Araciyla Yurtdisina Cikan Var mi ?

Diğer kategorilere girmeyen Nissan ve/veya farklı tüm konular hakkında
Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

Araciyla Yurtdisina Cikan Var mi ?

Mesajgönderen atasagunn » 09 Oca 2014, 13:25

Arkadaslar bu yaz aracimla kücük bir avrupa turu yapma niyetindeyim.TR plakali araclardan AB uyesi ulkelere giriste Green Card denen bir cesit arac sigortasi istendigini ögrendim.Daha önce AB uyesi ulkelerden Turkiyeye aracla gelmistim ve ulkeye giriste buna benzer bir sigorta sorulmamisti.Yani aracin bulundugu ulkenin trafik sigortasi yeterliydi.Bizim aracimiza yaptirdigimiz Trafik sigortasi neden yurtdisinda gecerli degil anlamadim.Daha önce araciyla yurtdisina cikanlar varsa bu konu hakkinda bilgi verebilirler mi

2006 Nissan Primera 1.6 Tekna
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance

Kullanıcı avatarı
oguzetuna
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: İnşaat Mühendisi

Re: Araciyla Yurtdisina Cikan Var mi ?

Mesajgönderen oguzetuna » 09 Oca 2014, 17:36

greencard sigortası mutlaka yapılmalı ve uluslararası ehliyet alma zorunluluğunuz var. Yunanistan girişinde soruyorlar.

Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen atasagunn » 09 Oca 2014, 20:18

Ehliyeti Ab uyesi ulkeden aldim o sorun olmuyor .Yunanistan kapisindan defalarca giris cikis yaptim fakat arac TR plakali degildi ve böyle bir sigorta sorulmadi.Sadece TR plakali araclara yapilan bu ayrimciligin sebebi bizim dandik sigorta sirketleri sanirim. 10 euro bile olsa ben bu green card sigortasini ödemem,Turkiyedeki aracimla degil de yurtdisindan bir aracla yaparim bu geziyi.Sigorta sirketleri üç kagitci diye Türk insanina böyle metazori yapilmasini kendi capimda protesto ederim.

Kullanıcı avatarı
etap nissan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Patrol
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen etap nissan » 09 Oca 2014, 23:10

Ehliyet açısından bir sakınca yok mevcut ehliyetiniz 6 ay tüm dünyada geçerli.

G.GÖNÜLTAŞ
ANTALYA

Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen atasagunn » 10 Oca 2014, 13:35

Dogrusunun da bu olmasi lazim.Cunku elin avrupalisi kendi ulkesinden aldigi ehliyetle bizim ulkemize gelip istedigi kadar arac kullanabiliyor.

Kullanıcı avatarı
oguzetuna
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen oguzetuna » 10 Oca 2014, 14:12

arkadaşlar bu yazdıklarım kafadan sallama bilgiler değil.
green card mutlaka yapılmalı, gümrükteki memur sorar sormaz demiyorum.
başınıza bir kaza geldiği zaman bu green card sigortası devreye giriyor, sizin mevcut trafik sigortanınzın ve kaskonuzun yurtdışında hiçbir geçerliliği yok.
eğer ehliyetiniz TR'den alındıysa uluslararası ehliyet de keza mutlaka olmalı.
bunları edinebileceğiniz kurum Turkiye Turing

Kullanıcı avatarı
atasagunn
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen atasagunn » 10 Oca 2014, 18:30

oguzetuna söylediklerin yanlis demiyorum zaten .Verdigin bilgiler icin tesekkurler fakat ben uygulanan cifte standarta takmis durumdayim.Turkiyeden alinan ehliyet icin yurtdisina cikista uluslararasi ehliyet istenmesi cifte standart cunku avrupali kendi ulkesinden aldigi ehliyetle elini kolunu sallaya sallaya Turkiye'ye gelebiliyor.Ben yurtdisindan aldigim ehliyetle 6 yildir Turkiyede arac kullaniyorum.Defalarca polis kontrolune girdim .Bir Allahin kulu da nerde senin uluslararasi ehliyetin demedi.Keza yabancilar ulkelerinden aldiklari ehliyetle Turkiyeye giris yapabiliyor onlara da uluslararasi ehliyet sorulmuyor.Trafik sigortasi desen ayni,kimse green card falan sormuyor.AB uyesi bir ulkede yapilan Trafik sigortasi dunyanin her yerinde gecerli. Fransadan yaptirdigim trafik sigortasi ile Bulgaristanda yolda kaldim.Bulgaristan o zaman AB uyesi degildi.Sigorta sirketini aradim.Adamlar 1 saat icinde çekici yolladi ,Rent a car'dan kiralik araba verildi 25 gün o aracla Turkiyede tatilimi yaptim.Dönüste bulgaristanda araci teslim edip kendi aracimi aldimve cebimden tek kurus ücret cikmadi.AdamlarinTrafik sigortasi böyle calisiyor.Simdi hal boyleyken Turk vatandaslarina boyle bir uygulama yapilmasi mantikli gelmiyor bana.Uluslararasi ehliyet almaya kalktiginda 1 yil icin 380 tl odeniyormus.Green card icin 3 aylik harc 143 euro.Yurtdisi cikis harci denen ve anayasaya tamamen aykiri bir harc daha var malum .Yani nerden baksan Türk insani soyuluyor.Benim tepkim buna yoksa senin dediklerinin dogrulugu konusunda bir itirazim yok.

