1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
juke otomatik şanzıman sorunu
Gönderilme zamanı: 15 Nis 2015, 01:01
gönderen bordo48
Aracım bazen düşük devirlerde kavrama sorunu yaşıyor. Servise götürdüğümde sanzimanin degismesi gerektiği söylendi ve sorunun sensörden kaynaklandığı açıklandı. Başka bir Ustaya danistigimda sanziman yağını değiştirmenin sıkıntıyı çözeceği belirtildi. Bu konuda bilgisi olan bir arkadas yardimci olursa sevinirim.
juke otomatik şanzıman sorunu
Gönderilme zamanı: 15 Nis 2015, 06:38
gönderen FelixCrail
Juke da da aynı sorun varmı bilmiyorum ama qq ve xtrail lerin şanzımanlarında sorun var. Öncelikle yazılım güncelleştirmesi yapılıyor. Sorun düzelmezse şanzıman değiştiriliyor. Aracınız garantide ise bekletmeden servise gidip işlemleri başlatın.hatta yedek araç talebinde bile bulunabilirsiniz bu süre zarfında. Yedek araç yok derlese konuyu Nissan Türkiye'ye taşıyın
Re: juke otomatik şanzıman sorunu
Gönderilme zamanı: 15 Nis 2015, 15:49
gönderen bordo48
aracımın garantisi geçen yıl bitti. ankarada cvt şanzıman ustası tanıdığı olan bir arkadaşım varsa çok sevinirim.
Re: juke otomatik şanzıman sorunu
Gönderilme zamanı: 15 Nis 2015, 17:27
gönderen FelixCrail
Garanti bittiyse ve bugüne kadar bakımlarınızı düzenli olarak yetkili serviste yaptırdıysanız iyiniyet garantisi yaparlarmı sorun. Belki işlemin bir kısmını onlar üstlenirler.
Re: juke otomatik şanzıman sorunu
Gönderilme zamanı: 05 May 2015, 21:07
gönderen hainan
Merhaba
CVT vites kutusu her 90000km'de yağ bozulma kontrolü yapılarak gerekiyorsa değştirilir. (Nissan Servis Programı Bilgisi) Aracınızın vites kutusu yağı değişeceği zaman Nissan'ın özel CVT yağıyla yenilenmesi gerekiyor. Bahsetmemişsiniz ama aracın km'si nedir? Vites kutusu yağına müdahale edildi mi? (yağ ekleme, yağ değişim, katkı eklenmesi vb.) Bahsettiğiniz kavrama sorunu tork konvertörünün yağ ile dolamaması veya yağın yeterli hidrolik basıncı sağlayamaması sonucu kavrama yapamaması gibi görünüyor. Tabi çok farklı nedenlerde olabilir. (Yağ pompası yıpranması vb.) Bence servisin bazı ölçümleri yapması ve ona göre karar vermesi gerekiyor. Bir sensör arızası nedeniyle komple vites kutusu değişimi tam bir saçmalık. Ayrıca tavsiyem aracın tüm yazılım güncellemelerini kontrol ettirin. Umarım sorununuzu en hızlı ve masrafsız şekilde çözersiniz.
Re: juke otomatik şanzıman sorunu
Gönderilme zamanı: 08 Haz 2015, 15:59
gönderen FYGUVEN
nissan yetkili servisi cvt şanzıman tamiri yapmaz en ufak bi arızada komple şanzıman değiştirir. şanzıman fiyatı arabanın fiyatı kadar nerdeyse
Re: juke otomatik şanzıman sorunu
Gönderilme zamanı: 26 Tem 2016, 10:45
gönderen selkoc
bordo48 yazdı:aracımın garantisi geçen yıl bitti. ankarada cvt şanzıman ustası tanıdığı olan bir arkadaşım varsa çok sevinirim.
Merhaba
Bu probleminizin sonucu ne oldu acaba ? Merak ettim, çözebildiniz mi?
Re: juke otomatik şanzıman sorunu
Gönderilme zamanı: 13 Ağu 2016, 18:24
gönderen erhanov
Merhaba,
2012 Otomatik benzinli Juke aracimda ayni sorun var. Yetkili servis basinc sensoru arizasi oldugunu soyledi ve 4500 TL gibi, densor degisimi icin ucret bana yuksek geldi. Siz sorunu nasil hallettiniz?