Kelebek bogazi ve maf sensorü.
Kelebek bogazi ve maf sensorü.
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: Kelebek bogazi ve maf sensorü.
almera35 yazdı:Merhaba.Bugun istratimde soyle arabayi incelemek;kelebek bogazi ve maf sensoru arasindaki baglanti borusunu cikartip ikisininde temizligine bakmak istedim.Aman allahim goruntu korkunc.Sobanin isi nasilsa oyle is ve kurum baglamis.İkisinide temizlemeye karar verdim.Sormak istedigim şu;kelebek bogazini baglantisini sokerek fisini cekmeden temizlemek istiyorum cunku adada tamirci yok adaptasyon yapamam diye korkuyorum biraz beni ugrastiracak ama yapacagima eminim.Fişi sokmeden temizlemenin sisteme bir zarari olurmu ayrica maf sensorunu temizliyecegim yagsiz kontak sprey ile temizlenebilirmi?Tesekkurler..
Yaw arkadaş haydar dümen ettin bizi. o kadar çok karıştırma bırak tehlikeli yerler bunlar karıştırma. sonra bir bakmışsın araban gaz yemior ona razı ol 5bin devirde bağırıp duruyor olsa ne yapacaksın.maf sensörü temizleme ihtiyacı duymaz. forumda her konuyu okurum MAF sensörünü temizledim/temizlettim şu sorun çözüldü diye daha kimseden duymadım. maf sensörü arıza yapar, arızasında araba gaz yemez değiştirirsin araba düzelir.
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- 1.burak
- Platin Üye
- Meslek: İlaç Mümessili

- 1.burak
- Platin Üye
1.burak yazdı:Hayır motor arıza ışığı yanmıyor temizlikten sonra.. gaz teline bağlı bir metal ve üzerinde iki çentik var, sabit çizgiye soğukken getirilen ilk çizgi soğuk rölantiyi belirliyor.. Tüm bunlar hakkında yeterli bilgi ve görsel incelemeden bence temizliğe falan kalkışmayın.. sadece civata söküp sprey sıkmayla olacak şeyler değil gerçekten..
Bu konuda bilginiz var sanirim.Bende tamircilik yaptim ama eski versiyonum.Karburatorlu arabalari gozum kapali soker takarim.Uzun sure oldu kamuda calismak biraz koreltti beni ve ayrica bu yeni araclar biraz daha mekanikten uzak ve elektronik..Mantigi bir kapabilsem yapamayacagim is olmadigini dusunuyorum.Aractaki bu tarz kusurlar gozume batiyor.Açıp bakmasam sorun yok..
- 1.burak
- Platin Üye

Sadece Almera'yı çok iyi ele alan, işinize çok yarayacak bir site vereyim, çok emek verilmiş bilgiler için
http://nissan-almera.tr.gg/ALMERA-ARTISI_EKSISI.htm
1.burak yazdı:Bende öyle bulaştım zaten, ne yazıkki kurtulamıyorum..işlem zor değil ancak istemeden bi yerlere zarar vermek çok olası.. kendi ustam nissana pek aşina değildi, beraber araştırarak çözdük bazı şeyleri.. hatta ilk yaptığımızda araç boşta 1000 devir, vitese atınca 1500 rölanti devrine sahip oluyordu.. geyik yapıyorduk hatta spor oldu araba, kalkışa hazırlıyo kendisini diye.. çekişte bir problem yoksa, rölantide sapıtmalar yoksa ve bilgisayara bağlayacak imkanınız yoksa bence bulaşmayın.. elimizde halen bağlanacak cihazımız olmamasına rağmen uğraşıyoruz zaman zaman böyle şeylerle..
araçta bakılmadık yer kalmamasına rağmen marşı geç alıyordu araç, en sonunda youtube'da bir video buldum, benzin geri dönüş valfiyle ilgili, valfin çıkışını by-pass ederek çözdük olayı, meğer valf arızalanmış nasıl olduysa.. bazı şeyler araştırılarak çözülüyor.. işten anlayan usta bile tespit edemiyor bazen kimi şeyleri..
Sadece Almera'yı çok iyi ele alan, işinize çok yarayacak bir site vereyim, çok emek verilmiş bilgiler için
http://nissan-almera.tr.gg/ALMERA-ARTISI_EKSISI.htm
Su an problem yok dogru.Ama problem olmadan problem olacak seyleri halletmek gerektigini dusunenlerdenim.Aracimi alali 3 ay oldu biraz hor kullanmislar.Motor yagini 1000 kmde filitresiyle beraber 2 defa degistirdim motor temizlensin diye.Koltuklarindan halilarina,kapi dosemelerine kadar sokup temizledim.Cok hassas ve titizim maalesef.( Bu huyumu sevmiyorum).Forumda bir cok belirttigim arizalarida giderdim.Gozume bir sey battimi tamam kurtulusu yok.Zannedersem bogaz kelebegini sokmeden distan soyle bir yuzeysel temizlesem kendimi kandirmis olacagim.Tesekkur ederim adadan ciktigim ilk vakit bu isi serviste hallettirmeye calisacagim

- zaferaydemir76
- NissanClubTr
- Otomobil: Almera
- Meslek: Tekniker
GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
“Nissan Almera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir