Blok Muafiyeti Yasası

Diğer kategorilere girmeyen Nissan ve/veya farklı tüm konular hakkında
Kullanıcı avatarı
oztrk
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Juke
Meslek: Pazarlama Danışmanlı
İletişim:

Blok Muafiyeti Yasası

Mesajgönderen oztrk » 23 Oca 2014, 16:25

Herkese merhaba,

Sanırım herkesin katılacağı gibi Nissan servis kısmında yüksek ücret politikası izleyen bir marka.

"Blok Muafiyeti Yasası"nı yakın zamanda duydum. Bu yasa konusunda araştırma yapmış ya da dayanak olarak kabul edip uygulama yaptırmış kimse var mı acaba? Uzun süredir geçerli, önemli bir kanunmuş fakat çok günyüzüne çıkmamış nedense.

Kullanıcı avatarı
MÜNÜRB
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: memur
İletişim:

Re: Blok Muafiyeti Yasası

Mesajgönderen MÜNÜRB » 23 Oca 2014, 17:56

diğer forumlarda da bu konu üzerine gidilmiş ancak sonuçla ilgili veya işlem yaptırıp geri dönüş yapan olamamış aşagıda paylaşacağım üzere ana firma TR ye mail atıp cevap istemişler ancak sonucunu bulamadım konunun nereye baktıysam muallakta kalmış sonucu gelmemiş ancak şöyle bir durum daha var ab uyum yasaları ile çıkan bir kanun olduğu üzere oradaki durum ile ilgili yazılanlardan orada bile tam bir uygulama yapılamadığından bahsedilmiş,birde TS 12047 belgesi alan firmalar yetki alıyor yani heryerde yapılamıyor ve belge yenileme süresi olan bir belge olduğundan bahsedilmiş...netten araştırdıklarımdan bir derleme yaptım sürçhü lisan ettik ise affola :D
alıntıdır.
Şöyle bir başlangıç düşünüyorum . .......... TR ye mail ile sorup "yazılı" cevap istemek.
bakalım nasıl kıvıracaklar yada evet ama kem küm mü diyecekler?

münür bingöl
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008

Kullanıcı avatarı
oztrk
Platin Üye
Platin Üye
İletişim:

Mesajgönderen oztrk » 23 Oca 2014, 18:02

:) bu türkiye'den çekilen markanın forumundaydı, gördüm. Ben biraz araştırayım bu olayı, 600TL servis ücreti bir bakmışız 200TL'ye inivermiş.

Kullanıcı avatarı
MÜNÜRB
Platin Üye
Platin Üye
İletişim:

Mesajgönderen MÜNÜRB » 23 Oca 2014, 18:07

şimdi burayı okudum pilot garage otomobil servisi (http://www.pilotgarage.com/index.php?pg=haber_icerik&haber_id=24) linkini kopyalayamadım kusura bakma aynı bilgiler oradada var nereyi kurcalasak aynı bilgiler çıkıyor yani :T teşekkürler :D :D

En son MÜNÜRB tarafından 23 Oca 2014, 18:31 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
münür bingöl
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008

Kullanıcı avatarı
oztrk
Platin Üye
Platin Üye
İletişim:

Mesajgönderen oztrk » 23 Oca 2014, 18:14

Linki ekledim, bu konunun üstüne gitsek iyi olur.

Kullanıcı avatarı
MÜNÜRB
Platin Üye
Platin Üye
İletişim:

Mesajgönderen MÜNÜRB » 24 Oca 2014, 00:00

oztrk yazdı::) bu türkiye'den çekilen markanın forumundaydı, gördüm. Ben biraz araştırayım bu olayı, 600TL servis ücreti bir bakmışız 200TL'ye inivermiş.

şu anki servisçilik bir nevi tekelcilik anlayışıyla sürdürülmektedir müşteriyi olduğu kadar servisleri de yasal ve mali yönden bağlı bulundukları ana firmalar anlaşmalar gereği zorlamaktadır bu arada ana firmaların da bu konudan çekinceleri oluştuğu aşikardır bir sürü acabaları vardır mesela diğer firmalarda aynı uygulama varmıdır bilmiyorum nissan servis personellerine teknik eğitim vermektedir diye biliyorum vs vs yani konunun herkese ayrı bir derdi var gibi gözüküyor.yasa fiiliyata geçip yeterliliği sağlayan firmalar piyasaya girmiş olsa rekabetin doğası olarak kalite artacak ve fiyatlar düşecektir,buda nihai tüketici olarak bizlere yansıyacaktır,konu bir çok platformda zaman zaman tartışılmasına rağmen tekrar küllerine karıştığı görülmekte ne yazıkki :T yahu bende hoca nasreddin gibi davacıyada davalıyada haklısın dedik galiba :D

münür bingöl
34ZPT24
silivri/istanbul
almera tekna
1.5 2008

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 24 Oca 2014, 00:07

Teknik egitim her markada var.teknisyen iken 3-4 egitime bende gitmistim zorunlu olarak.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

“Nissan Sohbet - Laf Lafı Açıyor” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

oto anahtarı