Almera'da birkaç sıkıntı..
Almera'da birkaç sıkıntı..
- Araba 100 km/h hıza ve 3000 devire yaklaştığında motor biraz gürültülü çalışıyor, yada içeri fazla ses geliyor. Bu durum bu araç için normal midir, yoksa bir soruna mı işaret eder?
- Arabanın göğsünün sağ kısmından hareket halindeyken ve özellikle bozuk yola girdiğimde filan adamı gıcık eden bir tıkırtı sesi geliyor! Bazen kesiliyor ama özellikle sabahları filan ilk çalıştırıp belli bir mesafe gidilene kadar baya tıkırtı yapıyor. Polen filtresinden şüpheleniyorum ama başka nerden olabilir acaba?
- Viteslerde boşluk var! Mesela araba çalışmaz ve durur halde, vites de 1'de veya 5'de dururken vites kolu çok sallanıyor?
- Vitesi 2'den 3'e atarken bir uğultu geliyor?
- Birde kasis ve çukurlarda fazla hissettiriyor ve vuruntu yapıyor. Özellikle arkada oturanlar için rahatsız edici bir durum. Daha önceki araştırmalarımda bu aracın amortisörlerinin sert olduğunu ve bu durumun normal olduğunu okumuştum ama bunun bir çözümü yok mu ya da önerisi olan?
Vakit ayırıp yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum..
Ha birde Ankara'da özel Nissan servisi tavsiyesi olan varsa sevinirim..
- emreokumus
- Silver Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek:
Re: Almera'da birkaç sıkıntı..
SM-G800HQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
- Hayalet ;)
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur

- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- Yağ, hava, polen filtresi değişimi
- Yağ değişimi (Yağı kendim aldım: Castrol edge 5W-40 : 110 TL) Bu arada yağ konusunu baya bi araştırdım ve 5W-40'a karar verdim. Zaten servise de arayıp sordum onlarda 5W-40 kullanıyorlarmış. Siz ne dersiniz??
- Ön diskler ve balatalar değişti.
- Motor arka kulağı kırılmış o da değişti. Vitesteki sallanma ve hafif titreme filan ondan olur dediler. Titreme geçti gibi ama boşluklar hala mevcut, çok kritik değil.
- Arabanın göğsünün sağ tarafından gelen ses: daha önceki bakımlarında heralde polen filtresini filan ararken göğüsü direk tutan vidaları sökmüşler, oralar sıkıldı vidalar tamamlandı.
- Ön sol kapıdan yüksek hızlarda biraz rüzgar sesi geliyordu, kapı ayarları yapıldı.
- 2'den 3'e atarken gelen uğultuyu pek duymadım bi daha!
- Motorun biraz gürültülü çalışması bu araba için normalmiş. Almera'ya has bir sorun, ses izolasyonu biraz kötü ve kaput izolasyonu filan yok. Bunu daha önce başka yerlerde de okumuştum.
- Kasislerde fazla hissettirmesi de Almera'ya has bir durum gibi görünüyor. Malum fabrika çıkışı spor amortisörler var filan..
- Kışın sabah soğukta ön taraftan kasislerden geçerken gıcırtı geliyordu, o da amortisör koruma lastiğinin sertleşmesinden dolayı. Bunu da yine daha önce başka bir yerde okumuştum, usta da teyit etti. Onu şimdilik yaptırmadım, bakalım kışa kim öle kim kala diye..
Tüm bu bakım ve diğer işlemler için 500 TL verdim (yağ hariç, sadece servise verilen para). Ne dersiniz arkadaşlar uygun mudur?
Birde servisin ismini özellikle vermedim, yanlış anlaşılmaya mahal vermemek için. Merak eden varsa yada paylaşmamda sakınca yoksa paylaşabilirim..
- Hayalet ;)
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur
mesela sağ önden gelen sese baktırmaya gitsem servise kayıt felan yapıp para alıyorlarmı
yoksa derdini anlatıyorsun fiyatmı biçiyorlar
- spoilerci
- MODERATOR
- İletişim:
aymuka yazdı:Arkadaşlar merhaba.. 2006 model Almera Tekna aracım var. Yeni aldım sayılır. Araç ile ilgili birkaç sıkıntım var. Bu sıkıntılardan bir kısmını forumdan araştırdım, cevap bulamadıklarımı sizinle paylaşmak ve yardım almak isterim. Sorunlar şöyle:
- Araba 100 km/h hıza ve 3000 devire yaklaştığında motor biraz gürültülü çalışıyor, yada içeri fazla ses geliyor. Bu durum bu araç için normal midir, yoksa bir soruna mı işaret eder?
- Arabanın göğsünün sağ kısmından hareket halindeyken ve özellikle bozuk yola girdiğimde filan adamı gıcık eden bir tıkırtı sesi geliyor! Bazen kesiliyor ama özellikle sabahları filan ilk çalıştırıp belli bir mesafe gidilene kadar baya tıkırtı yapıyor. Polen filtresinden şüpheleniyorum ama başka nerden olabilir acaba?
- Viteslerde boşluk var! Mesela araba çalışmaz ve durur halde, vites de 1'de veya 5'de dururken vites kolu çok sallanıyor?
- Vitesi 2'den 3'e atarken bir uğultu geliyor?
- Birde kasis ve çukurlarda fazla hissettiriyor ve vuruntu yapıyor. Özellikle arkada oturanlar için rahatsız edici bir durum. Daha önceki araştırmalarımda bu aracın amortisörlerinin sert olduğunu ve bu durumun normal olduğunu okumuştum ama bunun bir çözümü yok mu ya da önerisi olan?
Vakit ayırıp yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum..
Ha birde Ankara'da özel Nissan servisi tavsiyesi olan varsa sevinirim..
1-100 km den sonra aracın motor sesi bir miktar değişiyor bu normal,
2-plastik aksamın gıcırtısı kronik, torpidonun arkasında ateşleme beyni (motor kontrol modülü ECM) var onun vidaları gevşemiş olabilir
3-4. maddeler için şanzumancıya götür, buradan ancak okuyup üfleyebiliriz başkası elimizden gelmez.
5-süspansiyonları genel olarak tüm modellerde sert. kimsede birşey yapamıyor yapanı da duymadım.
6-yardımcı olmaya çalıştım inşallahmemnun olmuşsundur.
7-Ankarada servis bilmiyorum forumda ankaradan arkadaşlar çok var onların yazdığı usta veya servisler var onları bir bulun
- spoilerci
- MODERATOR
- İletişim:
“Nissan Almera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi