170 te abs ye rağmen sağa çekti...!!!
- umitcan
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: Elektronik Teknikeri
170 te abs ye rağmen sağa çekti...!!!
Başımdan geçen bir anıyı anlatmak istedim. Ben bazen aracı özelliklede tekken limitte veya tatlı makaslarla kullanırım.
Pazar sabahı saat sabah 08,30 gibi istanbul anadolu yakası e5 te yaklaşık 170 ile şerit değişe değişe birtane fluance ile gidiyorduk...
Derken vatandaşın biri döneceğini sonradan mı anladı nedir birden frene asıldı ve aynı şekilde sağa kırdı dönecekmiş. Girdiği şeritteki araçta frene asıldı. Sağ şeride geçmek için beklediği araç 60 km hızla giden bir minibüs. Arkasına oradan da dönüş yapacak akıllı ...!!!
Ben orta şeritte frene bastım. Solum doluydu. Frene sert basınca araç sağa doğru baya baya çekti. Sağ şeride otomatik geçtim yani...
Zorla morla kendimi emniyet şeridine attım. >Emniyet şeridi olmasaydı yada dolu olsaydı kesin minibüsün altındaydım...
Normalde aracımı beşgünde bür 100 -0 abs testi yaparım. Olası arızayı önceden görebilmek adına...
Buna rağmen bu sıkıntıyı yaşadıysam sizlerde temkinli olun derim !!!
Kazasız, belasız sürüşler....
- Muhammet Murat
- Platin Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek:
- İletişim:
Re: 170 te abs ye rağmen sağa çekti...!!!
07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)
İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.
- Karacabeg
- Platin Üye
- Meslek: Makine Mühendisi
2007 Primera Tekna
- aresavas
- Gold Üye
- Meslek: IT Manager
- İletişim:
06 SH 055
Çankaya / ANKARA
- umitcan
- Silver Üye
Düz yolda daha sonra 120 140 ta bir çekme yapmadı ama 160 ta biraz sağa doğru direksiyon meyl etti.
Ve sanırım sorun rot balans.
Ne hikmettir bilmem. Bir kere direksiyon yükseklik ayarı yaptım. Acaba uzayıp kısalmada yapıyormu diye hafifçe denedim. Sonra eski ayarına geri getirdim. O gün o çekmeyi yaptı ve direksiyon o günden sonra hafif sağa yatık duruyor yolda. Ve çok azıcıkcık sağa çekiyor. Yüksek hızda abs afantajı ile direksiyonu iyi tutarsam problem yok. Ama tutmaz isem yada çok gevşek olursa biraz çekiyor. Yakında bir rot balans yaptırıcam ama ah şu iş yerindeki mesailer de olmasa...
Ben bu araçlarda ebd var biliyordum. Yok mu ? 1,5 tekna 2007 sedan (motor primera motoruymuş. Servis öyle dedi)
- aresavas
- Gold Üye
- Meslek: IT Manager
- İletişim:
Bazı modellerde ESP olduğunu biliyorum örneğin 2.0 Primera Tekna ların bir kısmında.
06 SH 055
Çankaya / ANKARA
- umitcan
- Silver Üye
Sanırım yok. Sadece nirkaç opel vb ustanın konuşmasında vardıs sanırım sözüne binayen söyledim.
“Nissan Almera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir