Micra K13 Debimetre
Micra K13 Debimetre
Aracıma, anlık yakıt sarfiyatını gösteren debimetre taktırmak istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?
- Ally_07
- Administrator
- Otomobil: Micra
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
Re: RE: Micra K13 Debimetre
Ben böyle bir şeyi ilk defa duydum. Nasıl bir şeymiş bu bahsettiğiniz, bir görseli var mı acaba? Zaten yol bilgisayarında buna yakın bir veri için bilgi alınabiliyor. Anlık yakıt sarfiyatını tam olarak litre bazında mı görmek istiyorsunuz?utkudemir yazdı:Merhaba,
Aracıma, anlık yakıt sarfiyatını gösteren debimetre taktırmak istiyorum. Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ?
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Re: RE: Micra K13 Debimetre
Ally_07 yazdı:Ben böyle bir şeyi ilk defa duydum. Nasıl bir şeymiş bu bahsettiğiniz, bir görseli var mı acaba? Zaten yol bilgisayarında buna yakın bir veri için bilgi alınabiliyor. Anlık yakıt sarfiyatını tam olarak litre bazında mı görmek istiyorsunuz?utkudemir yazdı:Merhaba,
Yol bilgisayarinda okunan deger, enjektorlerin açik kalma surelerinden matematiksel hesapla yakıt degerini hesaplıyor diye biliyorum. Yani o deger yaklasik bir deger. Benim yapmak istedigim yakit hattina seri olarak akiş sensoru(flowmetre) baglamak. Boylece %100 dogru sonuc alabilirim. Ancak yakit hattinda donus hatti var mi bilmiyorum. Normalde yakit pompasi depodan aldigi benzinin bir kismini enjektorlere gonderir, ihtiyac fazlasini depoya geri yollar. Teknik servis kitabinda "bu modellerde donus hatti yok" diye bir ibare okudum. Depodan yakit pompasina giden benzinin tamami enjektorlere gidiyor mu onu merak ediyorum.
- Ally_07
- Administrator
Re: RE: Re: RE: Micra K13 Debimetre
Ben böyle bir şeyi ilk defa duydum. Nasıl bir şeymiş bu bahsettiğiniz, bir görseli var mı acaba? Zaten yol bilgisayarında buna yakın bir veri için bilgi alınabiliyor. Anlık yakıt sarfiyatını tam olarak litre bazında mı görmek istiyorsunuz?utkudemir yazdı:[quote="Ally_07"][quote="utkudemir"]Merhaba,
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi[/quote]
Yol bilgisayarinda okunan deger, enjektorlerin açik kalma surelerinden matematiksel hesapla yakıt degerini hesaplıyor diye biliyorum. Yani o deger yaklasik bir deger. Benim yapmak istedigim yakit hattina seri olarak akiş sensoru(flowmetre) baglamak. Boylece %100 dogru sonuc alabilirim. Ancak yakit hattinda donus hatti var mi bilmiyorum. Normalde yakit pompasi depodan aldigi benzinin bir kismini enjektorlere gonderir, ihtiyac fazlasini depoya geri yollar. Teknik servis kitabinda "bu modellerde donus hatti yok" diye bir ibare okudum. Depodan yakit pompasina giden benzinin tamami enjektorlere gidiyor mu onu merak ediyorum.[/quote]Oldukça teknik bir konu. Forumda kullanım kılavuzları linkimizde micra için servis kılavuzları mevcut. Ingilizce ama belki işinize yarar, bir bakın derim.
Re: Micra K13 Debimetre
- Ally_07
- Administrator
Re: Micra K13 Debimetre
Burada debimetre için "diğer adı MAF sensörüdür" demişler. Bildiğim kadarıyla MAF sensörü bizde de var zaten.
“Nissan Micra Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir