Nissan Micra 2006 1.2 Problemler

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
Corwin_
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Micra
Meslek: Yazılım

Nissan Micra 2006 1.2 Problemler

Mesajgönderen Corwin_ » 25 Tem 2017, 20:41

Merhaba

Aracımda bir süredi bazı problemler yaşamaktayım

1- Ön Sol camı tam açtığım zaman kapatmak istediğimde kapanmıyor bir süre butona aşşağı yukarı basıyorum sürekli denerken çalışıyor
2- Arka sileceğim çalışmıyor serviste gösterdiğimde herangibi bir problem olmadığını ama arıza kaydı olduğunu bunu temizlenmesi lazım ondan çalışmıyor dendi
3- Kapı üzerindeki siyah kapı kilitleyip açmaya yarıyan butonlar bazen çalışıyor bazen çalışmıyor
4- Klima çok iyi soğutmuyor
5- Airbag ışığım yanmaya başladı problemim ne olabilir

Bu problemler için tavsiyeleriniz nelerdir Bostancı tarafında önerebilceğiniz servis olursa bu konular ile ilgili çok sevinirim şimdiden teşekkürler

Kullanıcı avatarı
Ally_07
Administrator
Administrator
Otomobil: Micra
Meslek: Üniversite Öğr. Gör.

Re: RE: Nissan Micra 2006 1.2 Problemler

Mesajgönderen Ally_07 » 25 Tem 2017, 21:17

Corwin_ yazdı:Merhaba

Aracımda bir süredi bazı problemler yaşamaktayım

1- Ön Sol camı tam açtığım zaman kapatmak istediğimde kapanmıyor bir süre butona aşşağı yukarı basıyorum sürekli denerken çalışıyor
2- Arka sileceğim çalışmıyor serviste gösterdiğimde herangibi bir problem olmadığını ama arıza kaydı olduğunu bunu temizlenmesi lazım ondan çalışmıyor dendi
3- Kapı üzerindeki siyah kapı kilitleyip açmaya yarıyan butonlar bazen çalışıyor bazen çalışmıyor
4- Klima çok iyi soğutmuyor
5- Airbag ışığım yanmaya başladı problemim ne olabilir

Bu problemler için tavsiyeleriniz nelerdir Bostancı tarafında önerebilceğiniz servis olursa bu konular ile ilgili çok sevinirim şimdiden teşekkürler
1 ve 3 numaralı sorununuz master kumandanızda sorun olduğu intibasını uyandırdı bende. Belki kapı açıldığına damlayan yağmur damlaları ve yılların verdiği kir/toz buna sebep olmuş olabilir. Kontak spreyi gibi bir temizleyici ile elden geçirilebilir, gerekirse soket içinde lehimler falan yenilenebilir diye düşünüyorum. Servislerde bu gibi işlemlerle pek uğraşmazlar ama sanayi sitelerinde titiz bir elektrikçi yardımcı olabilir. Tabi değişim de gerekebilir ki maliyeti bilemiyorum. Ama bir önceki arabamızda (Daihatsu YRV) buna benzer bir sorun için değişim gerektiğinde aliexpressten yarı fiyatına yan sanayi parça bulup halletmiştim. Bilginiz olsun.

2 numaralı sorun için de madem arıza kaydı silinince çalışacakmış servis neden silmedi anlamadım. Eğer dedikleri gibi yapmak çözecekse bosch car service gibi bir yerde bu işlemi yaptırmayı deneyebilirsiniz. Veya yine aliexpressten elm cihazı alıp torque isimli telefon uygulaması ile kendiniz de deneyebilirsiniz.

5 numaralı sorun da genellikle sürücü veya yolcu koltuğunun altındaki airbag kablolarındaki bir fiziksel temassızlıktan (mesela koltuğun çok sert şekilde ileri geri hareket etmesi esnasında ki genellikle yıkamacılarda oluyor mesela) başka marka araçlarda da duydum hatta chevrolet kalosum varken başıma geldi. Bir kere yanınca da sistemden elle silinmeden kaybolmuyor. Ben kendim elm cihazıyla çözmüştüm. Eğer hiç bir şekilde sönmezse o zaman airbagle veya sensörle ilgili sorun var demektir ki değişim gibi bir müdahale gerekebilir.

4 numaralı sorununuz da klima gazı eksikliğinden olabilir. Gazı tamamlatıp tekrar denemeniz gerekir. Gaz işi sanayi sitelerinde 70 TL civarına yapılıyor, özel cihazı olan bir yere giderseniz basınç kaçak kontrolü falan da yaparlar. Eğer gaz tamamlanmasına rağmen basınç kaçağı gibi bir sorun da yoksa kompresör sıkıntısı da olabilir ki o zaman değişim gerekebilir.

Gelişmelerden burada da haberdar ederseniz faydalı olur.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"İyi şoför yolcularını tedirgin etmeden konforlu ve güvenli şekilde gidecekleri yere ulaştıran şofördür" İmza Babam

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

oto anahtarı