Duman atma problemi
Duman atma problemi
Benzinli tuplu qashqai aracım da gaza 30 bin devir üzeri yulendigimde tupte özellikle beyaz duman atıyor
Aracı ilk aldığımda bakımlarını yaptırdım yaklaşık 10 gün sonra oil low uyarisi verdi tüm yağını çektirip (bu arada aractan 1 litre gibi bir yag cikti ) shell 10 40 yag koydurdum duman atma olayı devam etti bugün özel servise gidip tekrar yag bakımı yaptırdım 5 40 yag koydular duman atma olayı aynen devam ediyor gaza bastigimda yolda giderken aynı şekilde atıp atmadigini göremiyorum. Bakımını yapan usta 1000 km sur bakalım dedi eksiltme var mı kontrol ederiz dedi.Acaba arac subap eritti de yag yakıyor.
Subap eriten araçta bu belirttigim gibi sorun olurmu
Aracın gidisinde yada başka bir problemi yok
Yardımlarınızı rica ederim
Iyi ramazanlar
Re: Duman atma problemi
- Mehmet Özyürek
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Sigorta Acentesi
1 litre yağ kaldığında bakım yapılalı kaç bin km. Olmuştu.
Su seviyesine baktınız mı.
Beyaz duman sadece soğukken mi.
Bu kadar yağ eksilmesi hiç bir araçta normal değil.
Doğru yağ kullanmaya devam edin ve her 1000 km de seviyeyi kontrol edin.
En son bakımı 10 gün önce yaptırmıştım bakımı yapan kişiye sorduğumda 10 40 yag kullandığını söyledi
Bu olay olduktan sonra mobile 5 40 yag koydurdum duman atma olayı azaldı aracı çalıştırıp gaza kökledigimde duman atıyordu özellikle tupte yaptı bunu yada isiklarda durup ani gaz verip kalktiğımda yaptı duman atma olayını soğutma suyunda eksilme olayı yok kontrol ediyorum acaba tüpten dolayı subap lastikleri yıpranmış olabilirmi aracı tupte sürmeye korkar oldum malum benzin fiyatları da cep yakıyor
- Mehmet Özyürek
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Sigorta Acentesi
Mavi duman yağdır. Bir çok sebebi olabilir.
Bence yağınız eksik koyuldu.
10 günde, günde 1000 km falan yol yapmıyorsanız o kadar yağ yakamaz araç.
Yağ ve su seviyelerini düzenli kontrol ederek kullanmaya devam edin bence.
Kontrol edebiliyorsanız. Çubuktan kontrol edin seviyeyi.
Fırsat bu ya ustaya sorduğumda ne kompresyon testi ne başka bişey hemen sekmanlardan kaynakli dir diyip kapıyı 3000 tl den acti
Sökülüp bakılacak ama bu araçlar sibop lastiklerinden yag eksiltmesi yapmaz diye tuturdu
Araç lpg li diyorum lpg sibop lastiklerini kavlamistir dediysem de adamlar bildiğini okuyor
Ayrıca ustaya bayir inerken veya çalıştırın duman atma yok diyorum ne zaman bayir inip yolu düzledigimde gaza bastigimda kısa süreli duman atıp kesiyor dediysem nafile
Sibop lastikleri değişirken araçta hangi parçalar değişecek segman larda sorun olsa araçta ilk caliştirmada da mavi renkli duman atma mi yada yolda giderken devamli duman atma mi yardımlarınızı rica ediyorum
“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir