Islık sesi gelmesi

Motor, yürüyen aksam ve diğer mekaniksel arızalar
Kullanıcı avatarı
sanemrah
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Muhasebe

Islık sesi gelmesi

Mesajgönderen sanemrah » 26 Haz 2016, 18:02

Öncelikle mrb lar ismim Emrah 2 ay önce 2 adet 2010 model Nissan micra otomatik sahibi olduk siyah olan aracımda 70 110 km hızlarda ayamı gazdan çekince ıslık vınlama gibi bir ses geliyor n konumunda da geliyor d konumunda da sanki otobüs dekiler gibi hiç bir titreme çekme sorunu yok inceden bir ses deli olucam usta lifde baktı hiç bir şey yok dedi araç 76000 de

Kullanıcı avatarı
pinpause
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Havacilik

Re: Islık sesi gelmesi

Mesajgönderen pinpause » 27 Haz 2016, 09:42

Merhaba foruma hosgeldiniz.
D konumu icin bir sey diyemeyecegim; ancak kullanici kitabinda yazana gore o hizlarda vitesi zaten N konumuna almamak gerekiyor.
Belki bu ses sorunu lastiklerden kaynaklaniyor olabilir.

Nissan K12C Micra 1.2 Passion 2009
Ford Kuga 1.5 Ecoboost Titanium 4x4 2014

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 28 Haz 2016, 01:59

pinpause yazdı:Merhaba foruma hosgeldiniz.
D konumu icin bir sey diyemeyecegim; ancak kullanici kitabinda yazana gore o hizlarda vitesi zaten N konumuna almamak gerekiyor.
Belki bu ses sorunu lastiklerden kaynaklaniyor olabilir.

bende aynı şeyi diyorum otomatik transmisyonlu araçlarda hareket halinde iken aracın vitesi daima D konumunda olmalı. Zten N konumuna almanız başta yanlış. ayrıca çanzuman olacak diye bir zorunluluk yok ön düzen ve akislerin dikkatle incelenmesi gerekir. ön düzendeki boşluklarda buna benzer şikayetlere sebep olabilir. aracınızın motor hacmi ve yakıt tipi nedir.
Geçmiş olsun. sonucu bekliyoruz.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
sanemrah
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Muhasebe

Mesajgönderen sanemrah » 29 Haz 2016, 16:53

öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. araç 2010 1.2 micra passion benzinli otomatik. aracı devamlı d konumunda kullanıyorum bazı edindiğim kaynaklarda aracı boşa alınca ses ıslık tarzı ses durmuyorsa ön takım mekanileriyle ilgili olabileceğini duydum. denemek için N konumuna getirdim yoksa asla yapmıyorum. şuan işlerden dolayı baktıramadım araca ama şunu farkettim araç ilk kalkarken sağa veya sola dönüşlerde herhalde sol olması lazım tak diye bir ses yapıyor. bu sesten dolayı olurmu diye düşünüyorum. cumartesi günü ALLAH izin verirse konya ya yolculuk yapacam kocaeli yılmaz nissan yetkili servisine uğramayı düşünüyorum. sizlere buradan bilgi veririm sağlıcakla kalın.

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Re: Islık sesi gelmesi

Mesajgönderen Ally_07 » 22 Eyl 2016, 23:45

sanemrah yazdı:öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. araç 2010 1.2 micra passion benzinli otomatik. aracı devamlı d konumunda kullanıyorum bazı edindiğim kaynaklarda aracı boşa alınca ses ıslık tarzı ses durmuyorsa ön takım mekanileriyle ilgili olabileceğini duydum. denemek için N konumuna getirdim yoksa asla yapmıyorum. şuan işlerden dolayı baktıramadım araca ama şunu farkettim araç ilk kalkarken sağa veya sola dönüşlerde herhalde sol olması lazım tak diye bir ses yapıyor. bu sesten dolayı olurmu diye düşünüyorum. cumartesi günü ALLAH izin verirse konya ya yolculuk yapacam kocaeli yılmaz nissan yetkili servisine uğramayı düşünüyorum. sizlere buradan bilgi veririm sağlıcakla kalın.

Ne oldu durum, acaba bilgi verebilir misiniz?

"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 23 Eyl 2016, 00:24

aks mil, veya aks kafasında sorun var,

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Re: Islık sesi gelmesi

Mesajgönderen Ally_07 » 23 Eyl 2016, 00:35

spoilerci yazdı:aks mil, veya aks kafasında sorun var,

Eh çok maliyetli değildir o zaman.

"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı