P11 144 Motor Arıza Lambası

Motor, yürüyen aksam ve diğer mekaniksel arızalar
Kullanıcı avatarı
kenanegm34
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek: memur

P11 144 Motor Arıza Lambası

Mesajgönderen kenanegm34 » 18 Ara 2015, 05:02

Herkese selamlar forumda bilgi sahibi olmadığımdan daha çok okuyucu olarak katılan biri olarak yazıyorum. Birkaç aydır almış olduğum primera 2.0 elegance sahibiyim ve aracım benzinli.
Aracın dün muayene istasyonunda muayene sonrasında marş gitti tespit doğru olarak marş motoru kömürü ve kolektör denilen parça değişim yapılarak aracı aldım. Akşam üzeri aracı emanet bırakılan birinden aldığım için sorunu çözemedim. Sorun aracı alınca çalıştırdım ve motor ışığı sönmedi.
Daha sonra birkaç kez daha denedim sorun devam ediyor. Aracın çalışmasında sanki marş sesi dışında başka bir şey var. Stop ederken de boşta dönme gibi fazladan dönme sesi geliyor. Eve gelene kadar motorun rölantisi her şey normaldi gaz yemesinde hiçbir sorun yok.
Acaba usta işi bitirirken dişli veya aşağıda bir sensoru oturtamamış olabilir mi, diğer kafama takılan bazı şeyleri takmadan aracı çalıştırdı ve hata verdi sonra taktı ama ışık öylece kalmış olabilir mi buna benzer şeyler olabilir mi ?

Yaklaşık 40 km kadar mesafede güvenilir ustam var oraya kadar bu halde kullanmamın ne zararı olabilir, kullanma klavuzu mevcut oradan bakarak ışığı söndürerek ustaya götürmeyi bile düşünüyorum işi bilen biri olduğu için.

Aracımı herkese ellettirmek istemiyorum ama yapan kişininde yaptığı işin sorumluluğunda olmasını beklediğimden bir ön araştırma yapmak istedim.

Kullanıcı avatarı
kenanegm34
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: memur

Re: P11 144 Motor Arıza Lambası

Mesajgönderen kenanegm34 » 21 Ara 2015, 01:21

Sorun program vasıtasıyla çözüldü sonrasında da bir daha yanmadı muhtemelen yapılan işlemden kaynaklandığını anladık

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: makina muhendisi
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 20 May 2016, 13:55

ufak tefek değişimlerde arızalarda bu uyarı lambası yanar. cihaza bağlandığında düzelir. geçmiş olsun.

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: makina muhendisi
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 20 May 2016, 13:56

kullanma kılavuzunuz yoksa email adresinizi verirseniz, sizin aracınızın. k.kılavuzunu mail atarım.

Kullanıcı avatarı
nissanmuhibi
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Bilişim

Mesajgönderen nissanmuhibi » 15 Tem 2016, 15:43

Merhaba,
Motor arıza ışığı benim araçta marş motoru tamirinden sonra yanmıştı. Sebebi de usta hava filtresi ve boğaz kelebeği arasındaki parçayı sökerken doğal olarak MAF sensörünün fişini çıkarıyor. Bu da tekrar takıldığında arıza ışığını yakabiliyor. Bilgisayarla bağlayıp söndürülebilir.

Selamlar...

“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı