marş almıyor yardım edebilir misiniz?
marş almıyor yardım edebilir misiniz?
aracım nissan qashqai 2015 1.6 dizel otomatik tekna (tek ekstrası serviste takılan necvox multimedya sistemi) aracımı nissan bayiiden 2. el olarak 7bin km'de aldım. Şu an aracım 20bin küsürlerde. Bu sorunum 20bin bakımından sonra başladı.
sorunum şu: araca bindiğimde anahtarı kontağa takıp bir kere çevirdiğimde tüm ışıklar yanıyor her şey çalışıyor herhangi bir hata mesajı/uyarı mesajı gelmiyor. Fakat marş için çevirdiğimde hiç bir ses çıkmıyor (tık mık yok) ve sanki çevirmemişim gibi hiç bi hareket yok.
bu sorunu ilk olarak 20bin bakımından sonra uzun yol olarak (trabzon-ankara) gittikten sonra ilk kez arabayı bi otelin önüne park etmiştim. (yolda daha soğuk yerlerde mola verdim ve herhangi bir sorun olmadan çalışmıştı) sonrasında resepsiyondakiler araç çalışmıyor dediler ve gittim denedim şok oldum. yol yardımı aradığımda aküden kaynaklandığını soğuk havalarda olabileceğini söylediler. bana aküden akü aktarım yapmamı söylediler sonrasında yine çalışmadı. yol yardım 2 saat üzerine geldi arabaya oturdu ve kontağı çevirdiği gibi çalıştı hiç bir şey anlamadık. yol yardımcı siz araba kullanmayı biliyor musunuz gibisinden şaka da yaptı

neyse sonrasında trabzona geldim servisten kontrol için gün aldım o gün yine aynısı oldu. yol yardım bu sefer daha erken geldi. akünün azaldığını ve akünün kendini korumaya aldığını aküden aküye aktarım sonrası yaklaşık 20 dk sonra çalışacağını söylediler. aynen dedikleri gibi oldu ve çalıştı. sonraki gün arabayı servise getirmemi söylediler. akü boşalmış değişti sorun olmaz dediler. bugün aynı sorun hava gayet sıcak. ama artık ben arabadan iyice soğudum.
ne yapmalıyım yardım edin lütfen?
Re: marş almıyor yardım edebilir misiniz?
multi medya sistemi aküyü bitiriyor olabilir mi?
kaçak tesi yaptırdınız mı ? akü değişimi sırasında servisin bunu yapması gekirdi.
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Necvox Dvn -P 1106 Multimedya
GKY yazdı:Öncelikle geçmiş olsun.
multi medya sistemi aküyü bitiriyor olabilir mi?
kaçak tesi yaptırdınız mı ? akü değişimi sırasında servisin bunu yapması gekirdi.
evet ben de ondan dolayı olabileceğini düşünmüştüm çünkü bazen geri vitese atınca kamera donuyordu fakat aküyü değişirken baktıklarını herhangi bir sorun olmadığını söylediler
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
Ayrıca servistedirler daha önce hiç böyle bi arızayla karşılaşmadıklarını söylediler
- Hayalet ;)
- Silver Üye
- Otomobil: Almera
- Meslek: memur
şansın yok abim

Hayalet ;) yazdı:araba=şanş
şansın yok abim
benim 2014 1.4 tsi jettam da geç marş alma sorunu vardı. 1 ay serviste yattı bulamadılar bende doğuşa sattım QQ aldım.
1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
GKY yazdı:Hayalet ;) yazdı:araba=şanş
şansın yok abim
benim 2014 1.4 tsi jettam da geç marş alma sorunu vardı. 1 ay serviste yattı bulamadılar bende doğuşa sattım QQ aldım.
ben de bendekini garantiden para iadesi filan yaparlarsa 1.6 tdi tiguan almayı düşünüyorum

1.6 130 hp DCI
X- Tronic.
Tekna
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir