Almera'da birkaç sıkıntı..

(N15) (N16) Nissan Almera
Kullanıcı avatarı
aymuka
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Almera
Meslek:

Almera'da birkaç sıkıntı..

Mesajgönderen aymuka » 23 Haz 2016, 10:32

Arkadaşlar merhaba.. 2006 model Almera Tekna aracım var. Yeni aldım sayılır. Araç ile ilgili birkaç sıkıntım var. Bu sıkıntılardan bir kısmını forumdan araştırdım, cevap bulamadıklarımı sizinle paylaşmak ve yardım almak isterim. Sorunlar şöyle:

- Araba 100 km/h hıza ve 3000 devire yaklaştığında motor biraz gürültülü çalışıyor, yada içeri fazla ses geliyor. Bu durum bu araç için normal midir, yoksa bir soruna mı işaret eder?

- Arabanın göğsünün sağ kısmından hareket halindeyken ve özellikle bozuk yola girdiğimde filan adamı gıcık eden bir tıkırtı sesi geliyor! Bazen kesiliyor ama özellikle sabahları filan ilk çalıştırıp belli bir mesafe gidilene kadar baya tıkırtı yapıyor. Polen filtresinden şüpheleniyorum ama başka nerden olabilir acaba?

- Viteslerde boşluk var! Mesela araba çalışmaz ve durur halde, vites de 1'de veya 5'de dururken vites kolu çok sallanıyor?

- Vitesi 2'den 3'e atarken bir uğultu geliyor?

- Birde kasis ve çukurlarda fazla hissettiriyor ve vuruntu yapıyor. Özellikle arkada oturanlar için rahatsız edici bir durum. Daha önceki araştırmalarımda bu aracın amortisörlerinin sert olduğunu ve bu durumun normal olduğunu okumuştum ama bunun bir çözümü yok mu ya da önerisi olan?

Vakit ayırıp yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum..

Ha birde Ankara'da özel Nissan servisi tavsiyesi olan varsa sevinirim..

Kullanıcı avatarı
emreokumus
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Re: Almera'da birkaç sıkıntı..

Mesajgönderen emreokumus » 23 Haz 2016, 20:45

Kasislerde ve sabahları ses gelmesi meselesi; direksiyon kutusu yağ kaçırıyor olabilir ya da yağı azalmış olabilir. Bir de amortisör kule başlarına baktir derim. Diğerleri için bir fikrim yok; ancak aynen bende de böyle olmuştu. Benim de 2006 tekna almeram var.

SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
aymuka
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen aymuka » 24 Haz 2016, 08:49

Cevap için teşekkürler. Ama ses sağ taraftan geliyo net bi şekilde, yani direksiyondan olma ihtimali çok zayıf. Bir de bu almeralarda kronik sayılabilecek olan o direksiyon kutusundaki sıkıntı benimkinde de olmuş geçen yıl filan, arkadaş 400 tl'ye hallettirmiş o işi daha önceden. Neyse, zaten bakım zamanı gelmişti artık söylicez ustalara. İnşallah iyi bir ustaya denk gelirim de çözer şu sıkıntıları..

Kullanıcı avatarı
Hayalet ;)
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen Hayalet ;) » 24 Haz 2016, 16:50

benimde 2006 altı almeram var sağ kısımdaki ses bendende geliyor kaportacı bakması lazımmış gidemedim kaportacıya ......vites boşlukları bendede var motor dili kopmuş felan dediler yaptırdım düzelmedi 1e geçerkende zorlanma var....amassörüde bozuk olabilir benimde öyle patlak dediler işin özü para lazım para :D

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 25 Haz 2016, 02:13

arkadaşım arabanın içinden geliyorsa torpidoyu söküp arkasındaki aksamı kontrol edin arabanın ana eyini orada onun iki vidası var biri düştüyse zırıltı yapar çok rahatsız edici gıcık bir ses çıkarır. torpido bağlantılarının yapıldığı taşıyıcılarda da bağlantıları vidalı onları da kontrol edin. lastikler orijinalmi yoksa ince yanak mı, orijinal değilse vuruntu yapar. arabanın çok ses yapması egzost bağlantılarında kaçak varsa veya katalitik boşaltılmışsa şahin kullanıyormuş gibi ses yapar çok ta önemli değil. ama ses motorun içinden geliyorsa sebebini bulun. rektefiye istiyordur.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
aymuka
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen aymuka » 30 Haz 2016, 09:05

Arkadaşlar tekrar merhaba. Geçen gün hem arabanın bakım zamanı geldiği için hemde daha önce yazdığım sıkıntılar için Şaşmaz'da bulunan özel bir Nissan servisine gittim. Periyodik bakımını yaptırdım ve sıkıntılarla ilgili şu işlemler yapıldı:
- Yağ, hava, polen filtresi değişimi
- Yağ değişimi (Yağı kendim aldım: Castrol edge 5W-40 : 110 TL) Bu arada yağ konusunu baya bi araştırdım ve 5W-40'a karar verdim. Zaten servise de arayıp sordum onlarda 5W-40 kullanıyorlarmış. Siz ne dersiniz??
- Ön diskler ve balatalar değişti.
- Motor arka kulağı kırılmış o da değişti. Vitesteki sallanma ve hafif titreme filan ondan olur dediler. Titreme geçti gibi ama boşluklar hala mevcut, çok kritik değil.
- Arabanın göğsünün sağ tarafından gelen ses: daha önceki bakımlarında heralde polen filtresini filan ararken göğüsü direk tutan vidaları sökmüşler, oralar sıkıldı vidalar tamamlandı.
- Ön sol kapıdan yüksek hızlarda biraz rüzgar sesi geliyordu, kapı ayarları yapıldı.
- 2'den 3'e atarken gelen uğultuyu pek duymadım bi daha!
- Motorun biraz gürültülü çalışması bu araba için normalmiş. Almera'ya has bir sorun, ses izolasyonu biraz kötü ve kaput izolasyonu filan yok. Bunu daha önce başka yerlerde de okumuştum.
- Kasislerde fazla hissettirmesi de Almera'ya has bir durum gibi görünüyor. Malum fabrika çıkışı spor amortisörler var filan..
- Kışın sabah soğukta ön taraftan kasislerden geçerken gıcırtı geliyordu, o da amortisör koruma lastiğinin sertleşmesinden dolayı. Bunu da yine daha önce başka bir yerde okumuştum, usta da teyit etti. Onu şimdilik yaptırmadım, bakalım kışa kim öle kim kala diye..

Tüm bu bakım ve diğer işlemler için 500 TL verdim (yağ hariç, sadece servise verilen para). Ne dersiniz arkadaşlar uygun mudur?
Birde servisin ismini özellikle vermedim, yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için. Merak eden varsa yada paylaşmamda sakınca yoksa paylaşabilirim..

Kullanıcı avatarı
Hayalet ;)
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen Hayalet ;) » 06 Eki 2016, 10:38

servisle sanayinin farkı tam olarak ne oluyor
mesela sağ önden gelen sese baktırmaya gitsem servise kayıt felan yapıp para alıyorlarmı
yoksa derdini anlatıyorsun fiyatmı biçiyorlar

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 07 Eki 2016, 23:52

aymuka yazdı:Arkadaşlar merhaba.. 2006 model Almera Tekna aracım var. Yeni aldım sayılır. Araç ile ilgili birkaç sıkıntım var. Bu sıkıntılardan bir kısmını forumdan araştırdım, cevap bulamadıklarımı sizinle paylaşmak ve yardım almak isterim. Sorunlar şöyle:

- Araba 100 km/h hıza ve 3000 devire yaklaştığında motor biraz gürültülü çalışıyor, yada içeri fazla ses geliyor. Bu durum bu araç için normal midir, yoksa bir soruna mı işaret eder?

- Arabanın göğsünün sağ kısmından hareket halindeyken ve özellikle bozuk yola girdiğimde filan adamı gıcık eden bir tıkırtı sesi geliyor! Bazen kesiliyor ama özellikle sabahları filan ilk çalıştırıp belli bir mesafe gidilene kadar baya tıkırtı yapıyor. Polen filtresinden şüpheleniyorum ama başka nerden olabilir acaba?

- Viteslerde boşluk var! Mesela araba çalışmaz ve durur halde, vites de 1'de veya 5'de dururken vites kolu çok sallanıyor?

- Vitesi 2'den 3'e atarken bir uğultu geliyor?

- Birde kasis ve çukurlarda fazla hissettiriyor ve vuruntu yapıyor. Özellikle arkada oturanlar için rahatsız edici bir durum. Daha önceki araştırmalarımda bu aracın amortisörlerinin sert olduğunu ve bu durumun normal olduğunu okumuştum ama bunun bir çözümü yok mu ya da önerisi olan?

Vakit ayırıp yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum..

Ha birde Ankara'da özel Nissan servisi tavsiyesi olan varsa sevinirim..

1-100 km den sonra aracın motor sesi bir miktar değişiyor bu normal,
2-plastik aksamın gıcırtısı kronik, torpidonun arkasında ateşleme beyni (motor kontrol modülü ECM) var onun vidaları gevşemiş olabilir
3-4. maddeler için şanzumancıya götür, buradan ancak okuyup üfleyebiliriz başkası elimizden gelmez.
5-süspansiyonları genel olarak tüm modellerde sert. kimsede birşey yapamıyor yapanı da duymadım.
6-yardımcı olmaya çalıştım inşallahmemnun olmuşsundur.
7-Ankarada servis bilmiyorum forumda ankaradan arkadaşlar çok var onların yazdığı usta veya servisler var onları bir bulun

Kullanıcı avatarı
aymuka
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen aymuka » 14 Eki 2016, 15:01

En son bahsettiğim bakımı yaptırdıktan sonra göğüsün sağ tarafındaki tıkırtı kesilmişti, hatta yaz boyunca da hiç o ses gelmedi fakat şimdi tekrar aynı ses peydah oldu arkadaş. Artık hava soğuyunca mı oluyo noluyo bilemedim. spoilerci arkadaşım, yardımların için sağol, ses kesilince dediğin yere bakmamıştım ama ilk fırsatta bakacağım. Arabayı eşim kullanıyo, arada bir bana denk geliyo, yani öle hemen müdahale edemiyorum:)

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 14 Eki 2016, 20:32

5w40 koyduysanız yağı sık kontrol edin. lpgli ise çok çabuk eksiltir. eklemeye yetişemezsiniz. lpgli değilse sorun yok.

Kullanıcı avatarı
volpan
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: müzisyen/esnaf

Mesajgönderen volpan » 25 Eki 2016, 15:06

sağ taraftan gelen ses için alt takmını rot balancıda kontrol ettir büyük ihtimal lastiklerden biri kötü olmuştur sana torpido gibi geliyordur ses

“Nissan Almera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı