Dizel Note Kullanıcısı Arkadaşlar Yardım !
- purmol666
- Silver Üye
- Otomobil: Note
- Meslek: Öğrenci.
Dizel Note Kullanıcısı Arkadaşlar Yardım !
Çok uzun bi yazı oldu ,roman gibi, kusuruma bakmayın.

- zaferhoca
- NissanClubTr
- Meslek: fizikçi-Öğretmen
Re: Dizel Note Kullanıcısı Arkadaşlar Yardım !
Aracınızdan soğumayı gerektirecek bir sorun olduğunu sanmıyorum. Doğru kullanılmayan her makine arıza yapar. Kazasız belasız kullanman dileğiyle
- purmol666
- Silver Üye
- Meslek: Öğrenci.
zaferhoca yazdı:Sevgili kardeşim,6 eylüldeki bir çağrıya 16 şubatta verilen yanıt ne işe yarar denilebilir ancak ben hem yeni üyeyim,hemde mesajınızı yeni gördüm.Buna rağmen başkalarının işine de yarar diye bildiğim bir şeyleri paylaşmak istedim. Böyle bir sorun bende renault fairway varken oldu o zamanlar genç olduğumdan agresif kullanıyordum.Yani bu sıkıntının nedeni ani(aşırı ivmeli) kalkışlardır. Vites kolu, gaza basma ve gaz kesme sırasında oynama yapıyordu. Motor kulaklarından biri kopmuş(LASTİK BİR TAKOZ) değiştirdiler tamamen düzeldi. Nissan primera da bahsettiğiniz vites geçişlerinde sıkıntı vardı 170 000 km de baskı balata değişti sorun tamamen düzeldi. Aracınızı kaç km de aldınız, şu an kaç km de belirtmemişsiniz. Sizin araçta bu iki sorun birden olabilir.
Aracınızdan soğumayı gerektirecek bir sorun olduğunu sanmıyorum. Doğru kullanılmayan her makine arıza yapar. Kazasız belasız kullanman dileğiyle
Aracı aldığımız da araç 50 bin km de idi . Konuyu açtığımda yaklaşık 55 bin km civarında idi . İvme sorunu şuan da yok ama vites kolu oynuyor 3. te ve 4. te . Benim sıkıntım servisten kaynaklı idi servis soğuttu araçtan beni . Bana dedikleri olay her önden çekiş li araç bunu yapar . Hadi arabadan anlamasam yiyeceğim . Fakat çeşit çeşit araç kullandım ve çocukluğumdan beri araba ile ilgilenirim , bana böyle demeleri resmen küçük düşürücü . 91 model nissan sunny de bu olay yok ve bu araba önden çekişli . Renault şanzuman olduğu için olabilir bu dedim olmaz dediler . Biliyorum renault da bu sıkıntı var 2001 kangoo da her vites te oynama yapıyordu ve herkes bilir renault un bu sıkıntısını . Her neyse aracımın garantisi bitti ve bu zaman içerisinde şanzuman da sıkıntı yaşarsam ozaman servis elemanları ne olacak bakalım .
- gkhnyrn
- Silver Üye
- Meslek: Bilgi İşlem
- İletişim:
nissan note aracımı yeni aldım, bu araçta tecrübelerim yok, ancak ondan önceki clio symbol aracımı 6 sene ikiyüzelli bin km kullandım
bakım yaptırdığım ustalar ile çok tartıştım, ne gerek var şu lastiğe - ne gerek var tam sentetik yağa - ne gerek var onu bunu yaptırmaya
bu araçların ederi bu, oluşu bu, değmez bunlara vs..
misal o araçta orijinal aküden sonra bir tık büyük akü aldım, zira dağ bayır uzak yerlere gidiyordum, bir daha akü bitmesi sorunu yaşamadım
yağını 10w40 elf yerine 5w-40 mobil ve eşdeğer tam sentetik yaptım, masrafım 20 lira arttı ancak arabamdaki canlanma ve performans da arttı
lastikleri bir tık genişlettim, savrulmanın önüne geçtim, o kadar sene o kadar yolda çok şükür bir kazam olmadı
en önemlisi, (sizin konunuzla da ilgili), clio symbol aracım 150bin kmde iken tüm iç yağlarını mobil1 marka ile yeniledim
ustayla yine tartıştım, bu yağlar farbrikasyondur, değişmez, değiştirmeye gerek yok vs
yahu, 150bin kmdir çalışan bir yağdan bahsediyoruz, yazı sıcağı kışı soğuğu, bu yağın içeriğinin bozulmama ihtimali var mı?
şanzıman, diferansiyel, fren, direksiyon, arabada ne kadar yağ varsa hepsini boşaltıp mobil1 marka yağlar ile değiştirdim
(bu arada her yağın ayrı bir kodu ve karşılaması gereken standardları var, araç kitapçığında bunlar yazıyor)
tüm bu yağları toplasan 120 liraya mı ne almıştım, arabanın motor yağı 75 liraydı o zamanlar
yaptırdığım işlemlerden sonra arabadaki pek çok ses de kesildi, direksiyon rahatladı vites rahatladı
bu yüzden, belirli sürelerde şanzıman yağını kaliteli bir yağla değiştirmenizi öneririm
motor kulağı / takozu konusu zaten söylenmiş (bahsettiğim eski aracımda iki kez değiştirdim)
baskı balatanın zaten ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz, başka bir yere daha gösterin, değiştir deniyorsa değiştirin
gkhnyrn
izmir
"Hayattaki yegâne üstünlüğüm, #Türk olarak doğmaktır."
- Nissan note
- NissanClubTr
- Meslek: Memur
gkhnyrn yazdı:konunun üzerinden çok zaman geçmiş, ancak buraya gelip bilgi edinmeye çalışanlar için bir cevap yazmak istedim:
nissan note aracımı yeni aldım, bu araçta tecrübelerim yok, ancak ondan önceki clio symbol aracımı 6 sene ikiyüzelli bin km kullandım
bakım yaptırdığım ustalar ile çok tartıştım, ne gerek var şu lastiğe - ne gerek var tam sentetik yağa - ne gerek var onu bunu yaptırmaya
bu araçların ederi bu, oluşu bu, değmez bunlara vs..
misal o araçta orijinal aküden sonra bir tık büyük akü aldım, zira dağ bayır uzak yerlere gidiyordum, bir daha akü bitmesi sorunu yaşamadım
yağını 10w40 elf yerine 5w-40 mobil ve eşdeğer tam sentetik yaptım, masrafım 20 lira arttı ancak arabamdaki canlanma ve performans da arttı
lastikleri bir tık genişlettim, savrulmanın önüne geçtim, o kadar sene o kadar yolda çok şükür bir kazam olmadı
en önemlisi, (sizin konunuzla da ilgili), clio symbol aracım 150bin kmde iken tüm iç yağlarını mobil1 marka ile yeniledim
ustayla yine tartıştım, bu yağlar farbrikasyondur, değişmez, değiştirmeye gerek yok vs
yahu, 150bin kmdir çalışan bir yağdan bahsediyoruz, yazı sıcağı kışı soğuğu, bu yağın içeriğinin bozulmama ihtimali var mı?
şanzıman, diferansiyel, fren, direksiyon, arabada ne kadar yağ varsa hepsini boşaltıp mobil1 marka yağlar ile değiştirdim
(bu arada her yağın ayrı bir kodu ve karşılaması gereken standardları var, araç kitapçığında bunlar yazıyor)
tüm bu yağları toplasan 120 liraya mı ne almıştım, arabanın motor yağı 75 liraydı o zamanlar
yaptırdığım işlemlerden sonra arabadaki pek çok ses de kesildi, direksiyon rahatladı vites rahatladı
bu yüzden, belirli sürelerde şanzıman yağını kaliteli bir yağla değiştirmenizi öneririm
motor kulağı / takozu konusu zaten söylenmiş (bahsettiğim eski aracımda iki kez değiştirdim)
baskı balatanın zaten ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuz, başka bir yere daha gösterin, değiştir deniyorsa değiştirin
Hocam merabalar benim 2009 model 155000 km de note aracım var direksiyonu çevirdiğimde tıkır tı geliyor sizde böyle bi sıkıntı yaşadınızmı
kılıç313 yazdı:SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR İKİ YILDIR NİSSAN NOTE OTOMATİK KULLANIYORUM. GENEL OLARAK MEMNUNUM. DİZELİNİ ALMAYI PLANLIYORUM YENİ KASA OLANI. TAVSİYE EDER MİSİNİZ . ŞU AN 2013-2014 75 BİNDE TEKNALAR 50-55 BİN ARASI. KRONİK SORUNU VAR MIDIR, YAKITI GERÇEKTEN AZ MI.GENELDE 120 DE KULLANIRIM UZUN YOLDA.
Hocam bende 2014 Benzinlisi var. Araçta mekanik olarak kronik bir durum yok, dizele özel bişey var mı bilemem. Ayrıca bu araçtan önce 2 sene sıfır km kiralık renault fluence 1.5 dCI kullandım, onun motoru ve şanzumanı şahaneydi, yakıtı da çok tüketmiyordu. Ağırlığa bakarsak Note daha hafif. O yüzden yakıt konusuna üzeceğini sanmam. Note'nin fabrika yakıt verileride gayet düşük zaten (şehir içi: 4,3 lt

kılıç313 yazdı:SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR İKİ YILDIR NİSSAN NOTE OTOMATİK KULLANIYORUM. GENEL OLARAK MEMNUNUM. DİZELİNİ ALMAYI PLANLIYORUM YENİ KASA OLANI. TAVSİYE EDER MİSİNİZ . ŞU AN 2013-2014 75 BİNDE TEKNALAR 50-55 BİN ARASI. KRONİK SORUNU VAR MIDIR, YAKITI GERÇEKTEN AZ MI.GENELDE 120 DE KULLANIRIM UZUN YOLDA.
Ben kullanıyorum2014 1.5dci visa çok memnunum yakıt işinden pek anlamam ama akaryakıt fiyatları ortada
“Nissan Note Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir