Beyler Bir El Atıverin Durum Mühim
- alperenerbay
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek:
Beyler Bir El Atıverin Durum Mühim
Merhaba, biraz uzun yazacağım ki tüm detayları bilin diye, özet isteyenler için en sonda özet olacak 
2012 model Qashqai+2 1.5 dizel, manuel vites araç sahibiyim. Aracım 80 bin küsür km'de.
Aracımda kırmızı motor arıza ışığı yandı. Giderinde herhangi bir sorun yoktu. Aracı servise götürdüm, tam bir inceleme yapılmadı, ayaküstü baktılar araca. Bilgisayara bağlandı ve genelde yakıt lambası yandıktan sonra da sürüp sürmediğimi sordular. Ben de sürekli yakıt ışığı yandığı halde sürdüğümü söyledim.
Bana yakıt lambası yanmadan yakıt doldurmamı, böyle az yakıtlarla aracı kullanırsam zarar verebileceğini, motor arıza ışığının da muhtemelen bu yakıtla ilgili bir sorun olduğunu, çok mühim olmadığını ve arıza ışığını sileceklerini söylediler.
Eyvallah dedim, ancak o gün içinde ışık yine yandı. O günden beri yakıtım azalmadan dolduruyor, az yakıtla sürüş yapmıyorum. 1 ay kadar böyle ışıklı ışıklı gezdim. Daha sonra yetkili servise değil, başka bir tamirciye götürüp baktırdım. Bilgisayara bağladılar, 70 çeşit sorun çıktı. Dediler ki bu işte bir iş var, bu arızalar gerçek olsa araba çalışmaz bile. Detaylı bir inceleme yapmaları gerektiğini söylediler, yaptıramadım.
Yaklaşık 2 aydır, araç dinlenmişse arıza ışığı yok, yarım saat gibi uzun bir süre sonra bazen kırmızı motor ışığı, bazen sarı ışık, bazen ikisi birden yanıyor. Bir gece dinlenince yeniden sönüyor.
E kardeşim götür detaylı baktır diyen olursa; baktıramıyorum beyler acayip masraf yaptım; geçtiğimiz 3-4 ay içinde;
1600 TL sigorta
3200 Tl kasko
1100 TL kırık farım ve kaportada rötuş,
500 TL vergi ve trafik cezası ödedim.
Aracımın muayene zamanı geldi geçti, muayeneye götürmem lazım ama bu ışık mevzusundan ötürü götüremiyorum. Farkındayım, detaylı bakmak lazım ama, var mı aranızda bir fikri olan?
ÖZET: Aracımı yarım saat kullandıktan sonra kırmızı ya da sarı motor arıza ıışığı yanıyor, daha önce 2 kez ayaküstü baktılar, bir şey diyemediler. Aracın giderinde zerre kadar sorun yok. Detaylı incelenmesi lazım ama, bir fikri olan varsa okumak isterim.
Teşekkür ederim.

2012 model Qashqai+2 1.5 dizel, manuel vites araç sahibiyim. Aracım 80 bin küsür km'de.
Aracımda kırmızı motor arıza ışığı yandı. Giderinde herhangi bir sorun yoktu. Aracı servise götürdüm, tam bir inceleme yapılmadı, ayaküstü baktılar araca. Bilgisayara bağlandı ve genelde yakıt lambası yandıktan sonra da sürüp sürmediğimi sordular. Ben de sürekli yakıt ışığı yandığı halde sürdüğümü söyledim.
Bana yakıt lambası yanmadan yakıt doldurmamı, böyle az yakıtlarla aracı kullanırsam zarar verebileceğini, motor arıza ışığının da muhtemelen bu yakıtla ilgili bir sorun olduğunu, çok mühim olmadığını ve arıza ışığını sileceklerini söylediler.
Eyvallah dedim, ancak o gün içinde ışık yine yandı. O günden beri yakıtım azalmadan dolduruyor, az yakıtla sürüş yapmıyorum. 1 ay kadar böyle ışıklı ışıklı gezdim. Daha sonra yetkili servise değil, başka bir tamirciye götürüp baktırdım. Bilgisayara bağladılar, 70 çeşit sorun çıktı. Dediler ki bu işte bir iş var, bu arızalar gerçek olsa araba çalışmaz bile. Detaylı bir inceleme yapmaları gerektiğini söylediler, yaptıramadım.
Yaklaşık 2 aydır, araç dinlenmişse arıza ışığı yok, yarım saat gibi uzun bir süre sonra bazen kırmızı motor ışığı, bazen sarı ışık, bazen ikisi birden yanıyor. Bir gece dinlenince yeniden sönüyor.
E kardeşim götür detaylı baktır diyen olursa; baktıramıyorum beyler acayip masraf yaptım; geçtiğimiz 3-4 ay içinde;
1600 TL sigorta
3200 Tl kasko
1100 TL kırık farım ve kaportada rötuş,
500 TL vergi ve trafik cezası ödedim.
Aracımın muayene zamanı geldi geçti, muayeneye götürmem lazım ama bu ışık mevzusundan ötürü götüremiyorum. Farkındayım, detaylı bakmak lazım ama, var mı aranızda bir fikri olan?
ÖZET: Aracımı yarım saat kullandıktan sonra kırmızı ya da sarı motor arıza ıışığı yanıyor, daha önce 2 kez ayaküstü baktılar, bir şey diyemediler. Aracın giderinde zerre kadar sorun yok. Detaylı incelenmesi lazım ama, bir fikri olan varsa okumak isterim.
Teşekkür ederim.
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: Beyler Bir El Atıverin Durum Mühim
arkadaşım benim 2003 primera p12 tekna aracım var. arabama hiç tüp takılmamış vaziyette aldım uzunca bir süre çok dikkat ederek lpgsiz kullandım. 3sene önceydi istanbul ikitelliden çıktım temden sağa alibeyköy ayrımından girip yakıt aldım tekrar tem e çıktım. kurtköye gelince arıza ıığı yandı. abime telefon etti yakıttandır gelince söndürürüz dedi, oksijen sensörü hatası yazmış o günden sonra arabayı biraz baydırdığımda uzun süre yüksek hızda gittiğimde arıza lambası yanar bir süre sonra kendi kendine söner bazen abimin servisinde takar bakarım söndürürüm oksijen sensörü, powertrain (tekleme), misfire (yakıt zamanlaması) gibi değişik arızalar verirdi ve kendime arıza tespit cihazı satın aldım ki yolda belde yanarsa bakar silerim diye takıntı haline getirmiştim. dediğiniz gibi giderde yürürde motor çalışmasında sıkıntı olmazdı. hatta son 1,5 yıldır hiç yanmıyordu son zamanlar merak etmeye başlamıştım neden yanmıyor diye. dün akşam konyadan gelirken akşehire 50 km kala lamba yandı, yaşasın yandııııı, eyvah lamba yandı ikisi arasında ikilemde kalıp duygu karmaşası yaşadım. sevineyimmi üzüleyimmi bilemedim sağa çektim motoru dinledim gözlerim kapalı, gaz verdim çektim bir anormallik görünmüyor. 5 km ileride OPET var oraya kadar gideyim dedim opete varana kadar arıza tespit cihazını bağladım, açtım petrolde baktım "powertrain" anlık tekleme hatası sildim hazır durmuşken birde mola vereyim. lambayı söndürdüm geldim. şimdi buradan çıkan sonuç;
1-arabada herhangi bir sorun görünmüyorsa lambaya takılı kalma,
2- sanayide gezdiğiniz sürece arıza bulamaacaklar vakit ve NAKİT kaybından başka bir şey olmayacak
3- arıza varsa bir gün kendini gösretecek
--2. maddeyi yamayarak tasarruf ettiğiniz parayı olmaz da olursa 3. maddede vereceksiniz kafanız rahatlayacak.
1-arabada herhangi bir sorun görünmüyorsa lambaya takılı kalma,
2- sanayide gezdiğiniz sürece arıza bulamaacaklar vakit ve NAKİT kaybından başka bir şey olmayacak
3- arıza varsa bir gün kendini gösretecek
--2. maddeyi yamayarak tasarruf ettiğiniz parayı olmaz da olursa 3. maddede vereceksiniz kafanız rahatlayacak.
HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
“Motor-Mekanik Arızalar” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir