Selamünaleyküm

Forumu kullanmaya başlamadan önce burada kendinizi tanıtınız
Kullanıcı avatarı
HsnFdn14
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: Kuyumcu işçisi

Selamünaleyküm

Mesajgönderen HsnFdn14 » 10 May 2016, 22:23

Merhaba ben Hasan FIDAN yaklaşık 2 ay önce k11 kasa micra aldım yakıtı olsun sürüş keyfi olsun hoşuma gitti .. Nissan ailesine katılmak güzel .. Arabam 1.3 16v performans olarak bana yetmiyor açıkcası swap ve turbo dışında ne yapabilirim ? Ufak çaplı bir proje gibi düşünün .. Birde açık hava filtresi taksam verim alabilir miyim deneyen bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir misiniz ? Verim alabilirsen nasıl bir verim kaç hp alabilirim veya ne gibi zararlari verir ? Son olarak k11 micra icin spor helezon yay nerden nasıl bulabilirim ? Beni de aranıza kabul ederseniz sevinirim .. Teşekkürler ..

MyBlueBead

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: Selamünaleyküm

Mesajgönderen spoilerci » 10 May 2016, 22:46

aleyküm selam hoş geldiniz. micracı arkadaşlar cevsaplandıracaktır biraz beklemelisiniz. micracının biri görüp cevaplandırır inşallah

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Selamünaleyküm

Mesajgönderen Ally_07 » 12 May 2016, 00:03

HsnFdn14 yazdı:Merhaba ben Hasan FIDAN yaklaşık 2 ay önce k11 kasa micra aldım yakıtı olsun sürüş keyfi olsun hoşuma gitti .. Nissan ailesine katılmak güzel .. Arabam 1.3 16v performans olarak bana yetmiyor açıkcası swap ve turbo dışında ne yapabilirim ? Ufak çaplı bir proje gibi düşünün .. Birde açık hava filtresi taksam verim alabilir miyim deneyen bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir misiniz ? Verim alabilirsen nasıl bir verim kaç hp alabilirim veya ne gibi zararlari verir ? Son olarak k11 micra icin spor helezon yay nerden nasıl bulabilirim ? Beni de aranıza kabul ederseniz sevinirim .. Teşekkürler ..

Aramıza hoş geldiniz, kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

Bahsetmiş olduğunuz konu oldukça marjinal bizim için, performans olarak bellentilere göre tatmin edici olmayabilir tabi malum micra bir şehir içi aracı olarak kullanılıyor daha çok. Siz basit gibi görünse de micralar için özellikle Türkiye'de pek de yaygın olmayan bir takım uygulamalar düşünüyorsunuz gibi.

İşin aslı bizim veya başka forumlarda böyle kapsamlı uygulamalara giden bir kullanıcıya ben rastlamadım şahsen, belki vardır ama eminim ülkemizde çok az sayıdadır. Uluslararası forumlarda özellikle İngiltere ve Japon forumlarında bulmanız muhtemel. O yüzden size internetten yardımcı olmak zor.

Belki büyük şehirlerde mekanik modifaksyon/tunning yapan atölyelere danışabilirsiniz. Fakat bu araç için deneyimli olan yeri de bulmak zordur kanaatindeyim. Tabi deneme yanılma ile bir ihtimal uyum gösteren uygulamalar yapabilirler ancak ne kadar tatmin edici olur, randıman alırsınız ve sonradan başınız ağrımaz pek de umutlu değilim. Tabi bir de kullanılacak parçalar konusu var ki eğer yaptığıma değsin isterseniz muhtemelen oldukça masraf çıkacaktır çünkü tahminimce bu tip parçaları yurt dışından getirtmeniz gerekir.

Bence hiç girişmeyin bu işe, Midyat'a giderken evdeki bulgurdan olma ihtimaliniz var. Eğer böyle zevkleriniz varsa ülkemizde bu uygulamaların yaygın olarak yapıldığı marka-model araçlardan birini tercih edin böylece hevesinizi tam olarak alın derim. Tabi bu benim görüşüm, siz bilirsiniz.

Note 5 ile Tapatalk üzerinden gönderdim, yanlışlarımı mazur görün.

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

Kullanıcı avatarı
HsnFdn14
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen HsnFdn14 » 23 May 2016, 12:53

Tesekkur ederim vermis oldugunuz bilgiler icin .. Evet bu aracin turkiye de modifiyesiyle ugrasan hic kimse yok cok arastirdim bende varsa da ben bulamadim .. Ilk basta bende cekindim ya yapamazsam diye ama korkanin cocugu olmaz derler pilavdan donenin kasigi kirilsin ben bu isi yapicam insallah .. Oncelikle görseli ni tamamlayip sonra biraz maddiyatı toparladıktan sonra 1.6 vtech motor koymayı planlıyorum .. Tabi bu konuda siz degerli abilerim ve kardeslerimin de bilgilerine ihtiyaç duyacağımdan kuskum yok .. Projem ilerledikçe sizlerin de bilgilerine basvurarak yardimlarinizla nissan ailesine türkiye de daha önce denenmemiş birşeyi kazandirmak isterim ..

MyBlueBead

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Almera
Meslek: makina muhendisi
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 23 May 2016, 14:17

aleyküm selam. aramıza hoşgeldiniz. hayırlı olsun kazasız belasız binin inaşallah

Kullanıcı avatarı
HsnFdn14
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen HsnFdn14 » 23 May 2016, 15:20

ibrahimucan yazdı:aleyküm selam. aramıza hoşgeldiniz. hayırlı olsun kazasız belasız binin inaşallah

Hoşbuldum sagolun ..

MyBlueBead

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 23 May 2016, 15:26

HsnFdn14 yazdı:Merhaba ben Hasan FIDAN yaklaşık 2 ay önce k11 kasa micra aldım yakıtı olsun sürüş keyfi olsun hoşuma gitti .. Nissan ailesine katılmak güzel .. Arabam 1.3 16v performans olarak bana yetmiyor açıkcası swap ve turbo dışında ne yapabilirim ? Ufak çaplı bir proje gibi düşünün .. Birde açık hava filtresi taksam verim alabilir miyim deneyen bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir misiniz ? Verim alabilirsen nasıl bir verim kaç hp alabilirim veya ne gibi zararlari verir ? Son olarak k11 micra icin spor helezon yay nerden nasıl bulabilirim ? Beni de aranıza kabul ederseniz sevinirim .. Teşekkürler ..

spor helezon yay micraya göre malesf yok. bence 1 takım çıkma bul ve 1.5 yay kestirmen yeterli olur. ve işini fazlasıyla görür. ankara ve İstanbul da bulabilirsin. bende bi araştırma yapayım. bulursam bilgilendiririm.

Kullanıcı avatarı
HsnFdn14
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen HsnFdn14 » 23 May 2016, 19:51

ibrahimucan yazdı:

spor helezon yay micraya göre malesf yok. bence 1 takım çıkma bul ve 1.5 yay kestirmen yeterli olur. ve işini fazlasıyla görür. ankara ve İstanbul da bulabilirsin. bende bi araştırma yapayım. bulursam bilgilendiririm.

Cok tesekkur ederim sagolun .. Peki coil nasil olur yani kendi amortisorumun uzerine coil yaptirsam sikinti cikarir mi ?

MyBlueBead

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 23 May 2016, 20:58

1.6 motordan vazgeç ölmeye yer arıyorsun yanında başkalarını da götürme. 1.3 motoru bu kasaya uygun görmüş bunu koymuşlar. 1.6 motor bu kasaya hem ağır hem fazla gelir. tercih senin ama mantıklı değil. bunu orijinalini bozmak yerine maxima veya NXcupe al performans gör.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
ibrahimucan
Platin Üye
Platin Üye
İletişim:

Mesajgönderen ibrahimucan » 24 May 2016, 08:16

spoilerci yazdı:1.6 motordan vazgeç ölmeye yer arıyorsun yanında başkalarını da götürme. 1.3 motoru bu kasaya uygun görmüş bunu koymuşlar. 1.6 motor bu kasaya hem ağır hem fazla gelir. tercih senin ama mantıklı değil. bunu orijinalini bozmak yerine maxima veya NXcupe al performans gör.

Tamamen sana katılıyorum. fabrika ona göre öndüzen fren sistemi ayarlayıp testlerini yapıp piyasaya sürüyor. ama motor modifiyesinde illaki motorla oynamak istiyorsan. dereceli eksantrik mili kullanırsan, egzos, açık hava filtresi değerler senin heyecanlandırır. biraz daha güçlenirsin.

“Tanışma Bölümü” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı