Araciyla Yurtdisina Cikan Var mi ?
- atasagunn
- Gold Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek:
Araciyla Yurtdisina Cikan Var mi ?
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance
- oguzetuna
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: İnşaat Mühendisi
Re: Araciyla Yurtdisina Cikan Var mi ?
- atasagunn
- Gold Üye
- Meslek:
- etap nissan
- Platin Üye
- Otomobil: Patrol
- Meslek: otomotiv
ANTALYA
- atasagunn
- Gold Üye
- Meslek:
- oguzetuna
- Silver Üye
green card mutlaka yapılmalı, gümrükteki memur sorar sormaz demiyorum.
başınıza bir kaza geldiği zaman bu green card sigortası devreye giriyor, sizin mevcut trafik sigortanınzın ve kaskonuzun yurtdışında hiçbir geçerliliği yok.
eğer ehliyetiniz TR'den alındıysa uluslararası ehliyet de keza mutlaka olmalı.
bunları edinebileceğiniz kurum Turkiye Turing
- atasagunn
- Gold Üye
- Meslek:
- oguzetuna
- Silver Üye
atasagunn yazdı:oguzetuna söylediklerin yanlis demiyorum zaten .Verdigin bilgiler icin tesekkurler fakat ben uygulanan cifte standarta takmis durumdayim.Turkiyeden alinan ehliyet icin yurtdisina cikista uluslararasi ehliyet istenmesi cifte standart cunku avrupali kendi ulkesinden aldigi ehliyetle elini kolunu sallaya sallaya Turkiye'ye gelebiliyor.Ben yurtdisindan aldigim ehliyetle 6 yildir Turkiyede arac kullaniyorum.Defalarca polis kontrolune girdim .Bir Allahin kulu da nerde senin uluslararasi ehliyetin demedi.Keza yabancilar ulkelerinden aldiklari ehliyetle Turkiyeye giris yapabiliyor onlara da uluslararasi ehliyet sorulmuyor.Trafik sigortasi desen ayni,kimse green card falan sormuyor.AB uyesi bir ulkede yapilan Trafik sigortasi dunyanin her yerinde gecerli. Fransadan yaptirdigim trafik sigortasi ile Bulgaristanda yolda kaldim.Bulgaristan o zaman AB uyesi degildi.Sigorta sirketini aradim.Adamlar 1 saat icinde çekici yolladi ,Rent a car'dan kiralik araba verildi 25 gün o aracla Turkiyede tatilimi yaptim.Dönüste bulgaristanda araci teslim edip kendi aracimi aldimve cebimden tek kurus ücret cikmadi.AdamlarinTrafik sigortasi böyle calisiyor.Simdi hal boyleyken Turk vatandaslarina boyle bir uygulama yapilmasi mantikli gelmiyor bana.Uluslararasi ehliyet almaya kalktiginda 1 yil icin 380 tl odeniyormus.Green card icin 3 aylik harc 143 euro.Yurtdisi cikis harci denen ve anayasaya tamamen aykiri bir harc daha var malum .Yani nerden baksan Türk insani soyuluyor.Benim tepkim buna yoksa senin dediklerinin dogrulugu konusunda bir itirazim yok.
bu ehliyet sigorta işleri de dahil birçok şey için 2. sınıf insan muamelesi görüyoruz. ona yapacak bir şey yok maalesef.

1-yunan kapısından çıkış yapacak iseniz mutlaka ama mutlaka uluslararası ehliyet şart. yoksa geri gönderirler tekrar türk tarafına giriş yapar orada çıkartmak zorunda kalırsınız. 2 resim ve orijinal ehliyetle http://www.turing.org.tr/ de mevcut adreslerden alabileceğiniz gibi kapıdada alabilirisniz. tavsiyem zaman kaybı olmaması açısından önceden almanız.
2-green card uluslararası trafik sigortası. bunu kalacağınız güne uygun olarak süresini seçip yine herhangi bir sigortadan veya Turing den yaptırabilirsiniz.
3- üçüncü olarakda araç adınıza olmalı veya başkası veya şirket adına ise yetki belgesi olmalı.
4-son olarak çıkmadan önce türk tarafından veya öncesinde 15 tl lik çıkış pulu almış olmanız gerekiyor.
bunlarla gittiğinizde kolaylıkla çıkışınızı gerçekleştirebilirsiniz. yoğun olan dönemler veya x-ray e denk gelmezseniz toplam maksimum yarım saatte yunanistana giriş yaparsınız.
kasko konusu ise biraz karışık. poliçede yurt dışı teminatınız var ise ayrıca yaptırmanıza gerek yok. yok ise istediğiniz süre kadar yaptırabilirsniz ancak unutmayınki bir hasar durumunda prosedürü çok uzun işin içine yerel makamlar konsolosluk onayı vs. vs. giriyor. çok ciddi bir hasar söz konusu olur ise uğraşmaya değer yoksa uğraşılmaz.
“Nissan Sohbet - Laf Lafı Açıyor” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir