Qashqai 2014 Surus kontrolu menusu

Elektronik, araç iç ve dış donanımsal arızaları
Kullanıcı avatarı
zimar
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Akademisyen

Qashqai 2014 Surus kontrolu menusu

Mesajgönderen zimar » 28 Mar 2016, 18:07

Herkese merhaba ikinci el bir qashqai 2014 skypack aldim. Kitapcigi okudugumda esp sistemi acik oldugunda virajlardaki egimi vs arac surus kontrolu sayfasinda gosteriyormus. Bu da aktif yol kontrolu (serit takip sistemi) olarak adlandiriliyormus (daha ust modellerde olan serit takip uyari sisteminden bahsetmiyorum)Fakat benim aracimda yolu hep duz gosteriyor. Yokusta egimi de gostetmiyor. Sizce aktif surus kontrolu veya esp calismiyor olabilir mi. Ayarlar kismindan aciyorum fakat hala ekranda birsey degismiyor. Baska bir acma opsiyonu mu var. Yardimci olabilirseniz sevinirim.

Kullanıcı avatarı
cihat bayat
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: memur

Re: Qashqai 2014 Surus kontrolu menusu

Mesajgönderen cihat bayat » 06 May 2016, 21:26

Merhaba bende 2016 qq skypack aldım. Aynı sorunla bende karşılaştım. Forum daki arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Kullanıcı avatarı
sametberberoglu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Bilgi İşlem

Mesajgönderen sametberberoglu » 07 May 2016, 21:48

Merhabalar

Oncelikle esp yi acip kapattiysaniz sistem kendini otomatik olarak devre disi birakiyor.ESP yi oncelikle devreye alin daha sonra ayarlar menusunden şerit takip sistemini devre dışı bırakıp tekrar devreye alın. Daha sonrasinda yokusta durun kalkmaya calisirken yokus uzerinde tekerlekleri mavi boyali qq resmini goreceksiniz. Surus esnasinda cukurdan vs gecerseniz yaylari mavi boyali olarak gosterecek. Ekran yolu hep bendede duz gosteriyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Resim

Kullanıcı avatarı
sametberberoglu
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Bilgi İşlem

Mesajgönderen sametberberoglu » 08 May 2016, 20:33

Merhaba
Asagidaki resimdeki gibi Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
zimar
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen zimar » 09 May 2016, 16:09

Dediğiniz şekilde denemiştim, hem ESP'yi hem de şerit takip sistemini kapattım fakat sonuç değişmedi. Hala ekran stabil duruyor, hiç bir değişiklik yok. İnternetten baktığım kadarıyla bazen yazılımın güncellenmesi gerekiyormuş bazen de bu ekrana bilgileri ileten aktif sürüş desteğiyle ilgili modülde sorun olabiliyormuş. Yabancı forumlardan edindiğim bilgiler bunlar. Sanırım servis yolu gözükecek bana :)

Kullanıcı avatarı
zimar
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen zimar » 20 May 2016, 15:27

ESP'yi kısa süreli kapat aç yapmaktansa, uzun bir sürüş boyunca ESP'yi ve sürücü desteği menüsünden şerit takip sistemini kapattım ve yaklaşık 1-2 saat sonra tekrar açtım. dik bir yokuşta kalkmaya çalışırken ekranın değiştiğini gördüm. Sonrasından bozuk zeminde giderken arada sırada tekerleklerin yanıp söndüğünü ve yaklaşık50-60la viraja sert girince yolun virajlı hale geldiğini ekranda gördüm. Herşey tamam yani, bir sıkıntı görünmüyor şimdilik. Teşekkür ederim herkese... Şimdi sıra ayna sorunumu çözmeye geldi :)

“Donanımsal Arızalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

oto anahtarı