primera çalışmama sorunu yardım..

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
knoll
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Primera
Meslek:

primera çalışmama sorunu yardım..

Mesajgönderen knoll » 13 May 2016, 20:13

arkadaşlar nissan primeraları hep beğenirdim ve sonunda temiz bir tane nasip oldu...

2 aydır bende şu 1 haftadır aracı park ediyorum sıcak motor ardından tekrar arabayı çalştırmaya çalştıgımda marş almıyor araba

gazda da benzindede aynısı yapıyor bu olay 2 kez başıma geldi bugün 2. kez yaşadım her zaman olmuyor...sizce sebeb nedir... 1. sinde klima acık çalıştı
ondan sonra park ettim tekrar basdım almadı marş arabayı salladım yokuş aşağı öle çalıştı boğulmuş gibi...

2.sorunumda arabayı ani gaza basınca tak diye bir ses geliyor hafif motor kulağımı şanzıman kulağımı bilmiyorum başka ne sebeb olur düşüncelerinizi almak istyrm .teşekkür ediyorum

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: primera çalışmama sorunu yardım..

Mesajgönderen spoilerci » 13 May 2016, 21:45

arkadaşım tanışma başlığı altında kendinizi bir tanıtın konunuzda da aracınızın modeli, model yılı motor hacmi vb temel özelliklerini belirtirseniz bilen başından geçen arkadaşlar yardımcı olur. marş almıyor dediğiniz nedir. motor dönüyor ve çalışmıyor mu, anahtarı çevirince hiç bir şey olmuyor motor dönmüyor mu, ikisinde de sonuç aynı motor çalışmıyor ama sebepler farklı

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 15 May 2016, 19:37

aramiza hosgeldin kardesim.Defalarca basima geldi.Forumda bunun basliginida actim.Kackere de gittigim yerde kaldim.Alakasi varmidir bilemem ama anahtari actim icindeki cipin uzerine toz birikmis twrtemiz islak mendille silip kuruladim.pilide sildim taktim.Takar takmaz calisti.O gun bugundur tik yok.Tak diye calisiyor.Alakasi varmidir bilemem ama bir dene immobilizer den olabilir.Dedigim gibi defalarca yolda kaldim.Birisi buji dedi,birisi mars motoru dedi ama en olmadik yerden cozuldu sorun.1 aydan fazladir tik demwden calisiyor

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 15 May 2016, 22:04

masato yazdı:aramiza hosgeldin kardesim.Defalarca basima geldi.Forumda bunun basliginida actim.Kackere de gittigim yerde kaldim.Alakasi varmidir bilemem ama anahtari actim icindeki cipin uzerine toz birikmis twrtemiz islak mendille silip kuruladim.pilide sildim taktim.Takar takmaz calisti.O gun bugundur tik yok.Tak diye calisiyor.Alakasi varmidir bilemem ama bir dene immobilizer den olabilir.Dedigim gibi defalarca yolda kaldim.Birisi buji dedi,birisi mars motoru dedi ama en olmadik yerden cozuldu sorun.1 aydan fazladir tik demwden calisiyor

Temizlik iyidir :) ıslak mendil yerine tiner damlatıp fırçalarsanız daha iyi olur. siz oksitlenmeleri temizlemişsiniz, ıslak mendil oksit yapar ve tekrar yapabilir. tiner ile temizlenirse hızlı uçucu olduğu için kalmaz daha iyi temizler.benim devamlı takıldığım elektronikçi bir arkadaşım var orada görüyorum öyle temizliyor

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
sedatb77
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen sedatb77 » 17 May 2016, 13:33

Elektronik aksam temizligi icin bence kontak sipreyi kullanmak en dogru secim olacaktir. Tinerler sentetik ve selilozik olmak uzere iki cesit. Tam hatirlamiyorum fakat bunlardan bir tanesi elektronik devre uzerindeki ozellikle ince plastik kisimlarin erimesine veya deforme olmasina sebep oluyor. Bunun icin elimizin altinda her zaman kontak sipreyi bulunmasi daha faydali olur dusuncesindeyim.

2003 Primera Tekna

masato
Gold Üye
Gold Üye
Meslek:

Mesajgönderen masato » 17 May 2016, 15:03

spoilerci yazdı:
masato yazdı:aramiza hosgeldin kardesim.Defalarca basima geldi.Forumda bunun basliginida actim.Kackere de gittigim yerde kaldim.Alakasi varmidir bilemem ama anahtari actim icindeki cipin uzerine toz birikmis twrtemiz islak mendille silip kuruladim.pilide sildim taktim.Takar takmaz calisti.O gun bugundur tik yok.Tak diye calisiyor.Alakasi varmidir bilemem ama bir dene immobilizer den olabilir.Dedigim gibi defalarca yolda kaldim.Birisi buji dedi,birisi mars motoru dedi ama en olmadik yerden cozuldu sorun.1 aydan fazladir tik demwden calisiyor

Temizlik iyidir :) ıslak mendil yerine tiner damlatıp fırçalarsanız daha iyi olur. siz oksitlenmeleri temizlemişsiniz, ıslak mendil oksit yapar ve tekrar yapabilir. tiner ile temizlenirse hızlı uçucu olduğu için kalmaz daha iyi temizler.benim devamlı takıldığım elektronikçi bir arkadaşım var orada görüyorum öyle temizliyor

Elimin altinda bi o vardi.Kontak spreyi neysede tineri ilk defa duyuyorum anahtar temizlemede :-) Gerçekten kara kara dusunuyordum mars motoru mu,lpg mi,kontak girisinde mi sorun var aklima turlu turlu sorular geliyordu.Parada yoktu.Nereye gotururseb gotur selam versen selam basina 50 tl aliyorlar burada.Aklima geldi bi acayim dedim ici tozlanmis bi sildim 1 aydan daha uzun suredir tik demeden aliyor.40 yil dusunsem aklika gelmezdi

Kullanıcı avatarı
Selman1434
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Satış Danışmanı

Mesajgönderen Selman1434 » 17 May 2016, 15:08

Usta bence ilk önce bi bilgisayara bağlat bi sorunu orda gör derim ses konusunda bilgi veremem ama diğer çalışmama durumu şu anda bende mevcut motor sıcakken çalışmıyor sorun krank devir sensör arızasi soğudukdan sonra marş geçte alsa çalışiyor birde sitede hata kodu silmeyle ilgili güzel bi video var izlemeni tavsiye ederim bende işe yarıyor hata kodunu sildiğim anda araç çalışıyor şimdiden geçmış olsun umarım sana fazla masraf açmaz.

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

oto anahtarı