Araba Kendi Kendine Gaz Veriyor
Araba Kendi Kendine Gaz Veriyor
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: araba kendi kendine gaz veriyor
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- 1.burak
- Platin Üye
- Meslek: İlaç Mümessili
- 1.burak
- Platin Üye
Sırasıyla yapacaklarınızı yazarak yardımcı olmaya çalışacağım..
1) Hava filtresini söküyorsunuz.. Karşınıza üstten bakıldığında şu şekilde bir görüntü çıkacak..

Bu fotoğrafta soğuk rölanti ayar civatasını göreceksiniz..
2)Soğuk rölanti ayar civatasının hemen altında ise işaretli yerlerdeki A,B,C çizgilerini göreceksiniz..
Şunun gibi;

A sıcak durumda, B soğuk durumdaki rölantiyi gösterir.. Motor tamamen soğuk iken B çizgisini "Soğuk rölanti ayar civatasını" çevirerek C çizgisiyle aynı hizaya getireceksiniz..
3)Daha sonrasında ise motor normal ısısına gelene kadar bekleyin.. Motoru 3000 civarı sabit gaz vererek ısıtın.. Ardın da boğaz kelebeğinin sol tarafında sıcak rölanti ayar civatasını bulun..

Bu civatayı çevirerek sıcak rölantisini ayarlayacaksınız..
Fakat bundada şöyle bir durum var, civatayı çevirirken rölanti ibresinin oynadığını fark edeceksiniz.. Ayarı sadece civatayı çevirerek yapmayın, biraz çevirdikten sonra gaza basıp 3000 deviri görünce pedalı bırakın.. Rölanti ibresinin durduğu yer esas ayarı yaptığınız konumdur.. Yani örnek olarak sıcak rölantiniz 1200 civarı sabit duruyorsa, civatayı çevirip 850-900 devir arasına indirdiğinizde gaza basıp bırakınca çok farklı bir rölantiyle karşılaşabilirsiniz..
Bu arada siz sadece soğuk iken rölantinin yüksek olduğunu söyledmiştiniz.. Eğer sıcak rölantisinde problem yoksa 3'üncü kısımdaki tarif ettiğim müdaheleleri yapmayın.. Seçim sizin..
Bu işlemlerden sonra artık hava filtresini takabilirsiniz.. Umarım yardımcı olabilmişimdir.. Yine sormak istediğiniz birşey olursa elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım.. Şu an kendi bilgisayarımdan yazmıyorum bu iletiyi.. Resimleri alıntı yaptım.. Bende başka bir site üzerinden öğrenmiştim bu ayarı.. Emin olun yetkili serviste bunu bilmiyorlardı..
- comolokko
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: serbest
Gaza basıp cekiyorum . Motorun devri ondan sonra ükseliyor ve sanki gaz pedalı takılı kalmış hissi veriyor. Yani gazdan ayağımı çektiğimde arabada devir sabit alıyor. Ve bi müddet öyle kalıyor. Yani araba kendi kendine gidiyor gibi hissediyorum. Arac giderken bir düşük vitese gectigim hemen yıgılmıyor . Bir müddet gidip sonra yıglıyor. Sanki gaz veriyormuşsun gibi.
Gazcı demişki ;
"Eğer yine stop ederse gaz reflektesi değişmesi lazım demiş."
Sizin yorumunuz nedir bu konuda. En yakın servis 135 km . Ne yapmalıyım ?
Re: Araba Kendi Kendine Gaz Veriyor
- 1.burak
- Platin Üye
Re: Araba Kendi Kendine Gaz Veriyor
“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir