ARTAN ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI PRİMLER.

Diğer kategorilere girmeyen Nissan ve/veya farklı tüm konular hakkında
Kullanıcı avatarı
ilker_yusuf
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Mesajgönderen ilker_yusuf » 24 Ara 2012, 15:23

Arkadaşlar...Bir başlıkta bunun için olsun istedim...
Malum 26 Aralıkta poliçem bitiyordu ve trafik sigortasını yenilemek istedim.
Geçen sene Aksigortadan 212 TL ye yaptırmıştım. Bu sene bazı firmalardan aldığım teklifleri yazıyorum. Arkadaşımın firmasından EURO SİGORTADAN YAPTIRDIM 289 TL 7 TAKSİT. Bu sene kaza oranlarındaki artış nedeniyle ve sigorta firmaları bu durumdan kötü etkilenmiş iyi bir zam yapılmış.

AKSİGORTADAN 274TL
AXA: 275 TL
ALLIANZ: 275 TL
ANADOLU: 312 TL

ARTIK AVANTAJLI FİYAT BULACAĞIZ DİYE BÜTÜN POLİÇELERİM FARKLI FİRMALARDAN OLDU.
TRAFİK: EURO
KASKO: ANADOLU
EVİN SİGORTASI: AK
DASK: VAKIF
BİREYSEL EMEKLİLİK: AVIVA

ilker-yusuf
Opel Corsa 1.2 Essantia + Body Kıt
Ümraniye - İstanbul

Kullanıcı avatarı
Muhammet Murat
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek:
İletişim:

Re: ARTAN ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI PRİMLER.

Mesajgönderen Muhammet Murat » 28 Ara 2012, 17:18

arkadaşım bulunduğun ile yaşa göre değişiyor diye biliyorum en ucuz sigorta konyada 232 tl çıkıyor :) ama illaki ucuz olanları vardır ama dandik firmayla çalışmayı pek sevmiyorum diyeceksiniz ki karşı tarafı ilgilendiriyor işte burada atlanılıyor bence sigortanın ödemediği durumlarda bizede fatura çıkabiliyor

Muhammet Murat Üyel
07 YS 107
KONYA / ANIT
Primera Comfort 2001 (MAZİDE KALDI)

İKİ SANİYE SONRASINA GARANTİSİ OLMAYAN HAYATIMIZ İÇİN FIRILDAK OLMAYA GEREK YOK.

Kullanıcı avatarı
ilker_yusuf
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen ilker_yusuf » 30 Ara 2012, 14:29

Evet bulunulan şehre ve yaşa göre değişiyor. Ancak normal şartlarda hazine müsteşarlığı bir alt ve üst limti belirliyordu firmalr için. Bu sene bu limit olayı kaldırıldı ve serbest fiyat politikası bşlamış.

benim trafik sigortası babmaın adına malum 56 yaşında %2o hasarsızlık var ve 289 TL verdim :)

ilker-yusuf
Ümraniye - İstanbul

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 30 Ara 2012, 15:34

şubatta yaptırcam bende. geçen hafta carrefour kapalı otoparkında arkadan bir a4 e hafiften dokundum.ben dokunduğumu bile farketmedim. primeram yerinden bile kıpırdamadı. adam nası hissetti anlamadım adam hemen aşağı indi. tutanak tutturdu. adamın arka tamponun sağ ucundaki boyayı 10 cm kadar aldım. benim tamponda belli bile olmayan hafif çizikler oldu. hasarsızlığım %20 den %10a düşecek bu yüzden. bakalım ne kadar çıkacak

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
micracan
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Micra
Meslek: cx

