motor ikiza lambası
- ilhan güler
- NissanClubTr
- Otomobil: Belirtilmemiş
- Meslek:
motor ikiza lambası
- Muhammet Murat
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek:
- İletişim:
Re: motor ikiza lambası
07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)
İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.
- karamurat33
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: almera doktoru
Re: motor ikiza lambası
ilhan güler yazdı:Arkadaşlar merhaba. 2001 model 1.8 Nissan Hatcback arabam var. 1 yıl önce motor ikaz lambası yandıktan sonra elektronik cihaza bağladık ve hız sensörunde (kilometre sensöru) arıza tespit ettik. Yaklaşık 1 yıl kullandıktan sonra aynı arıza tekrar ortaya çıktı. Ancak bu kez parçayı değiştirmemize rağmen motor ikaz lambası 15 gün sonra içinde tekrar yandı. Aracın beynine baktırdım sıkıntı olmadığını söylediler. Krank mili sensörünü değiştirdim ama lamba yine yandı. Şimdi egsantirik pozisyon sensörünü değiştireceğim. Krank mili arıza yaptıktan sonra görevini egsantrik sensöre devredermiş. Bu iki sensör arasında bağlantı varmış. Şimdi aracın bu sensörleri değiştirilirken ecu ya (motor kontrol merkezine' ne) program yüklemek gerekli mi? Ayrıca hız sensörunü serviste taktırdım acaba bu sensör de arızalı olabilir mi? İşin ilginç tarafı aracım normal çalışıyor viteslere geçişte herhangi bir sorun yaşamıyorum. Sanki benzin yakışında biraz artış oldu gibi. İkaz lambasının yanmasına başka ne sebep olabilir acaba? Elektronik cihaza taktığımızda sürekli hız sensörü arızası veriyor. Değerli bilgileriniz için şimdiden sağolun
sıkıntı boğaz kelebeğindedir.
“Nissan Almera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir