P11 FAN PROBLEMİ(ÇÖZÜLDÜ)
- mustafa2326
- Silver Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek: klima
P11 FAN PROBLEMİ(ÇÖZÜLDÜ)
- GhettoParty
- Platin Üye
- Meslek:
Re: P11 FAN PROBLEMİ
Terostatı kontrol ettiğimizde içi boşalmıştı resmen değiştirince sorun düzeldi
işse termostatı kontrol ettirerek başlayabilirsiniz birde eksiltme varmı onu kontrol edin radtaröde kaçak olabilir o yüzdende yapar
teknik bilgisi daha iyi olan arkadaşlarda bilgi ekliyeceklerdir
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013
- etap nissan
- Platin Üye
- Otomobil: Patrol
- Meslek: otomotiv
mustafa2326 yazdı:Merhaba benim aracın bugün giderken hararetin yükseldiğini gördüm.aracı durdurup baktığımda radyatör fanının devreye girmediğini farkettim.kontağı 2-3 defa açtım kapadım sonra otomotik olarak devreye girdi.sorun nedendir acaba.aklıma 2 şey geldi termostat ya da kabloda temassızlık sözkonusu olabilir mi.Akşamdı o nedenle ilgilenemedim.bu araçlarda en çok neden kaynaklanır fanın devreye girmemesi.fikri olan varmı
Fan müşürünün kablo demetini kontrol edin. Araç çalışırken müşürün soketini çıkarın fanların çalışması gerekiyor çalışmıyorsa fan motorlarınız da sıkıntı olabilir.Primerada termostat,da sorun olsada fanlar çalışır.
ANTALYA
- mustafa2326
- Silver Üye
GhettoParty yazdı:Ben fiat marka bir aracımda aynı sorunu sürekli yazıyordum zaman zaman fan açmasına ragmen hararet yükseliyordu.
Terostatı kontrol ettiğimizde içi boşalmıştı resmen değiştirince sorun düzeldi
işse termostatı kontrol ettirerek başlayabilirsiniz birde eksiltme varmı onu kontrol edin radtaröde kaçak olabilir o yüzdende yapar
teknik bilgisi daha iyi olan arkadaşlarda bilgi ekliyeceklerdir
radyatörde su kaçağı yok sanki bir temasızlık varmış gibi yarın bakayım detaylıca
- mustafa2326
- Silver Üye
Re: P11 FAN PROBLEMİ(ÇÖZÜLDÜ)
- etap nissan
- Platin Üye
ANTALYA
- etap nissan
- Platin Üye
ANTALYA
- etap nissan
- Platin Üye
Gökhan Sizucen yazdı:motor radyatör suyu eksiltiyorsa nedendir?
Aracın soğutma suyunun geçtiği bölgelerde kaçak olabilir.Yada silindir kapak contasının yanmasından dolayı hem silindirlere su sızdırmasından hemde yedek su deposuna taşırmasın,dan dolayı radyatörde su eksiltme olur.
ANTALYA
- mustafa2326
- Silver Üye
etap nissan yazdı:Ayrıca yedek su deposunu sökmekle araç hava yapmaz su kaçıran bir bölge yada contanızda sıkıntı olabilir.Bir müddet sonra tekrar su seviyesini kontrol etmenizi öneririm.
Ustam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hava olayının nasıl alınacağını öğrendim sayenizde.Mutlaka ona dikkat ederim ancak siz böyle yazınca benim kafam iyice karıştı ve aklıma 2 soru geldi.Müsait olunca cevaplarsanız memnun olurum.Benim bu araçtan önceki araçta üst kapak contası gitmişti.Radyatör yedek su deposuna motordan yağ sızmıştı sanayideki ustama gösterdiğimde yedek su deposundaki yağı görünce direk bana verdiği cevap contayı yakmışsın demişti.
1.sorum contayı yakmış isem radyatöre yağ sızmış olmazmı ben hiç görmedim yağ felan.
2.sorum şu ben hava yapmış olmasını tahmin etmemin nedeni şuydu.Radyatörde hiç su kalmamış ancak yedek su deposu full olduğu gibi duruyordu yani radyatöre su göndermemişti.yedek su deposuna giren hortumu çıkarıp yeniden takınca birden başladı suyu göndermeye ben bu nedenle hava yapmıştır diye düşünmüştüm.2 gündürde hararette en küçük bir yükselme bile yok.2.viteste 85 km civarı hız yaptım hararet yüksekecekmi diye yine yükselmedi.Ben yinede çok dikkat edeyim bu su olayına
Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim etap nissan ustam SAYGILAR
- etap nissan
- Platin Üye
mustafa2326 yazdı:etap nissan yazdı:Ayrıca yedek su deposunu sökmekle araç hava yapmaz su kaçıran bir bölge yada contanızda sıkıntı olabilir.Bir müddet sonra tekrar su seviyesini kontrol etmenizi öneririm.
Ustam bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim hava olayının nasıl alınacağını öğrendim sayenizde.Mutlaka ona dikkat ederim ancak siz böyle yazınca benim kafam iyice karıştı ve aklıma 2 soru geldi.Müsait olunca cevaplarsanız memnun olurum.Benim bu araçtan önceki araçta üst kapak contası gitmişti.Radyatör yedek su deposuna motordan yağ sızmıştı sanayideki ustama gösterdiğimde yedek su deposundaki yağı görünce direk bana verdiği cevap contayı yakmışsın demişti.
1.sorum contayı yakmış isem radyatöre yağ sızmış olmazmı ben hiç görmedim yağ felan.
2.sorum şu ben hava yapmış olmasını tahmin etmemin nedeni şuydu.Radyatörde hiç su kalmamış ancak yedek su deposu full olduğu gibi duruyordu yani radyatöre su göndermemişti.yedek su deposuna giren hortumu çıkarıp yeniden takınca birden başladı suyu göndermeye ben bu nedenle hava yapmıştır diye düşünmüştüm.2 gündürde hararette en küçük bir yükselme bile yok.2.viteste 85 km civarı hız yaptım hararet yüksekecekmi diye yine yükselmedi.Ben yinede çok dikkat edeyim bu su olayına
Bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim etap nissan ustam SAYGILAR
conta yanıklarında radyatöre yağ sızması değilde,genellikle motor yağına su sızması şeklinde olur. Soğutma suyuna yağ karışması yağ soğutucusundan kaynaklanır.
ANTALYA
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir