1. sayfa (Toplam 1 sayfa)
Islık sesi gelmesi
Gönderilme zamanı: 26 Haz 2016, 18:02
gönderen sanemrah
Öncelikle mrb lar ismim Emrah 2 ay önce 2 adet 2010 model Nissan micra otomatik sahibi olduk siyah olan aracımda 70 110 km hızlarda ayamı gazdan çekince ıslık vınlama gibi bir ses geliyor n konumunda da geliyor d konumunda da sanki otobüs dekiler gibi hiç bir titreme çekme sorunu yok inceden bir ses deli olucam usta lifde baktı hiç bir şey yok dedi araç 76000 de
Re: Islık sesi gelmesi
Gönderilme zamanı: 27 Haz 2016, 09:42
gönderen pinpause
Merhaba foruma hosgeldiniz.
D konumu icin bir sey diyemeyecegim; ancak kullanici kitabinda yazana gore o hizlarda vitesi zaten N konumuna almamak gerekiyor.
Belki bu ses sorunu lastiklerden kaynaklaniyor olabilir.
Re: Islık sesi gelmesi
Gönderilme zamanı: 28 Haz 2016, 01:59
gönderen spoilerci
pinpause yazdı:Merhaba foruma hosgeldiniz.
D konumu icin bir sey diyemeyecegim; ancak kullanici kitabinda yazana gore o hizlarda vitesi zaten N konumuna almamak gerekiyor.
Belki bu ses sorunu lastiklerden kaynaklaniyor olabilir.
bende aynı şeyi diyorum otomatik transmisyonlu araçlarda hareket halinde iken aracın vitesi daima D konumunda olmalı. Zten N konumuna almanız başta yanlış. ayrıca çanzuman olacak diye bir zorunluluk yok ön düzen ve akislerin dikkatle incelenmesi gerekir. ön düzendeki boşluklarda buna benzer şikayetlere sebep olabilir. aracınızın motor hacmi ve yakıt tipi nedir.
Geçmiş olsun. sonucu bekliyoruz.
Re: Islık sesi gelmesi
Gönderilme zamanı: 29 Haz 2016, 16:53
gönderen sanemrah
öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. araç 2010 1.2 micra passion benzinli otomatik. aracı devamlı d konumunda kullanıyorum bazı edindiğim kaynaklarda aracı boşa alınca ses ıslık tarzı ses durmuyorsa ön takım mekanileriyle ilgili olabileceğini duydum. denemek için N konumuna getirdim yoksa asla yapmıyorum. şuan işlerden dolayı baktıramadım araca ama şunu farkettim araç ilk kalkarken sağa veya sola dönüşlerde herhalde sol olması lazım tak diye bir ses yapıyor. bu sesten dolayı olurmu diye düşünüyorum. cumartesi günü ALLAH izin verirse konya ya yolculuk yapacam kocaeli yılmaz nissan yetkili servisine uğramayı düşünüyorum. sizlere buradan bilgi veririm sağlıcakla kalın.
Re: RE: Re: Islık sesi gelmesi
Gönderilme zamanı: 22 Eyl 2016, 23:45
gönderen Ally_07
sanemrah yazdı:öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. araç 2010 1.2 micra passion benzinli otomatik. aracı devamlı d konumunda kullanıyorum bazı edindiğim kaynaklarda aracı boşa alınca ses ıslık tarzı ses durmuyorsa ön takım mekanileriyle ilgili olabileceğini duydum. denemek için N konumuna getirdim yoksa asla yapmıyorum. şuan işlerden dolayı baktıramadım araca ama şunu farkettim araç ilk kalkarken sağa veya sola dönüşlerde herhalde sol olması lazım tak diye bir ses yapıyor. bu sesten dolayı olurmu diye düşünüyorum. cumartesi günü ALLAH izin verirse konya ya yolculuk yapacam kocaeli yılmaz nissan yetkili servisine uğramayı düşünüyorum. sizlere buradan bilgi veririm sağlıcakla kalın.
Ne oldu durum, acaba bilgi verebilir misiniz?
"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."
Re: Islık sesi gelmesi
Gönderilme zamanı: 23 Eyl 2016, 00:24
gönderen spoilerci
aks mil, veya aks kafasında sorun var,
Re: RE: Re: Islık sesi gelmesi
Gönderilme zamanı: 23 Eyl 2016, 00:35
gönderen Ally_07
spoilerci yazdı:aks mil, veya aks kafasında sorun var,
Eh çok maliyetli değildir o zaman.
"Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.."