YAĞ MARKASI TAVSİYE

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
yvarol
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: memur

YAĞ MARKASI TAVSİYE

Mesajgönderen yvarol » 02 Ağu 2014, 17:11

SELAM DEĞERLİ USTALAR ARACIM 40000 KM BAKIMI GELDİ SERVİS HAYLİ PAHALI FİYAT SÖYLEDİ BELKİ ÖYLEDİR BİLMİYORUM 750 GİBİ BİR RAKAM
ÖZEL SERVİS İSE 250-300 DEDİ BİRDE YAĞ DEĞİŞİMİ YAPACAĞIM
AMA HANGİ MARKA ÖNERİRSİNİZ GENELDE HANGİ YAĞ KULLANILIR LÜTFEN YARDIM
:XD :XD :XD

Kullanıcı avatarı
yvarol
Silver Üye
Silver Üye

Re: YAĞ MARKASI TAVSİYE

Mesajgönderen yvarol » 02 Ağu 2014, 17:14

BİRDE USTALAR SERVİSLERİN SERVİS ÜCRETLERİ AYNIMI DIR FARKLILIK GÖSTERİRMİ

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 02 Ağu 2014, 19:23

Lutfen kucuk harfler kullanınız

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
geko2011
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen geko2011 » 03 Ağu 2014, 21:02

Öncelikle periyodik bakımlarınız zamanında yaptırdığınızı farz ederek aracınızın dizel mi benzinli mi olduğunu bakımını yaptırdığınız sevisin ne yağ kullandığını (5w30, 0w40, 0w30, 5w40 gibi vb) ayrıca iki bakım periyodu arasında yağ eksiltme yapıp yapmadığını birde euro 5 olup olmadığını belirtirseniz belki yardımcı olarabilirm.

Kullanıcı avatarı
yvarol
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen yvarol » 04 Ağu 2014, 17:16

1.6 benzinli motor
ikinci elden aldım aracı hiç servise girmemiş hep özele gitmiş afyonda servis yok karar veremedim özeldeki ustalar hangi markaları takıyorlar fiyat farkıda çok

Kullanıcı avatarı
geko2011
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen geko2011 » 04 Ağu 2014, 22:32

yvarol yazdı:1.6 benzinli motor
ikinci elden aldım aracı hiç servise girmemiş hep özele gitmiş afyonda servis yok karar veremedim özeldeki ustalar hangi markaları takıyorlar fiyat farkıda çok

Markalar arasında kalite sırasıyla Mobil1 Shell Castrol olabilir. Yalnız bir A bir firmasının yağını bir başka periyotta B firmasının yağını daha ucuz diye tercih etmektense vede eksiltme yoksa aynı marka yağı kullanınız.

Aracınızda tüp varsa sonu w40 biten yağları tercih ediniz. (5w40 gibi) Yoksa 5w30 sınıfı tam sentetik yağları tercih edebilirisiniz.Hem emisyonu düşürür hem ekonomi yaptırır. 40000 km deki aracınız yeni sayılır. Örneğin Mobil1 Esp 5w30 kullanırsanız benzinliler için 15000 km ömürlüdür ancak 10000 km değişim yapılmalıdır. Çünkü araç motorun verdiği torka göre ağır.

Yağ çubuğundaki min-max aralığı tolere edilebilir aralıktır. Eğer min seviyenin altına inerse yine sonu w40 biten yağlar tercih edebilirsiniz.
Türkiye de maalesef motor yağı piyasası çok dalgalı. İsteyen istediği fiyatı etiket olarak basıp satabiliyor. Vatandaşta bu en iyisi çok verdim diye tam karşılık beklemekte. Oysa tam sentetik yağların raf ömrü iyi korunduğu takdirde (ışık ısı rutubet gibi vb unsurlar) 5 yıldır.Şöyle bir ipucu vereyim raf ömrü 3-4 yılı doldurup stoklarında fazla olan internette makul fiyatlara pazarlayan firmalar mevcut. Burada reklam olmasın diye söylemiyorum. Ama birinci elden alıp pazarlayan dürüst firmalar var ve en geç iki iş gün içerisinde web üzerinden kargoyla temin edilebilinir.
Tam sentetik olmak kaydıyla (üzerinde Full Synthetic yada tam Sentetik ibaresini görmek koşuluyla) yukarıda saydığım markalardan üzerinde speclerinde ACEA A1-A5, API SM-SN şartlarını karşılayan yağlar size uygundur.

Kazasız belasız günler dileğiyle

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı