(ÇÖZÜLDÜ)PRİMERA P12 ROLANTİ DALGALANMA VE HAVA FILTRE ARKASINDAKi 2 HORTUM

Motor, yürüyen aksam ve diğer mekaniksel arızalar
Kullanıcı avatarı
cradances
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek:

(ÇÖZÜLDÜ)PRİMERA P12 ROLANTİ DALGALANMA VE HAVA FILTRE ARKASINDAKi 2 HORTUM

Mesajgönderen cradances » 08 Mar 2016, 21:55

https://www.youtube.com/watch?v=x9FB6tZ5L9M&feature=youtu.beiyi aksamlar arkadaslar. primera p12 2005 aracimin video da belirttiğim gibi rolanti dalgalanmasi var benzinde yapıyor hele gazda iyi gene sapıtıyor pusuyor giderken falan.hava filtrenin arkasinda 2 adet hortum var biri benzin filtresinin ordan geliyor digeride alt kisimdan hava filtresinin orda klipse takılı bunlar bostami kaliyor yoksa girdigi biyer varmi. rolanti vites degisirken 3000 e cikiyor yavas yavas iniyor. 10 sn rolantide beklerken 8 de çalışırken 4, 5 e düşüyor

* Adaptasyon ayarıyla alakası olabilirmi?
* Rolanti sensörü ? (sabahları yüksek çalışıyor soğukta sıkıntı yok)

ARKADAŞLAR UZUN UĞRAŞLAR SONUCUNDA ROLANTİ DALGALANMASI ARABA SİRKELEMESİ SORUNUMDAN DOLAYI İKRAH GELMİŞTİ FORUMDAKİ DUMAN KULLANICI ADLI ARKADAŞIMIZLA VE SABRİ BEY KONYA SÜREKLİ BU KONU ÜSTÜNDE FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPIYORDUK. GİTMEDİĞİM USTA BAKMADIĞIM SERVİS KALMADI SORUNU UFAK Bİ DÜKKANDA ESKİ GEMİ TAMİRCİSİ ÇÖZDÜ.

BUJİ BOBİNLERİ ATLAMA YAPIYOMUŞ. ELEKTRİK BOBİNLERİNİN UCU SİYAH HORTUM BÖLGESİNİ ÇIKARTIP MOTORUN ÜST KAPAĞINA ARABA ÇALIŞIRKEN GEZDİRDİ VE ORTALARINDAN ELEKTRİK KAÇIRIYODU 1 VE 2.Cİ GÖZDEKİLER HEMEN ELEKTRİK BANDIYLA Bİ GÜZEL SARDI YERİNE TAKTI ARAÇ KİBRİT GİBİ OLDU. BU KİMSENİN AKLINA GELMEDİ VE HERKEZ ADAPTASYON GAZ KELEBEĞİ KRANK EKSANTİRİK SENSÖRLERİ VS. HERKES BİŞEY SÖYLÜYODU. BUDA SİZE TECRÜBE OLSUN. DUMAN ARKADAŞIMIZA VE SABRİ ABİMİZE SONSUZ ŞÜKRANLARIMIDA SUNUYORUM.

En son cradances tarafından 08 Nis 2016, 14:49 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
NISSANCI DENIZ
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Mekaniker/i

Re: PRİMERA P12 ROLANTİ DALGALANMA VE HAVA FILTRE ARKASINDAKi 2 HORTUM

Mesajgönderen NISSANCI DENIZ » 03 Nis 2016, 08:04

Hocam o gosterdigin hortum bos sanzuman havalandirmasi. Aracin rolantinin cikip inmeside Gaz kelebegin den yapar temizlenip adaptasyon ayarlarinin tanimlanmasi yapilmalidir cozumu.

Kullanıcı avatarı
cradances
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Re: (ÇÖZÜLDÜ)PRİMERA P12 ROLANTİ DALGALANMA VE HAVA FILTRE ARKASINDAKi 2 HORTUM

Mesajgönderen cradances » 08 Nis 2016, 18:09

ARKADAŞLAR UZUN UĞRAŞLAR SONUCUNDA ROLANTİ DALGALANMASI ARABA SİRKELEMESİ SORUNUMDAN DOLAYI İKRAH GELMİŞTİ FORUMDAKİ DUMAN KULLANICI ADLI ARKADAŞIMIZLA VE SABRİ BEY KONYA SÜREKLİ BU KONU ÜSTÜNDE FİKİR ALIŞVERİŞİ YAPIYORDUK. GİTMEDİĞİM USTA BAKMADIĞIM SERVİS KALMADI SORUNU UFAK Bİ DÜKKANDA ESKİ GEMİ TAMİRCİSİ ÇÖZDÜ.

BUJİ BOBİNLERİ ATLAMA YAPIYOMUŞ. ELEKTRİK BOBİNLERİNİN UCU SİYAH HORTUM BÖLGESİNİ ÇIKARTIP MOTORUN ÜST KAPAĞINA ARABA ÇALIŞIRKEN GEZDİRDİ VE ORTALARINDAN ELEKTRİK KAÇIRIYODU 1 VE 2.Cİ GÖZDEKİLER HEMEN ELEKTRİK BANDIYLA Bİ GÜZEL SARDI YERİNE TAKTI ARAÇ KİBRİT GİBİ OLDU. BU KİMSENİN AKLINA GELMEDİ VE HERKEZ ADAPTASYON GAZ KELEBEĞİ KRANK EKSANTİRİK SENSÖRLERİ VS. HERKES BİŞEY SÖYLÜYODU. BUDA SİZE TECRÜBE OLSUN. DUMAN ARKADAŞIMIZA VE SABRİ ABİMİZE SONSUZ ŞÜKRANLARIMIDA SUNUYORUM.

Kullanıcı avatarı
duman
Platin Üye
Platin Üye
Meslek: ELEKTRONİK

Mesajgönderen duman » 08 Nis 2016, 22:06

mantıklı cozumm olmussss ateşleme bobını hortum olan kısmana bantsararak eteşleme atlmasını kesılırrr mantıklı cozummm geçmıs olsun

bu arada dıyer vıdeolarını ızledım rıtım muzuk superr

PRİMERAp12 tekna+plus 2006
34 GZ 3546
ist tuzla
https://www.youtube.com/watch?v=e7A2zkz ... e=youtu.be BENIM TEKNAM..
Resim

Kullanıcı avatarı
drsilverline
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Kamu

Mesajgönderen drsilverline » 21 Şub 2017, 11:40

Selam aleyküm bu soruna benzer bir durum benim arabadada var ama sizin çüzümü tam anlamadım elektrik bandını buji kablosunun buji ile birleştiği yere mi sardınız

( Merhabalar arkadaşlar 1999 Nissan primera spesiyal aracım ilk çalıştırmada normal çalışıyor fakat bir miktar ısındıktan sonra araba sanki 3 silindir çalışıyormuş gibi gürültülü ve sarsıntılı çalışıyor. rolanti 9 ile 0 arasında düşüp düşüp yükseliyor. İlk kalkışlarda baya bir güç kaybı var. araba biraz yol alıp devir 2000 nin üzerine çıktığında araba birden ivme kazanıyor. ışıklarda falan durduğumda araba stop etti edecek gibi birde hızlanırken lpg enjektör sesine benzer birses var.klimayı açtığımda biraz yükseliyor. Benzinde de lpg dede durum aynı sizce bütün bunların sebebi ne olabilir. )

“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

oto anahtarı