1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

%50-80 arası yakıt tasarrufu

Gönderilme zamanı: 13 Eki 2014, 11:47
gönderen spoilerci
Arkadaşlar aşağıda linkini verdiğim videoda böyle bir iddia var ne dersiniz
https://www.facebook.com/video.php?v=888060264559034

Re: %50-80 arası yakıt tasarrufu

Gönderilme zamanı: 13 Eki 2014, 12:12
gönderen FelixCrail
Böyle birşey olsa bunu ilk önce markalar kendi üretip kullanmaz mı? Maddi olarak en yüksek tasarruf lideri hala LPG.

Re: %50-80 arası yakıt tasarrufu

Gönderilme zamanı: 13 Eki 2014, 20:18
gönderen spoilerci
Ömer bey, bu tür projeler 90 lı yıllarda da çok konuşulmuştu, LPG dönüşümlerinin icadından önce. biz o yıllarda 15-20 li yaşlarımızda idik iyi hatırlıyorum. Bu adamın projesi de bana mantıklı geldi onun için paylaştım. olur mu olur.

Re: %50-80 arası yakıt tasarrufu

Gönderilme zamanı: 13 Eki 2014, 21:55
gönderen FelixCrail
Ben bu tip şeylere inanmıyorum. İşe yarıyor olsaydı şuan en az %50 miz bunu kullanıyor olurduk.

Re: %50-80 arası yakıt tasarrufu

Gönderilme zamanı: 14 Eki 2014, 09:26
gönderen MÜNÜRB
videoadaki sistem bildiğim kadarıyla yardımcı bir sistem % 15-20 arası tasarruf ettiği söylenen o bile tam kanıtlanamamış ve uzun vadede +-leri nedir herhangi bir araştırma görmedim ayrıca %50-80 biraz abartı kaçmış :T asıl su kaynaklı çalışma hidrojen yakıt hücreleridir bir çok büyük otomotiv devi arge çalışması yapmaktadır bu konuda fakat güvenlik,depolama,maliyet gibi unsurlar şimdilik istenen düzeye gelemediği için yaygınlaşamamıştır sistem,fuarlarda boy göstersede bu tür araçlar maliyet yüksekliğinden yaygınlaşamamıştır.aşağıda yaptığım alıntı bi nebze fikir verecektir sanırım, :D
Hidrojen Teknolojisini Engelleyen Faktörler

Bazı bilim adamları evlerin garajlarında minyatür hidrojen santralleri kurulabileceğini söylüyor. Böylece en yakındaki dolum istasyonuna gitmeye gerek kalmadan insanlar evlerinden hidrojen depolarını doldurabilirler.

Bazı bilimadamları da hidrojen üretmek için elektroliz işleminin arabada yapılmasını öngörüyor. Fakat elektroliz için gerekli olan elektriğin yine arabada bulunan akülerden sağlanması lazım. Bu da araba için ekstra ağırlık oluşturur ve akülerin düzenli olarak şarj edilmesi gerekir.

Hidrojen ile çalışan arabalar için engeller sadece yukarıda saydıklarımız değil. Maliyet de önemli bir faktör. Yakıt hücrelerinde katalizör olarak kullanılan platinyum çok pahaldır ve tek bir yakıt hücresinin maliyeti $100.000 üzerindedir.

Depolama da ayrı bir problemdir. Hidrojen devamlı yayılmak isteyen bir gazdır. Hafif olduğu için devamlı sızmalar yapar. Yüksek basınçlı tüpler içinde iyi yalıtılmış tüpler içinde saklanması gerekir. Hidrojen ile çalışan arabayı birkaç gün park edin. Tüm yakıt buhar olup gidecektir. Hidrojen ayrıca güneş altında ısınır ve patlamaya yol açabilir.