ARACIM SİYAH DUMAN ATIYOR

Motor, yürüyen aksam ve diğer mekaniksel arızalar
Kullanıcı avatarı
bkrtkn7
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Aşçı

ARACIM SİYAH DUMAN ATIYOR

Mesajgönderen bkrtkn7 » 19 May 2015, 00:47

Merhaba ,

2011 model 1.5 dci Qashqai tekna aracım var. 53.kmde 1 hafta once ılk sahıbınden satın aldım aracı. Aracın kazası ve herhangı bır boyası yok temiz bakılmıs. Aldıktan sonra gozlemledıgımde. Aracı calıstırırken sıyah duman atıyor ve bugun gaza yuklendıgımde 3000 devırden sonra arac kendını ataga kaldırdıgı zaman beyaz duman atıyor araba. Sizce neden kaynaklanıyor olabilir? Birde aracı calıstırıdıgınızda ve stop ederken kısa uyarı sesı genellıkle cıkıyormu. aracı calıstırırken ucgen ıcınde unlem olan ısaret cıkıyor. yardımcı olursanız sevinirim...

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: ARACIM SİYAH DUMAN ATIYOR

Mesajgönderen spoilerci » 19 May 2015, 00:56

model hakkında bir bilgim ok ama genel olarak arabalar duman atıyorsa yağ yaktığı için atar. yağınızda eksiliyordur. aman dikkat edin yağı sık sık kontrol edin. duman atması devamlı varmı, ısınınca kesiyormu sadece soğukken mi yapıyor bu detaylar da önemli

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: İnşaat Mühendisi

Mesajgönderen kaan2993 » 19 May 2015, 15:40

Öncelikle araç stock mu her hangi bir chip söz konusu mu?dizel araba bu siyah duman atması devir yükselince normal egr den dolayı siyah duman atabilir. Araç boş viteste iken gaza yüklensin birisi siz egzos u kontrol edin eğer aşırı bi duman atışı varsa bi servise gidin. İlk kontak çevirdiğinizde ünlem 15 sn falan yanar sistemi check ediyor her hangi bir sorun yoksa kendiliğinden söner. Motor soğukken ilk çalıstığında siyah duman atabilir ama sonra kesilmesi lazım eğer devirli kullanırsanız vites geçişi sırasında siyah duman atacaktır. Ama siz yinede arada bir yağını kontrol edin. Bende stop ettikten sonra her hangi bir ses gelmiyor farların açık olmadığını kontrol edin uyarı için bi o ses yapar kontak kapalıyken.

Kullanıcı avatarı
bkrtkn7
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Aşçı

Mesajgönderen bkrtkn7 » 20 May 2015, 01:25

cevaplarınız için cok tesekkur ederım. yarın randevu aldım servıse goturup ne olduguna baktıracagım. aracı yenı aldım ılk defa nıssan kullanıyorum o yuzden bazı ozellıklerını yenı ogrenıyorum. sıyah duman atma sadece calıstırma esnasında. arac devırı yuksek kullandıgım zaman gazlarken beyaz duman atıyor. sıyah duman dızel araclar ıcın normaldır dedım ama yuksek devırdede duman attıgını gorunce aklıma suphe dustu acıkcası. aracta herhangı bır chıp veya yazılım soz konusu degıl. orjınal hali. motor sıcakkende gaz verdıgımde duman attıgı oluyor. alırken ekspertızde yagına ve motor aksamına bakıldı. herhangı bır problem olmadıgı soylendı...

Kullanıcı avatarı
kaan2993
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: İnşaat Mühendisi

Mesajgönderen kaan2993 » 21 May 2015, 21:21

servise götürmek en iyisi tabi. Sorun neymiş bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz geçmiş olsun.

Kullanıcı avatarı
Cavresa
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen Cavresa » 30 May 2016, 14:37

Nissan qashqai 1.5dci
Aracım siyah duman atıyor, motor arıza lambası kırmızı yanıyor. Sebebi nedir aceba..!

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: makina muhendisi
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 30 May 2016, 16:28

arakadaşım ilk önce tanışma bölümünde kendini tanıtırmısın.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 31 May 2016, 00:46

internetten araştırırken burayı buldu, acele üye oldu, soruyu sordu 15 dakika bekledi cevap alamadı burada hazır bekleyen Haydar Dümen hoca var hemen cevap verecek sanki, cevap gelmedi o da gitti bir daha uğramaz. forumda 2 bin üyenin üye olup bir soru yazıp gittiği gibi.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: makina muhendisi
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 01 Haz 2016, 22:15

spoilerci yazdı:internetten araştırırken burayı buldu, acele üye oldu, soruyu sordu 15 dakika bekledi cevap alamadı burada hazır bekleyen Haydar Dümen hoca var hemen cevap verecek sanki, cevap gelmedi o da gitti bir daha uğramaz. forumda 2 bin üyenin üye olup bir soru yazıp gittiği gibi.

evet hocam haklısın , ben takip etmeye çalışıyorum, herkesi, ama kaçış hızlarına yetişemiyoruz.

“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı