Nissan Note / Motor kayışının garanti kapsam dışı olması
Nissan Note / Motor kayışının garanti kapsam dışı olması
Merhaba,
2014 sonu İzmir'de Kavuklardan Nissan Note 1,2 Tekna model araç aldım. Aracın trafiğe çıkışı Ocak 2015. Tahminen 3000-5000km sonra araçtan bir ses gelmeye başladı. Sorduklarım kayış sesi olabileceğini söylediler. Servise götürdüm. Serviste ses yapmadı. Tahminen kayıştan olabileceğini söyleyip kayışa su bazlı bir sprey sıktılar. Bir süre ses çıkmadı ama sonra tekrar başladı. Servise götürdüm. Araç 12500 kmdeydi. Kayış sesi dediler ve değişmesi gerekiyormuş. 75 TL olduğunu ve garanti kapsamına girmediği söylendi. Nasıl olur dedim. Kauçuk aksam (silecek, kayış vs), garanti kapsamı dışındaymış. Kilometresi düşük olduğu için Nissanla görüşeceklerini söylediler.
Konu hakkında bilgisi olan var mıdır? 75 TLsinde değilim. Öğle ya da böyle değişecek ama motor kayışı denilen şey 6 ay 12000 kmde problem çıkartabilen bir şey midir? Ki çok daha önce aynı şikayetle gitmiştim. Değiştirdiklerinde dahi yeni takacakları kayışın bir garantisi olmayacak mı? 2 ay sonra aynı problem olsa gene mi garanti dışı olacak?
2014 sonu İzmir'de Kavuklardan Nissan Note 1,2 Tekna model araç aldım. Aracın trafiğe çıkışı Ocak 2015. Tahminen 3000-5000km sonra araçtan bir ses gelmeye başladı. Sorduklarım kayış sesi olabileceğini söylediler. Servise götürdüm. Serviste ses yapmadı. Tahminen kayıştan olabileceğini söyleyip kayışa su bazlı bir sprey sıktılar. Bir süre ses çıkmadı ama sonra tekrar başladı. Servise götürdüm. Araç 12500 kmdeydi. Kayış sesi dediler ve değişmesi gerekiyormuş. 75 TL olduğunu ve garanti kapsamına girmediği söylendi. Nasıl olur dedim. Kauçuk aksam (silecek, kayış vs), garanti kapsamı dışındaymış. Kilometresi düşük olduğu için Nissanla görüşeceklerini söylediler.
Konu hakkında bilgisi olan var mıdır? 75 TLsinde değilim. Öğle ya da böyle değişecek ama motor kayışı denilen şey 6 ay 12000 kmde problem çıkartabilen bir şey midir? Ki çok daha önce aynı şikayetle gitmiştim. Değiştirdiklerinde dahi yeni takacakları kayışın bir garantisi olmayacak mı? 2 ay sonra aynı problem olsa gene mi garanti dışı olacak?
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: Nissan Note / Motor kayışının garanti kapsam dışı olması
ana distribütörler böyle küçük hesapların peşinde koşup çingenelik yapıyorlar. 2008 de 600 km de benim Z rottan ses gelmeye başladı fiat parası ile değişti garantiye girmezmiş, 3000 km de içeriden bagaj açma kolu kırıldı parasını verdim garantiye girmezmiş, en garibi de Lineaların 2008 lerinde benzin kapağında kalıp hatası vardı ve grilerde ve kırmızılarında kapak hatalıydı, değiştirmediler, bende serviste tekme vurup kırdım şimdi değiştirin dedim, 15 gün bekledim parası ile değiştirdim. baktım olmuyor linea nıza sçyım dedim gittim MKIII kasa mondeo aldım. arabaya bindiğimi anladım. en azından garanti derdim olmadı arabanın garantisi yoktu, istediğim yeri söküp değiştiriyordum
HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir