almera periyodik bakım aralığı-periyodik bakım listesi
- MÜNÜRB
- Platin Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur
- İletişim:
almera periyodik bakım aralığı-periyodik bakım listesi
aracım 2008 model 75 000 km de aldığımdan bu güne yaptıklarım 52 000 km de aldım aracı
8-9 bin km de bir yağ değişimi yağ filtresi değişimi
yılda iki kez hava filtresini kontrol ettiririm birincisinde temiz çıkar hava tutulur ikincisinde kesin değişir
bujileri 12 000 km önce değiştirdim
aracın altını yılda enaz iki kez lifte kaldırıp körükler ön takım vb kontrolü yaptırırım
polen filtresi yılda en az bir kez değişim klima yüksek devirde çalıştığında kirli ise hemen belli ediyor
lastik ve jantlarım iki takım yazlık kışlık balans sürüş esnasında hissettirir rot ayarı düz zeminde göz kontrolu + rot balansçıya arada bir uğrar baktırırım
gaz filtresi 8-10 bin km bir değişir
gaz kaçak kontrolü filtre için gittiğimde yaptırırım
kayışlar iki defa değişti
gergi bilyası değişti
enjektör temizliği hiç yaptırmadım
mutlaka eksiklerimiz vardır diye düşünüyorum bu konuda bilgilendirir kaç km de hangi işlemler yapılması gerek sıralayabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
8-9 bin km de bir yağ değişimi yağ filtresi değişimi
yılda iki kez hava filtresini kontrol ettiririm birincisinde temiz çıkar hava tutulur ikincisinde kesin değişir
bujileri 12 000 km önce değiştirdim
aracın altını yılda enaz iki kez lifte kaldırıp körükler ön takım vb kontrolü yaptırırım
polen filtresi yılda en az bir kez değişim klima yüksek devirde çalıştığında kirli ise hemen belli ediyor
lastik ve jantlarım iki takım yazlık kışlık balans sürüş esnasında hissettirir rot ayarı düz zeminde göz kontrolu + rot balansçıya arada bir uğrar baktırırım
gaz filtresi 8-10 bin km bir değişir
gaz kaçak kontrolü filtre için gittiğimde yaptırırım
kayışlar iki defa değişti
gergi bilyası değişti
enjektör temizliği hiç yaptırmadım
mutlaka eksiklerimiz vardır diye düşünüyorum bu konuda bilgilendirir kaç km de hangi işlemler yapılması gerek sıralayabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

münür bingöl
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008
- comolokko
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: serbest
Re: almera periyodik bakım aralığı-periyodik bakım listesi
Bende
10.000km de bir yada 1 sene geçtiyse motor yağını değiştririm tabi yanında hava filtresi ve yağ filtresinide
heryıl polen filtresini değiştiririm
25.000km de bujileri değiştiririm
lastikleri dişleri iyi olsada 4 yılda bir değiştiririm
10.000-12.000km de lpg filtresini değiştiririm
almerada yok gerçi ama 60.000kmde yada 5 yılda triger setini değiştiririm
kaliteli yakıt almaya çalışırım bu sayede enjektörler temizdir carbon clean falan hiç yaptırmışlığım yoktur
sağından solundan ses gelmedikçe pek aracımı oynatmamaya gayret gösteririm.Bunları yapıpta hala birşeyler çıkıyorsa uğraşmayıp aracı satar kurtulurum.
10.000km de bir yada 1 sene geçtiyse motor yağını değiştririm tabi yanında hava filtresi ve yağ filtresinide
heryıl polen filtresini değiştiririm
25.000km de bujileri değiştiririm
lastikleri dişleri iyi olsada 4 yılda bir değiştiririm
10.000-12.000km de lpg filtresini değiştiririm
almerada yok gerçi ama 60.000kmde yada 5 yılda triger setini değiştiririm
kaliteli yakıt almaya çalışırım bu sayede enjektörler temizdir carbon clean falan hiç yaptırmışlığım yoktur
sağından solundan ses gelmedikçe pek aracımı oynatmamaya gayret gösteririm.Bunları yapıpta hala birşeyler çıkıyorsa uğraşmayıp aracı satar kurtulurum.
“Nissan Almera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir