96 model vanetta cargo 2.3d hakkında

(C23) Serena ve (HC23) Vanetta (LCV - HAFİF TİCARİ - LIGHT COMMERCIAL VEHICLE)
Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Diğer
Meslek: yay segman sanayii

Re: 96 model vanetta cargo 2.3d hakkında

Mesajgönderen delipoyraz75 » 04 Ara 2014, 01:26

benim vanetta için hangi şanzıman dişli yağını ve kaç lt almam lazım

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe
Nıssan Vanetta cargo 2,3d

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 04 Ara 2014, 20:34

şanzımana kaç numara ve ne marka alayın sizce hangisi iyidir veya hangi yağı almalıyım?

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 05 Ara 2014, 20:51

80w90 aldım bp nin uygunmudur bilmiyorum ama cevap gelmeyince aldım eyer fark etmicekse doldurucam güçlü ustam

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 06 Ara 2014, 19:49

güçlü usta bugün 80w90 bp nin şanzıman yağını alıp doldurdum mıknatısı temizledim v.s. bu yağ ı satan kişiye sordum o çoğunlukla aybı kullanılır 80w90 olur sıkıntı çıkmaz dedi güvenerek doldurdum şimdi yol yapıp yağlama nasıl ona bakıcam yanlız vites halatındaki tokalar varya onlardan bulamadım burda gerçi detaylı gezmedim ama tam ismi ne geçiyor tokanın

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 06 Ara 2014, 23:51

Kusura bakma bu aralar geç saate kadar çalışıyorum foruma fazla zaman ayıramadım.75\90 Koysan daha iyi olurdu vites geçişleri

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 07 Ara 2014, 21:49

etap nissan yazdı:Kusura bakma bu aralar geç saate kadar çalışıyorum foruma fazla zaman ayıramadım.75\90 Koysan daha iyi olurdu vites geçişleri

beni sonunda gördünya boş ver gerisini :)

senden yanıt gelmeyince arayıp başını ağrıtmak istemedim güçlü ustam,adam alırken hepsi standart 80w90 olur deyince kanaat getirdim bende aldım ve ekledim şanzımana aslında dikkatimi çekmedi değil boşalan yağ inceydi benim eklediğim biraz daha koyu kıvamdaydı sen zararı olur dersen boşaltıcam yok bişey olmaz dersen bırakıcam.ve birde araçta sanki devir daimde sıkıntı var kalorifer motor sıcakken serin üflüyo bunun havasını daha iyi nasıl alabilirim bidiğim yöntemlerle hortumu gevşeterek havasını aldım ama sanki hala hava var ve hararette bu yüzden yükseliyor sanırım, ve şu vites halatını yuvaya sabitleyen tokanın adı varmı ?

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 10 Ara 2014, 22:57

delipoyraz75 yazdı:
etap nissan yazdı:Kusura bakma bu aralar geç saate kadar çalışıyorum foruma fazla zaman ayıramadım.75\90 Koysan daha iyi olurdu vites geçişleri

beni sonunda gördünya boş ver gerisini :)

senden yanıt gelmeyince arayıp başını ağrıtmak istemedim güçlü ustam,adam alırken hepsi standart 80w90 olur deyince kanaat getirdim bende aldım ve ekledim şanzımana aslında dikkatimi çekmedi değil boşalan yağ inceydi benim eklediğim biraz daha koyu kıvamdaydı sen zararı olur dersen boşaltıcam yok bişey olmaz dersen bırakıcam.ve birde araçta sanki devir daimde sıkıntı var kalorifer motor sıcakken serin üflüyo bunun havasını daha iyi nasıl alabilirim bidiğim yöntemlerle hortumu gevşeterek havasını aldım ama sanki hala hava var ve hararette bu yüzden yükseliyor sanırım, ve şu vites halatını yuvaya sabitleyen tokanın adı varmı ?

Vites geçişlerinde sıkıntı yoksa değiştirmene gerek yok.Stepnenin üstünde hava alma tapası var oradanda al havasını

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 10 Ara 2014, 23:37

asıl sen kusuruma bakma sana böyle devamlı sorup duruyorum hep devamlı araçla uğraşmaya çalıştığım için sana danışıyorum sende haklısın işgüç arasında internette cevaplara yetişmekte zor oluyodur,bugün kalorifer peteğinden gelen tapayı gördüm kesin bu hava almayeridir dedim kendi kendime :) düşündüğümmüş,vites geçişlerinde sıkıntı yok ama vites halatının şasedeki kancaya girdiği yerde sabitlemek için yani yerinden çıkmaması için bir toka var kare şeklinde ondan lazım ama isim veya parça adı olmayınca zor oluyor.arabaya 3 gün önce komple ön takım aldım yani ön ve arka amötüsörler,rot başları ,rotiller, rot kolları z rotlar körükler hepsi metal olan bütün ön takım aksaamlarının hepsi bunlara istinaden plastik veya kaucuk olarak yani başka ne almalıyım sıfırlamak için yarın yada öbürgün malzemecime gidicem seni arayıp rahatsız edebilirim :) , birde radyatörü sıfır almıştım tamıştım lakin radyatör kapakları olmuyor orjinal japon radyatör kapakları geldi taktım onlarda kaçırıyor bunlara çözüm bulamadım bu kapaklarında bir modeli varmı kaçırmaması için ve son olarak bugün bişeyin farkına vardım uzun zamandır fazla hareket ettirmedim aracı birazz turlıyayım dedim ama silecek motoru ve silecek suyu motoru çalışmadı sigortalara baktım sağlamlar tektek söküp kontrol ettim rölelere baktım kapalı tip oldukları içinanlayamadım nasıl ve nereden kontrol etmeliyim? kısmetse bu ay sonunda benim boing 747 :) muayeneye girecek ozamana kadar hepsini halletmem lazım

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 10 Ara 2014, 23:37

asıl sen kusuruma bakma sana böyle devamlı sorup duruyorum hep devamlı araçla uğraşmaya çalıştığım için sana danışıyorum sende haklısın işgüç arasında internette cevaplara yetişmekte zor oluyodur,bugün kalorifer peteğinden gelen tapayı gördüm kesin bu hava almayeridir dedim kendi kendime :) düşündüğümmüş,vites geçişlerinde sıkıntı yok ama vites halatının şasedeki kancaya girdiği yerde sabitlemek için yani yerinden çıkmaması için bir toka var kare şeklinde ondan lazım ama isim veya parça adı olmayınca zor oluyor.arabaya 3 gün önce komple ön takım aldım yani ön ve arka amötüsörler,rot başları ,rotiller, rot kolları z rotlar körükler hepsi metal olan bütün ön takım aksaamlarının hepsi bunlara istinaden plastik veya kaucuk olarak yani başka ne almalıyım sıfırlamak için yarın yada öbürgün malzemecime gidicem seni arayıp rahatsız edebilirim :) , birde radyatörü sıfır almıştım takmıştım lakin radyatör kapakları olmuyor orjinal japon radyatör kapakları geldi taktım onlarda kaçırıyor bunlara çözüm bulamadım bu kapaklarında bir modeli varmı kaçırmaması için ve son olarak bugün bişeyin farkına vardım uzun zamandır fazla hareket ettirmedim aracı birazz turlıyayım dedim ama silecek motoru ve silecek suyu motoru çalışmadı sigortalara baktım sağlamlar tektek söküp kontrol ettim rölelere baktım kapalı tip oldukları içinanlayamadım nasıl ve nereden kontrol etmeliyim? kısmetse bu ay sonunda benim boing 747 :) muayeneye girecek ozamana kadar hepsini halletmem lazım

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 13 Ara 2014, 00:53

Resim gönderirmisin söylediğin parçayı anlıyamadım.Radyatör kapağınınkini de at ne sorun var bir bakalım.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
delipoyraz75
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen delipoyraz75 » 13 Ara 2014, 19:57

ok pazar evdeyim resimleri çekip eklicem.silecek ve su motoru neden çalışmıyo onu anlamadım tavan lambasıyla alakası varmı aceba çünkü tavan lambalarını söktüm boşta zannetmiyorum ama olabilirmi sence?

Güven ırmak
İstanbul / sancaktepe

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen etap nissan » 13 Ara 2014, 23:02

onunla alakası olmaz.