QQ 1.2 aracımda buji erimesi sonucu piston hasarı
QQ 1.2 aracımda buji erimesi sonucu piston hasarı
1.2 dig-t qashqai aracımla dün kuzey marmara otoyolunda giderken devri biraz yükselttim ve araç birden gaz kesip arıza vermeye başladı. sağa çektim, aracı kapatıp biraz bekledikten sonra tekrar çalıştırdım, arıza ışıkları sönmüştü ama rölantide çalışırken devir 900-1000'leri görmüyordu. çekici çağırdım, yolumdan dönüp aracı kendi ustama çektirdim, bugün de kontrolleri sağlandı ve bujilerden birinin eriyip motor silindir kapağına zarar verdiği söylendi. bunun tamiri için de silindir kapağının komple söküleceği ve pistonlara bakılacağı vs söylendi. Silindir kapağından pistona inen bir arıza oluştuysa bu işlem için 150 bin tl gibi de bir fiyat verildi.
bu durum mantıklı mıdır? eriyen ya da bujiden kopan bir parça pistona ulasıp pistona zarar verebilir mi? yani ustama güveniyorum aslında ama bir yandan da söyledikleri mantıklı gelmiyor çünkü motoru açtıktan sonra turbosuna kadar değilebileceğinden falan bahsetti… bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa bilgi vermenizi rica ediyorum
bu durum mantıklı mıdır? eriyen ya da bujiden kopan bir parça pistona ulasıp pistona zarar verebilir mi? yani ustama güveniyorum aslında ama bir yandan da söyledikleri mantıklı gelmiyor çünkü motoru açtıktan sonra turbosuna kadar değilebileceğinden falan bahsetti… bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa bilgi vermenizi rica ediyorum
“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir