Re: İlk marşta çalışmama sorunu

(N15) (N16) Nissan Almera
Kullanıcı avatarı
hcubukdar1331
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Almera
Meslek:

Mesajgönderen hcubukdar1331 » 25 Kas 2012, 21:06

2001 1,5 luksury aracım ilk önce boşa atınca ve durmaya yakın stop ediyordu. Boğaz kelebeğini temizlettikten sonra aracın freni (boşa atınca) şişmeye başladı, araç kendi kendine gaz almaya başladı, araç soğuduktan sonra ilk marşta çalışıyor ancak daha sonra çalışmıyor. Servise götürdüm servis gaz kelebeğinin arızalı olabileceğini söyledi. İki bin TL de fiyat çekti. Yardımcı olabilecek varsa mesaj atarsa sevinirim.

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Re: Re: İlk marşta çalışmama sorunu

Mesajgönderen GhettoParty » 26 Kas 2012, 01:02

daha öncede forumda biryerde yazmıştım ama hatırlamıyorum

bir arkadaşımın twingodada aynı dediğin sorunlar oldu ama fren şişiyormuydu onu bilmiyorum baya servis usta gezdi hepsi kelebek dedi . en son twıngoforumda birisi aracılığıyla yurtdısında cıkma getırdı değiştırınce sorunu cozulmustu

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
aresavas
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: IT Manager
İletişim:

Mesajgönderen aresavas » 26 Kas 2012, 11:05

http://www.ebay.com/itm/Nissan-Almera-N ... 51&vxp=mtr

Buradan çıkmasına ulaşabilirsiniz. Sağlam durumda olduğu bilgisi veriliyor ama 2000 lira karşısında 86 doların denemeye değer olacağını düşünüyorum. Royal Mail ile U.K. dan ortalama 20 pounda gelse neredeyse 10 da 1 ine sorununuz çözülebilir

Your dream is my reality...

06 SH 055
Çankaya / ANKARA

Kullanıcı avatarı
aresavas
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: IT Manager
İletişim:

Mesajgönderen aresavas » 26 Kas 2012, 11:13

Bu arada araştırma yaparken Nissan modelleri için Apex tarafından üretilen OEM gaz kelebeklerine rastladım 80,90 veya 100 mmlik , 109 dolar gibi fiyatları ve 7-10HP artış öngörüyorlar :XA :XA :XA
Tam benim işim, benim bile deneyesim geldi :)

Your dream is my reality...

06 SH 055
Çankaya / ANKARA

Kullanıcı avatarı
karamurat33
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Almera
Meslek: almera doktoru

Mesajgönderen karamurat33 » 03 Oca 2013, 15:31

hcubukdar1331 yazdı:2001 1,5 luksury aracım ilk önce boşa atınca ve durmaya yakın stop ediyordu. Boğaz kelebeğini temizlettikten sonra aracın freni (boşa atınca) şişmeye başladı, araç kendi kendine gaz almaya başladı, araç soğuduktan sonra ilk marşta çalışıyor ancak daha sonra çalışmıyor. Servise götürdüm servis gaz kelebeğinin arızalı olabileceğini söyledi. İki bin TL de fiyat çekti. Yardımcı olabilecek varsa mesaj atarsa sevinirim.

ilk marşta çalışlmama sorunu genellikle yakıt pompası ile alakalıdır. yakıt geri kaçırma yapıyordur contadan dolayı. yakıt pompasına check valf ya da yakıt pompasının bakımını yaptırabilirsiniz.

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:
İletişim:

Mesajgönderen Muhammet Murat » 02 Şub 2013, 16:54

ilk marşta çalışmama sorunuyla bizzat karşılaştım primera 2001- 106 hp idi yakıt pompası, sigorta kutusuna varıncaya kadar değiştirdiler ama 1 defada hava akış metresini değiştirdim ama nedense hava akış metresinden çıktı tekrar değiştirmek zorunda kaldım. hava akış metresiyle alakası olabilir.

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)

İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.

“Nissan Almera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı