1ve 8 nolu pinleri 2 saniyeliğine telle birlestirin demiştiniz ancak aşağıdaki resimdede görüldüğü üzere bende 1-2-9-10-11 nolu pinler yok aracim 2007 1.5 tekna ben anlamadim neden böyle

Resim

Re: Motor arıza lambası silmeme rağmen sönmüyor

Gönderilme zamanı: 21 Eyl 2013, 20:59
gönderen etap nissan
pin numarası vermedim soketin geniş kısmındaki en baştan iki tarftaki pinleri dedim.

Re: Motor arıza lambası silmeme rağmen sönmüyor

Gönderilme zamanı: 26 Eki 2013, 19:22
gönderen karamurat33
Aradan bir ay geçmiş ama birilerinin işine yarayabilir. volverin33 rumuzlu üyeyim. Paylaşılan bilgiler bana aittir. Çıkarttığınız soket oksijen sensörünün değil havadebimetresinin soketidir.
2.başlıktaki işlemde gözardı ettiğiniz şu iki durum var. arıza lambası yanıp-sönmeye başladıktan sonra gaz pedalına 10 saniye basılı tutup bırakınız.Anahtarı OFF konumuna getirin. Marşa basınız,ışık sönmüştür.
Yine bu uygulamada motor arıza lambası silinmemişse ilk 5 seçeneği 1 dak.sonra tekrar uygulayıp buradan itibaren şunuda yapabilirsiniz.
6B-Akünün önce eksi, sonra artı kutup başlığını söküp, 15 dakika bekleyin; önce artı, sonra eksi kutup başlığını takın. DTC 24 saat içinde yedek bellekten kayıtlı-bekleyen-kalıcı tüm arıza kodları kaybolacaktır.
Hocam buralarda olursanız bir durumu merak ettim acaba aracınızın abs-ebd çalışma durumu nasıl. Abs ışığı kaç saniye sonra sönüyor ya da abs ışığı ile aynı anda sönen diğer ışıklar var mı? Aracın birinci sahibi misiniz ikinci sahibi misiniz? Teşekkür ederim.