Rolanti dalgalanması P11
- etap nissan
- Platin Üye
- Otomobil: Patrol
- Meslek: otomotiv
Re: Rolanti dalgalanması P11
VALHALLA yazdı:Merhabalar Atakan TÜRKMEN Trabzondan yazıyorum dün alel acele bir bir süredir areaba aıyordum ve cuma günü alel acele bi şekilde almam gerekti hiç bilmememe rağmen daha önce mazda kullanmış olmanın verdiği japon sevgisi ile 1997 primera slx aldım sanırım bu dediğiniz p11 motor oluyor deyil mi? sorum şu burda yazdığınız rölanti dalgalanma sorunu aynen bende de var demek ki çok yaygın bi problem şimdi siz çözebildiniz mi nasıl yapalım buji kablosu mu yoksa şarj dinamosu mu nasıl çözdünüz.bir de baskı balata yakında gidici gibi internette sadece valeo var başka bulamadım iyi midir alınır mı.triger hiç değişmemiş zincir ama değişmem gerekirmi km 180000tam.çok soru sordum ama bundan sonra burdayız.iyi sürüşler herkese....
hocam hoş geldiniz verdiğim linkten kendinizi tanıtırmısınız. viewtopic.php?f=37&t=1293
ANTALYA
- etap nissan
- Platin Üye
ANTALYA
- etap nissan
- Platin Üye
VALHALLA yazdı:Adınız:Atakan TÜRKMEN
Yaşadığınız Şehir:TRABZON
Mesleğiniz:ÖĞRETMEN
Otomobiliniz:PRİMERA 1997 1.6 SLX FÜME SEDAN
Merhabalar Atakan TÜRKMEN Trabzondan yazıyorum bir süredir araba aıyordum ve cuma günü alel acele bi şekilde almam gerekti hiç bilmememe rağmen daha önce mazda kullanmış olmanın verdiği japon sevgisi ile 1997 primera slx aldım sanırım bu dediğiniz p11 motor oluyor deyil mi? sorum şu burda yazdığınız rölanti dalgalanma sorunu aynen bende de var demek ki çok yaygın bi problem şimdi siz çözebildiniz mi nasıl yapalım buji kablosu mu yoksa şarj dinamosu mu nasıl çözdünüz.bir de baskı balata yakında gidici gibi internette sadece valeo var başka bulamadım iyi midir alınır mı.triger hiç değişmemiş zincir ama değişmem gerekirmi km 180000tam.çok soru sordum ama bundan sonra burdayız.iyi sürüşler herkese....
Hocam rölanti dalgalanması için öncelikle gaz kelebek boğazını ve hava akış sensörünü temizlettirin,debriyaj olarak AISIN yada DAIKIN tercih edin.
ANTALYA
etap nissan yazdı:capar yazdı:merhabalar,
ben de primera tekna kullanıyorum. 2006 model. aracın sorunları yukarıda arkadaşların yazdığı gibi ve ne yazık ki ben de bir çare/çözüm bulamadım. sorunlar şöyle: marş basmada sorun var. epeyce bekledikten sonra motor çalışmaya başlıyor. motor rölantide çalışırken gösterge 1500'ün üzerinde seyrediyor. birinci ve ikinci viteslerde gaza basmaya gerek kalmadan araç gidiyor. ikinci vitesteyken titreme yapıyor vs. ben de birçok ustaya gösterdim. her gösterdiğim usta benzer şeylerin yanı sıra farklı şeyler de söyledi. her usta bir şeyler yaptı, parça değiştirdi, olmadı. gaz kelebeğinde sorun olduğu söylendi. temizlediler iki kez, sprey sıktılar ama hiçbir şey değişmedi (aslında değişti: daha kötü oldu)! ustalar kelebeği temizledikten sonra da gaz kelebeğine hiçbir müdahalenin yapılmaması gerektiğini eklemeyi ihmal etmediler! yenisi binlerce liraymış (ikinci eli -ki güvenilir değil- 3000 küsür tl'ye kadar çıkıyor)! müşir denen parçayı değiştiler, bujileri değiştiler, nafile. her seferinde para aldılar. lpg'den dediler, lpg ustalarına gittim, benzinde de sorun var, lpg'yle ilgisi yok diye itiraz ettiler.
hatay gibi bir şehirde nissan pek bilinmiyor. nissan servisi ise işini yapmıyor, lpg'dendir diye kestirip atıyor.hele de küçük şehirlerde nissan servisleri berbat. nissanın merkezine bilgi verdim servis işini iyi yapmıyor diye. onlar da işi ciddiye almadılar (servislerin vurdumduymazlığını ve kabalığını). küçük şehirlerde aracı tanıyan ustaların olmayışı nedeniyle servisler oldukça hoyrat, çokbilmiş (ama aslında pek de araçtan anlamaz) ve kaba davranıyorlar. araç iyi falan ama bu tür sorunların sıkça yaşanması can sıkıyor. gerek nissan servisi, gerek ustaların çare bulamayışı ve çoğunun işi sadece para almaya endekslemesi beni nissandan soğuttu. arabayı değiştirirsem alacağım araç nissan olmayacak! ama şimdilik yine de elmahkum, aracı nissan servisine götüreceğim bugünlerde ama bu kez birkaç on km ötedeki (iskenderun) nissan servisine. (o da aynı kişiye/şirkete ait ya, ne yaparsın, onlar burada abdurrahman çelebi!)
yukarıda araçla ilgili saydığım sorunları nasıl giderebilirim, bilemiyorum. yardım istiyorum, diyeceğim ama bu forumdaki çoğu kişi aynı sorundan muzdarip. yine de aracın marş basma, rölanti ve yüksek devir sorunu hususunda önerisi olan varsa müteşekkir olurum.
Aracınıza rölanti adaptasyonu yaptırın muhtemelen sorununuz düzelecektir.
Aracı İskenderun'dak servise götürdüm. Onlar da rölanti dahil birçok ayarına baktılar (öyle söylediler). Bir cihaz takıp bir saat kadar harici benzin ile motoru çalıştırdılar. sonunda rölantideki devrini 2000'lerden 600'lere düşürdüler, marş biraz daha sorunsuz almaya başladı. Sevindim tabii. Ama tabiri caizse sevincim kursağımda kaldı. iki gün sonra aynı arızaları/sorunları tekrar vermeye başladı. artık pes ettim.
ilginiz için teşekkür ederim.
- recep Öztürk
- NissanClubTr
- Otomobil: Primera
- Meslek: inşaat
- etap nissan
- Platin Üye
recep Öztürk yazdı:aynısı benim aractada var ne yapmalıyım ama benim vidalar duruyor saglam hava almiyor ama yinede kontrol edeceğim
Öncelikle kendinizi tanışma başlığında tanıtınız.
ANTALYA
- FelixCrail
- Administrator
- Meslek: Filo Kiralama
recep Öztürk yazdı:aynısı benim aractada var ne yapmalıyım ama benim vidalar duruyor saglam hava almiyor ama yinede kontrol edeceğim
forum kurallarını okuyunuz öncelikle.
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- ekan353
- NissanClubTr
- Meslek: Enerji teknikeri
- shadow0601
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: teknik öğretmen
- Hypertech01
- NissanClubTr
- Meslek: Elektrik
Rolanti sensörü değişince sorun düzeldi. Kelebek boğazı,bobin,rolanti motoru,değil sorun rolanti sensörü.
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir