su eksiltme miktarı

Motor, yürüyen aksam ve diğer mekaniksel arızalar
Kullanıcı avatarı
Myredlower
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Almera
Meslek: Sanayi

su eksiltme miktarı

Mesajgönderen Myredlower » 04 Şub 2016, 12:51

İyi günler arkadaşlar,
başlıktan anlaşılacağı gibi araçta çok tuhaf bir durum söz konusu anlatayım.
Araç soğukken su seviyesine bakıyorum ve tam olarak maxsimum çizgisinde 2 gün kullanıyorum.
sabah tekrar bakıyorum soğukken maksimum çizgisinin 1 santim bile belki gelmez(tahminin olarak 50 ml ) ama çok az bir su eksiltme var.çay bardağının 4/1 kadar
radyatör kapağını açıp bakıyorum orada eksilme söz konusu değil.
bazı forumlarda okuyorum yedek su tankı suyu fazlasını atar max ile min arasına dengeler diyorlar.

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Primera
Meslek: ÖĞRETMEN

Re: su eksiltme miktarı

Mesajgönderen Memcos48 » 04 Şub 2016, 16:48

Merhaba aracınızın modeli nedir bilmiyorum ama genelde halk arasında yedek depo olarak adlandırılan taşırma veya genleşme kabı ile radyatör arasında bir hortum vardır. Bu hortum vasıtasıyla radyatörle taşırma kabı su alışverişinde bulunur ve taşırma kabına bulunması gereken soğutma suyu min.ve max. çizgisi arasında olmalıdır ki ısınınca genleşen motor soğutma suyunun fazlası radyatör kapağındaki tahliye Valfi sayesinde taşırma kabına gidebilsin. Bu söylediklerimin sağlıklı bir şekilde olabilmesi radyatör kapağının sorunsuz bir şekilde çalışıyor olduğunu ve aradaki hortumun tıkalı olmadığını varsayarak söylenmiştir. Buna rağmen su eksiltme varsa o zaman (araç lpg li ise kesinlikle bakılmalı) hortumlar kelepçeler vs. Kontrol edilmeli, iyi günler.

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: su eksiltme miktarı

Mesajgönderen spoilerci » 07 Şub 2016, 21:16

arkadaşım arabanın motoru soğukken bak, baktığın yeri unutma olmazsa CD kalemi ile işaretle. radyatör kapağınıda aç bak tam dolu olduğundan emin ol. 1000 km kullan bu arada gözün radyatörde olsun ara ara bak, ciddi eksilme var ise ekle, ciddi eksilme yok ise, dokunma 1000 km sonra eksilme miktarını kontrol et. gerçekten eksilme var ise sebebini mutlaka bul şakaya gelmez.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı