Primera P12 - Sarsıntı - Tekleme - Güç Kaybı
- zafer ertem
- Silver Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: Proje Uzmanı
Primera P12 - Sarsıntı - Tekleme - Güç Kaybı
Şu ana kadar yaşadığım bir çok soruna sizlerin sayesinde çözüm buldum. Öncelikle paylaşımda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Aracım ile son zamanlarda yaşadığım bir sorunu hakkında sizlerin görüş ve önerilerine ihtiyacım var.
Öncelikle aracım 2003 / Primera Tekna / 1.6 / Benzin&LPG / 183.000 KM
Problem 1) Motorda meydana gelen aşırı sarsıntı ve buna bağlı güç kaybı: Özet: Araç seyir halinde iken bu sorun ortaya çıktığı anda araçta güç kaybı yaşanıyor, motordan gelen ses kesik kesik hale geliyor, araç hızlanmıyor. Bu durum meydana geldiğinde gaza basmaya devam edersem araç hızlanmadığı gibi arıza ışığı yanmaya başlıyor. Aynı durum araç rölantide beklerken de meydana gelebiliyor. Nerede ne zaman bu arızayı yapacağı bilinmiyor. Not: Bu sorun benzin pompasının yanması akabinde yenisi ile değiştikten hemen sonra olmaya başladı. Belki tesadüf ama söylemek istedim.
Problem 2) Araç seyir esnasında yeniden hızlanmak istediğiniz anda tekliyor. Tabiri caizse sanki birisi tutup bırakmış ya da birisi arkadan tekme atmış gibi yapıyor. Devir yükselince bu durum ortadan kalkıyor. Eğer bujiler değiştirilirse kısa bir süreliğine bu problem ortadan kalkıyor ancak sonra yeniden baş gösteriyor.
Özel servisin cihazında P0011 arıza kodu çıkıyor.
Aracın genel durumu: Debriyaj seti yeni, akü yeni, hava filtresi yeni,motor yağı yeni. Boğaz kelebeği temizlendi ancak adaptasyon yapılmadığından rölanti 1.1 seviyesinde.
Yardımlarınız ve görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim.
Milletimizin başı sağ olsun!!!
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: Primera P12 - Sarsıntı - Tekleme - Güç Kaybı
1- benzin pompasını yeniden kontrol ettirin (çalışma basıncını ve bağlantılarını çektiği elektriğin gücünü.
2- ECM nden ateşlemeye giden kabloları mutlaka kontrol ettirin. ECM nün şasi kablosunun bağlantı noktasını temizletin yeniden sıktırın. bujileri kontrol ettirin. bobinleri kontrol ettirin. bobinlere veya bobinlere gelen kablolara elektrik verdirmeyin. avometre veya osiloskop ile test edilmeli verilen ters besleme beyindeki ateşleme entegresini yakar. zaman kaybetmeyin. bunlarda bir sorun yok veya yapıldıktan sonra devam ederse benimle irtibata geçin. bu arada hangi şehirdesiniz.
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- zafer ertem
- Silver Üye
Ayrıca şuna da eklemeliyim ki problem benzin pompasından kaynaklanıyor olsa 1. maddede belirtilmiş arıza araç LPG kullanırken de yapabilir mi?
34 GZ 3546
ist tuzla
https://www.youtube.com/watch?v=e7A2zkz ... e=youtu.be BENIM TEKNAM..

- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- zafer ertem
- Silver Üye
Ancak, arıza tespit için bağlanan cihazda detaylı arama yapıldığında hava akış metre ile ilgili sorunu olduğu tespit ediliyor. Öyle ki, hava değerleri olması gereken değerlerden farklı ve aşırı değişken çıkabiliyor.
Ancak bütün bunlar aracın neden her zaman değil de ara sıra titremeye düştüğünü açıklamıyor.
Nissan servisten 22 Ekim için randevu aldım. Hayırlısı.
- zafer ertem
- Silver Üye
cihann yazdı:Hocam ayni problemleri bende yasiyorum,bir cozum bulamadim burda bilgisayara baglattim eksantrik sensoru cikti.fakat yinede kesin emin olamadim en mantiklisi servis galiba size ne diyecekler merak ediyorum...
Cihann Merhaba,
Ben de aracımı bilgisayara bağlattığımda P0011"A" Camshaft Position - Timing Over-Advanced or System Performance (Bank 1) arızası veriyor. Tıpkı senin gibi.
Ancak, bu cihazlar arızayı deyatlı tespit etmediğinden yetkili servise gitmeye karar verdim.
Kolay gelsin.
- ahıskalı
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Elektronik
- ahıskalı
- Silver Üye
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Elektronik
- zafer ertem
- Silver Üye
Servise dün gidebildim. Sonuç şu. Araç ile test sürüşü yapıldı. Hata ile ilgili bilgisayara bağlandı. Çıkan arıza kodu özel serviste ne ise yetkili serviste de aynı. Ben de zannediyordum ki yetkili servisin test cihazı arızayı nokta atışı bulacak ama nerde...
Gelelim çözümüne. Araç ile ilgilenen usta bu arızanın bir çok sebepten olabileceğini söyledi ancak kaputu dahil kaldırma zahmetinde bulunmadı. Uzun iş, belli olmaz, bu araç LPG'li diyerek işi geçiştirdiler ve araca bakmadılar.
Bende aracımı aldım ve çıktım. Arıza ile başbaşayız artık. Bu arada triger zinciri ile ilgili olmadığını, motordan zincir sesi gelmediğini söylediler.
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- zafer ertem
- Silver Üye
FelixCrail yazdı:Ben krank ve egzantirik konum sensöründen şüpheleniyorum açıkçası
Yetkili Servisin elinde bu sensörlerden yok ki deneyip cevap verebilsinler. Sanki araba başka marka da biz adamlara servis için gidiyoruz!
“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir