P12 motor çok fazla yağ yakıyor

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek:

P12 motor çok fazla yağ yakıyor

Mesajgönderen Thirsty » 20 May 2016, 12:19

2011'de tüp takılmış, 135 bin km civarında araba. nissan servis 2500tl sekman için dedi motorun durumuna görede masraf 4000tl'yi de aşabilir dedi. arabayı babamla geçen sene satın aldık babamın tanıdığı güvendiği birinden. bir sene önce hiçbir sorunu yoktu. son 4-5 aydır az az yağ yakmaya başlamıştı şimdi ise feci şekilde yağ yakıyo. arabayı satın aldığımızdan bu yana 20 bin kmye yakın kullandık. nasıl bu hale geldi bu araba hiçbir fikrim yok arabayı çoğunlukla ben kullanıyorum. benim kullanışımdamı sorun var diye düşünmeye başladım. genellikle 4 bin devrin üzerine çıkmam nadirende olsa 4 - 5 bin devri görmüşümdür motor bu yüzden zarar görmüş olabilir mi ? hareret filan hiç yapmadı, motor sıcaklık ibreside hiç yerinden oynamadı şuana kadar hep aynı sıcaklıkta göründü?

Kullanıcı avatarı
Memcos48
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: ÖĞRETMEN

Re: P12 motor çok fazla yağ yakıyor

Mesajgönderen Memcos48 » 20 May 2016, 20:55

İlginç, arabanın km.si düşürülmüş ve bor pover-motor silk tarzı bir katkı atılmış olabilir motora bu da yağ yakmasını azaltmıştır. Düzgün bir yerde anlayan bir ustaya gösterin motor kompresyonunu ölçtürün sorun ortaya çıkacaktır. Ama genelde bu gibi durumlarda segman atalım çözümü önerilir ve genellikle çözüm olur.

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 21 May 2016, 00:14

Arkadaşım çeşitli sebeplerden dolayı arabanızda aşınma fazla olmuş. Arkadaşımızla aynı kanıdayım araç sarılmadan önce katkı maddesi konulmuş. Sizin kullanımınız ile ilgili bir durum yok. Ama şuna hazırlıklı olun segman attırmak için motoru açtıracağınızda ben motor yaptıracağım diye düşünün maddi ve manevi olarak hazır olun. Segman atma ile kurtulursanız piyango deyip sevinin. Segman kurtarmayacak şekilde bozulmuş gömlek çizilmiş piston çatlamış segman kaynatmış vb olaylarla karşılaşabilirsiniz hazırlıklı olun.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 21 May 2016, 00:18

4-5 bin devirlerde çıkarmayın ideal vites değiştirme devri 2800 dür yolun yükün havanın durumuna göre devir Max 3500 çıkabilir. Her zaman olmamalı bu da

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 21 May 2016, 21:07

Memcos48 yazdı:İlginç, arabanın km.si düşürülmüş ve bor pover-motor silk tarzı bir katkı atılmış olabilir motora bu da yağ yakmasını azaltmıştır. Düzgün bir yerde anlayan bir ustaya gösterin motor kompresyonunu ölçtürün sorun ortaya çıkacaktır. Ama genelde bu gibi durumlarda segman atalım çözümü önerilir ve genellikle çözüm olur.

GT-I9505 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

km'nin düşürülmesi mümkün değil. bizden önceki sahibi böyle birşey yapmaz. şu bor power olayı nedir? az çok biliyorum ne olduğunu ama herkesin kullandığı, tavsiye edilen birşey mi ? kullanmam gerekir mi ?

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 21 May 2016, 21:19

spoilerci yazdı:Arkadaşım çeşitli sebeplerden dolayı arabanızda aşınma fazla olmuş. Arkadaşımızla aynı kanıdayım araç sarılmadan önce katkı maddesi konulmuş. Sizin kullanımınız ile ilgili bir durum yok. Ama şuna hazırlıklı olun segman attırmak için motoru açtıracağınızda ben motor yaptıracağım diye düşünün maddi ve manevi olarak hazır olun. Segman atma ile kurtulursanız piyango deyip sevinin. Segman kurtarmayacak şekilde bozulmuş gömlek çizilmiş piston çatlamış segman kaynatmış vb olaylarla karşılaşabilirsiniz hazırlıklı olun.

pazartesi arabayı babamla honda servisine götürücez. babamda honda varken hep oraya giderdi bir sorun olduğunda. telefonda konuştuğunda belki başka birşeyden kaynaklıda olabilir pazartesi arabayı incelerim demişti usta. çok beğenerek satın aldık bu arabayı babamla fakat bir yılda yaptığımız masraf muazzam. debriyaj, fren balataları, oksijen sensörü falan birsürü şey değişti.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 21 May 2016, 22:36

Kardeşim Arabayı alırken bunları bilemezsin Bunlar satanın ahlaksızlığı satacam diye bakmamış

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 21 May 2016, 23:12

spoilerci yazdı:Kardeşim Arabayı alırken bunları bilemezsin Bunlar satanın ahlaksızlığı satacam diye bakmamış

km'sinin düşürüldüğünü anlamanın yolu varmı peki ?

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 21 May 2016, 23:27

5664 e mesaj atıp öğrenebilirsiniz Birde arabanın içinden belli olur vites topuzundan direksiyondan pedallardan kapı açma kolundan belli olur

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 21 May 2016, 23:36

spoilerci yazdı:5664 e mesaj atıp öğrenebilirsiniz Birde arabanın içinden belli olur vites topuzundan direksiyondan pedallardan kapı açma kolundan belli olur

bir an dalga geçiyorsun zannettim. içi temiz bir sıkıntı görmedim. biraz daha ayrıntı verebilirmisin plaka yı mı yazıp göndericem?

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 21 May 2016, 23:40

spoilerci yazdı:5664 e mesaj atıp öğrenebilirsiniz Birde arabanın içinden belli olur vites topuzundan direksiyondan pedallardan kapı açma kolundan belli olur

vaybe 4 adet kazaya karışmış araba mesaj geldi kaza 1 2013 de 164tl kaza 2 fiyat yazmıyo kaza3 hiçbir bilgi yok hakkında kaza 4 1072 tl.
km bilgisi gelmedi

Kullanıcı avatarı
Thirsty
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen Thirsty » 22 May 2016, 00:42

km bilgisine halen ulaşamadım. internetten edindiğim bilgilere göre yapılan son muayene testindeki km yi veriyormuş. ondan öncesinin km sinide öğrenebilirsem işe yarar bu bilgi çünkü birkaç ay önce muayenesi yaptık aracın

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

oto anahtarı