Kullanıcı avatarı
oguzetuna
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen oguzetuna » 10 Oca 2014, 18:50

atasagunn yazdı:oguzetuna söylediklerin yanlis demiyorum zaten .Verdigin bilgiler icin tesekkurler fakat ben uygulanan cifte standarta takmis durumdayim.Turkiyeden alinan ehliyet icin yurtdisina cikista uluslararasi ehliyet istenmesi cifte standart cunku avrupali kendi ulkesinden aldigi ehliyetle elini kolunu sallaya sallaya Turkiye'ye gelebiliyor.Ben yurtdisindan aldigim ehliyetle 6 yildir Turkiyede arac kullaniyorum.Defalarca polis kontrolune girdim .Bir Allahin kulu da nerde senin uluslararasi ehliyetin demedi.Keza yabancilar ulkelerinden aldiklari ehliyetle Turkiyeye giris yapabiliyor onlara da uluslararasi ehliyet sorulmuyor.Trafik sigortasi desen ayni,kimse green card falan sormuyor.AB uyesi bir ulkede yapilan Trafik sigortasi dunyanin her yerinde gecerli. Fransadan yaptirdigim trafik sigortasi ile Bulgaristanda yolda kaldim.Bulgaristan o zaman AB uyesi degildi.Sigorta sirketini aradim.Adamlar 1 saat icinde çekici yolladi ,Rent a car'dan kiralik araba verildi 25 gün o aracla Turkiyede tatilimi yaptim.Dönüste bulgaristanda araci teslim edip kendi aracimi aldimve cebimden tek kurus ücret cikmadi.AdamlarinTrafik sigortasi böyle calisiyor.Simdi hal boyleyken Turk vatandaslarina boyle bir uygulama yapilmasi mantikli gelmiyor bana.Uluslararasi ehliyet almaya kalktiginda 1 yil icin 380 tl odeniyormus.Green card icin 3 aylik harc 143 euro.Yurtdisi cikis harci denen ve anayasaya tamamen aykiri bir harc daha var malum .Yani nerden baksan Türk insani soyuluyor.Benim tepkim buna yoksa senin dediklerinin dogrulugu konusunda bir itirazim yok.

bu ehliyet sigorta işleri de dahil birçok şey için 2. sınıf insan muamelesi görüyoruz. ona yapacak bir şey yok maalesef.

Kullanıcı avatarı
orionche
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen orionche » 10 Oca 2014, 20:37

Bu yaz Bulgaristana gittim. Yeşil Sigortayı yaptırmak zorundasın zaten, mecburi bir sigorta ya Türk tarafında ya da karşı tarafta sınır kapısında yaptıracaksın. Yoksa geçmene izin vermezler. Bana sorarsan Türk tarafında yaptır daha uygun fiyatı. Ben ayrıca yurtdışı kaskosu yaptırdım ekstradan. Kalacağın gün sayısını söyle kaskocun halleder. Ben 15 gün için 50 TL vermiştim. Onu da yaptır, bazı ülkelerde araba hırsızlığı had safhada. Yeşil Sigorta hırsızlıkta işe yaramaz bildiğim kadarıyla. Onun dışında bişeye gerek yok, elini kolunu sallaya sallaya geçersin :) Depoyu boş geç karşı tarafta yarı fiyatına yakıt :)

Resim
:XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA

Kullanıcı avatarı
jaquen
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Almera
Meslek: Teknisyen

Mesajgönderen jaquen » 12 Oca 2014, 14:06

orionche ye aynen katılıyorum. kurban bayramında bulgaristana gittim bende. Sınırda sigorta yaptırman gerekiyor sadece başkada birşey yapmana gerek yok :)

Kullanıcı avatarı
biyigun
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Juke
Meslek: otomotiv

Mesajgönderen biyigun » 18 Oca 2014, 12:10

arkadaşlar selam, yazın sürekli yunanistana hafta sonu tatil amaçlı giden biri olarak size eksiksiz bilgi vermeye çalışayım.
1-yunan kapısından çıkış yapacak iseniz mutlaka ama mutlaka uluslararası ehliyet şart. yoksa geri gönderirler tekrar türk tarafına giriş yapar orada çıkartmak zorunda kalırsınız. 2 resim ve orijinal ehliyetle http://www.turing.org.tr/ de mevcut adreslerden alabileceğiniz gibi kapıdada alabilirisniz. tavsiyem zaman kaybı olmaması açısından önceden almanız.
2-green card uluslararası trafik sigortası. bunu kalacağınız güne uygun olarak süresini seçip yine herhangi bir sigortadan veya Turing den yaptırabilirsiniz.
3- üçüncü olarakda araç adınıza olmalı veya başkası veya şirket adına ise yetki belgesi olmalı.
4-son olarak çıkmadan önce türk tarafından veya öncesinde 15 tl lik çıkış pulu almış olmanız gerekiyor.
bunlarla gittiğinizde kolaylıkla çıkışınızı gerçekleştirebilirsiniz. yoğun olan dönemler veya x-ray e denk gelmezseniz toplam maksimum yarım saatte yunanistana giriş yaparsınız.

kasko konusu ise biraz karışık. poliçede yurt dışı teminatınız var ise ayrıca yaptırmanıza gerek yok. yok ise istediğiniz süre kadar yaptırabilirsniz ancak unutmayınki bir hasar durumunda prosedürü çok uzun işin içine yerel makamlar konsolosluk onayı vs. vs. giriyor. çok ciddi bir hasar söz konusu olur ise uğraşmaya değer yoksa uğraşılmaz.

“Nissan Sohbet - Laf Lafı Açıyor” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

oto anahtarı