Mesajgönderen micracan » 01 Oca 2013, 19:14

26 aralık 2012 de yeni aldığım 1.2 micra tekna için axa'dan 358 tl.ödedim (kocaeli için)..bu sigorta primleri çok can yakacak gibi..herhengi bir ceza alırsan trafikte,direk ehliyet bilgi sistemine işleniyor ve zorunlu trafik 1.000 tl üstüne bile çıkabiliyor..
arabayı değiştirmeden önce normal vergisini aralık başında 2004 yaris için 217 tl.ödemiştim...fiyat artınca direk şok oldum..en ucuz prim 400 tl.dediler..artık uzun süre araba değiştirmicem..eski arabadan kalan kazasızlık indirimleri hiçe gitti...
benim yanımda bir çocuk yaptırdı..2004 model yaris için..ondan en ucuzu 600 tl istendi..nedeni ise ilk defa araç sahibi olması diye çıkıyormuş sistemde...bence çok çok vahim bir para alma olayları var..belki ilerde düzelecek çünkü fahiş miktarda paralar...ama ödemek zorunda kalıyoruz...nerdeyse yıllık kasko fiyatı değerindeler..millet bu yüzden kasko yaptırmamaya başladı..zaten primler yükseldi diye...tek çözümü trafik kurallarına uymak..uymazsanız yandınız..

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 01 Oca 2013, 19:21

diyelim aracınızın hasarsızlık indirimi var trafik sigortasında. yeni araç alırken o hasarsızlığı yenisine aktarabiliyorsunuz. çoğu sigortacı bunu bilmiyor, bilenlerinde uygulamak işine gelmiyor. bu olaydan ben geçen şubatta yararlandım.ilk başta bana 440tl fiyat çıkardılar. sigortacı arkadaşım indirimini iste olmaz öyle şey dedi. durumu anlattım, araştırdılar ve baktılar ki dediğim olay var. 260tl mi ne vermiştim. aynı kaskodaki gibi hasarsızlık oranı yeni araca aktarılabiliyor.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
micracan
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen micracan » 01 Oca 2013, 19:42

malesef yeni sistemde öyle olmuyor..yeni baştan yapıyorlar..tabii yeni araç aldıysan..eski aracınla normal ödemeye devam ediyorsun..ama araç değiştikten sonra sistem seni yeni görüyor..arabanın yaşı,senin kaza puanların hepsi siteme girip te öyle çıkıyor..

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 01 Oca 2013, 20:18

Sistem degistiyse bilemicem

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
micracan
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen micracan » 01 Oca 2013, 20:22

ama ben yinede dediğinizin peşinde olucam.inşallah sadece beni kazıklamışlardır...sizin dedğiniz gibi en mantıklısı...bu sigortacılar çok fena..Bunlar Türk insanını koyun zannediyor...hakkımızı heryerde ararız...zaten yavaş yavaş zorunlu trafik sigortası feryatlarını duymaya başlarız...

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 01 Oca 2013, 21:07

Cogu yer bu durumu bilmiyor.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
ilker_yusuf
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen ilker_yusuf » 04 Oca 2013, 18:20

Gerçekten fiyatlar aldı başını gidiyor. İnanılmaz fiyatlar ortaya çıkıyor. Kaskoyu 660 TL ye yaptırırken, Trafik sigortasını 285 TL ye yaptırmak fena bir durum. Tabi bu fiyatlar halen aracı üstüme almadığımdan dolayı. Muhtemelen üstüme alsaydım kasko 1400 civarında trafik sigortam ise 600 lira civarında olacaktı. Vergilerede her geçen gün zaman geliyor. Bu sene ödeyeceğim vergi arabanın yaşından dolayı 255 TL... 1,4 2012 Auris için 700 küsür lira ödeyeceğiz. Bundan sonra alacaım araba max 1.2. motor olur heralde :) Bu arada bugün öğrendim ben 10 yaşın üstündeki araçlar yılda bir kez egzos emisyonu yaptırmalıymış. biz 2012 de yaptırmamışız bugün yaptırdım. yarın muayeneye giricem heralde bir sıkıntı çıkartmazlar dimi? bir dahaki egzos emisyon ölçümüm seneye ocak olarak kayıt altına alıdnı.

ilker-yusuf
Ümraniye - İstanbul

Kullanıcı avatarı
micracan
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen micracan » 05 Oca 2013, 21:59

evet herhangi bişey olmaz...vergi-zorunlu trafik-kasko valla tam avrupaya yaklaştık..tek farkla onlarda kişi başı milli gelir bizim on katımız ama vergilerimiz aynı...

“Nissan Sohbet - Laf Lafı Açıyor” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir

oto anahtarı