nissan primera 1998 2.0 se tek silindir çalışma

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Primera
Meslek: cad/cam

nissan primera 1998 2.0 se tek silindir çalışma

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 08 Tem 2016, 09:05

merhabalar arkadaşlar ocak ayında kaza yaptım aracım çeşitli aksiliklerle 6-7 ay boyunca kaportacıda yattı bu sürede motor indi bayramdan 2 hafta önce aracımın kaporta işlemleri baya bitmişti motorda tekrar montajlandı ve çalışmasında sorun yoktu

5-6 gün çalıştı sağa sola gittiler elektrikçi camcı vs.fakat bir gün ön taraftaki akünün yanındaki sigortadan bir devre yandı hemen müdahele ettiler sözde onu tamir ettiler fakat bir daha düzgün çalışmadı arac şu an bujilerin hepsinde ateşleme var ama 3 tanesi zayıf halde ve acayip şekilde vuruntulu çalışıyor
kaporta işlemleri gayet sıkıcı geçmişti birde motor çalışmama çıktı şimdi manisada nissan a bağlanacak cihaz da yok

izmire götürsem şu an aracda kaput sol çamurluk sol kapı koltuk yok onlar için tekrar geri gelecek çekici masrafları izmirde 2 saatini bana ayıracak manisaya gelip bari arıza tespitini yapıp geri gidecek birini biliyormusunuz
çünkü burda benim 1-2 güvendiğim usta motor içinden subab lastikleri genişlemiş(baka bir şeyde olabilir) havayı dedi yani motor üst kapak sökülecek dedi ama bana problem elektronik gibi geliyor yani birden mi genişledi bunlar
birde lpg ve arac ecusu karışırmı birbirine daha öncede bir kez olmuştu lpg ve arac ecusu birbirine karışmış dediler düzelmişti
yada aracın beynine zarar verdik yani anlayacağınız durum ve kafam çok karışık varmı fikriniz?

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: nissan primera 1998 2.0 se tek silindir çalışma

Mesajgönderen spoilerci » 09 Tem 2016, 01:51

Beyin arızası olsa idi ateşlemeyi 4 bujiye de vermezdi ateşleme nin zayıf olduğunu nasıl ölçüler de zayıf kararı verildi. Arabada bobin tek mi. Sübap lastiklerinin genişlemesi pistonlarda basınç kaybına neden olabilir. Tiger seti kayışlı mı zincirli mi.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 12 Tem 2016, 11:38

aracım zincirli triger,zayıf olduğuna nasıl karar verdi bilmiyorum ama 3 numaralı buji kablosunu çekin stop ediyor sadece ,bobin tek mi bilmiyorum primera 98 2.0 motor aracım disribütörüm yeni değişti
bir kez daha yaşadım lpg beyni ve arac ecusu karıştı dediler böyle bir durum olabilirmi?
bayram öncesi hiç kimse bakmıyordu şimdi tekrar yüklendim ama arac çalışmıyorkende bu durumları bulmak çok zor ?
bu sübab lastikleri birden genişlermi?

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 12 Tem 2016, 13:47

arkadaşlar izmirde usta tavsiyesi yapabilirmisiniz ? görüşüp fikir almaya çalışayım
işin ters tarafı arabam kaporta olarak da yarım yani motor çalıştırılacak tekrar kaporta boya işleri var az kaldı ama yinede var

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 12 Tem 2016, 16:15

beyler yardımlarınızı önerilerinizi bekliyorum aracla cenaze ile bakışır gibi bakışıyoruz çok üzücü bir durum
arac yürürken ufak tefek şeyleri takardım ama insan kaza yapınca daha farklı düşünüyor ve arac toplamak çok zor işmiş bir dünya eksik var ama çalışsa yürüse
kaportacıdada yer kalmadı kendi dükkanımda duruyor

ALLAH hiç kimseye vermesin

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 14 Tem 2016, 12:00

ibrahimucan bey beni yönlendirebilir ama kendisi ile iletişim kuramadım özelden numarasını yazabilecek varmı tanıyan varsa?

P12 İZMİR
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Kimyager

Mesajgönderen P12 İZMİR » 21 Tem 2016, 21:07

kocaman_suleyman yazdı:arkadaşlar izmirde usta tavsiyesi yapabilirmisiniz ? görüşüp fikir almaya çalışayım
işin ters tarafı arabam kaporta olarak da yarım yani motor çalıştırılacak tekrar kaporta boya işleri var az kaldı ama yinede var

Numaranı yazarsan müsait olduğumda arar yardımcı olurum.

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 26 Tem 2016, 14:12

numaramı özelden gönderdim

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 26 Tem 2016, 17:36

şu an aracımı kaporta olarak toplatmaya başladım
bu işlemler bitince ihtiyacım olacak olan elektrik alt takımda sıkıntılar var arac sol tekerlek önden bakınca açılı duruyor ve motor çalışmıyor

bunlar içinse izmirde karser oto nissan var orayı tavsiye ettiler ama kaporta bitsin tekrar derin derin düşüneceğim

Kullanıcı avatarı
kocaman_suleyman
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen kocaman_suleyman » 16 Eki 2016, 12:57

Bu problem çözüldü arkadaşlar sorun elektrik tesisatında imiş ustam çözdü tam bir nokta söylemedi ama çekilen kötü tesisat dan dolayı olduğunu söyledi

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı