P12 debriyaj seti

(P10) (P11) (P12) ve (P144) Bütün primera modelleri
Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Primera
Meslek: Makine Mühendisi

P12 debriyaj seti

Mesajgönderen Karacabeg » 27 Nis 2013, 00:55

7 ay önce almıştım aracımı bir ara aktif katılabiliyordum foruma ancak meşguliyetten fırsat bulamadım kusura bakmayın arkadaşlar. Bu başlığı oluşturma nedenim ben gibi hobi olarakta aracıyla ilgilenen arkadaşları bilgilendirmek tecrübelerimi aktarmak ki ben toplu bir yerde göremedim. Bilgi forumda dursun istedim.
7 ayda 18 bin km yaptım aracım 2007 tekna 107bin oldu şu anda 2 periyodik bakım geçirdik yetkili servis tercih ettim bunlar için ama özel ustaya da götürmeye başladım aracımı.

Bir süredir debriyaj balatasından yarım debriyaj ugultu geliyordu azaldıgını hissediyordum zaten değiştirmek için fırsat kolluyordum parça aramaya başladım. p12 1,6 için deb. balataları aynı zaten orjinal marka olarak karşıma exedy(daikin) ve luk çıktı. Valeo avrupa yedek parçasıydı fiyatlarını da internet ve Aksarayadaki parçacılardan öğrendiğim kadarıyla
Daikin_200-350 Luk _350 Valeo_150-250 olarak buldum. made in japan yazan exedy balatayı aldım ve taktırdım onca araştırma yaparken bir tek yer 250 nin altında fiyat söyledi pazarlık falan 200 aldım.
Serviste sol alt salıncağımın değişmesi gerektiğini söylemişlerdi 750 civarı deyip beni hayattan soğutmuşlardı onu da aynı parçacıdan 90'a aldım.
Debriyaj seti ve salıncağı 225 e taktırdım ustaya.
Öğrendiğim parça fiyatlarını yazayım birde işçilik hariç parçacıdan aldığım fiyatlar
Şanzuman kulakları ön arka_65-85
Amörtisörler monreo ön- arka_140-100(emin değilim)
Motor yağı 5w -40 mobil_60
Şanzuman yağı 80-90 _35
Ön balata trw _65
Aks körüğü_10
Yağ filtresi_5
Hava filtresi_10
Polen filtresi_10
İridiumlu buji tk _90
buji adet_7

Son olarak ingiltere montaj araçlarda luk debriyaj çıkmakta japon montajında exedy çıkmaktaymış benim aracım serviste 57bin de değiştirlmişti kayıtlarından gördüğüm kadarıyla içinden de Luk çıktı.
Doğru düzgün bir yerden aldıgınız zaman parçaların pahalı olmadıgını göreceksiniz araçlarınıza rahatlıkla binebilrsiniz. iridiumlu buji takımı mesela 100bin km de değiştirlmekteymiş orjinal üzerinde gelen bujileriymiş.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Re: P12 debriyaj seti

Mesajgönderen NISTEC » 27 Nis 2013, 01:08

Teşekkürler paylaştığınız bilgiler mutlaka birileri için yararlı olacaktır.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
GhettoParty
Platin Üye
Platin Üye
Meslek:

Mesajgönderen GhettoParty » 27 Nis 2013, 01:12

Güzel Paylaşım Yararlı Olacağı kesin Teşekkürler

Uğur DEMİR
16 BK 640
BURSA
NissaN PrimerA TeknA + WhiTe 2003
CLİO 4 1.2 modTOUCH 2013

Kullanıcı avatarı
kadirbilir81
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen kadirbilir81 » 27 Nis 2013, 12:22

paylaşım için teşekkürler, ben de yakın zamanda rutin bakıma sokacağım çok faydası oldu.

Kullanıcı avatarı
orionche
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: memur

Mesajgönderen orionche » 27 Nis 2013, 19:35

Kardeş fiyatlar için sağol, çok iyi oldu...Ben ön ve arka helezonları değiştirmek istiyorum (aracın eski sahibi kestirmiş), tanesine 750 dedi servis. Müsait bir zamanda bi fiyat bakabilir misin kaça bulunur en uygun. Teşekkür ederim...

Resim
:XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 27 Nis 2013, 20:42

03/08 P12 ÖN ve Arka Helezonlar aşağıdaki verdiğim sitede uygun.
EDİT: // SİTE ADRESİ SİLİNMİŞTİR.

Ama tabiki de site ne kadar güvenilir fikrim yok. Hakkımızda sayfası bile boş bırakılmış. Benim elimde de mevcut ancak fiyatlar biraz daha yüksek. Tahmini olarak Arkalar (2 adet) 200 - Önler (2 adet) 220 TL gibi. Net fiyat pazartesi çıkarabilirim istersen. Biraz araştırırsan mutlaka daha uygun rakamlar bulabilirsin.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen Karacabeg » 28 Nis 2013, 04:31

Rica ederim arkadaşlar okumanıza sevindim.
Parça fiyatlarını ben ilk kez gittiğim Aksaray daki japonculardan aldım. çoğunun internet sitesi var zaten bizzat kendim yakın zamanda malesef gidebileceğimi sanmıyorum kusura bakma kardeşim ama yolum düşerse bakarım elbette. İnternetle de 3 aşağı 5 yukarı aynıdır.
Sağolsun Nistec arkadaşımızda yardımcı oluyor sanırım bu konularda.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

Kullanıcı avatarı
orionche
Gold Üye
Gold Üye

Mesajgönderen orionche » 28 Nis 2013, 10:10

Teşekkür ederim NISTEC, bu sitedeki fiyatlar resmen bedava :) Bana çifti 1500 TL denmişti serviste..Acaba kalite farkı çok mudur..

Resim
:XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA :XA

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 28 Nis 2013, 13:49

Ürünü eğer bu siteden alıcaksan kapıda ödeme seçeneği ile almanı öneririm bildiğim güvendiğim bir site değil sadece araştırırken en uygun rakamı bu sitede buldum. Kalite farkına gelirsek genelde tedarikçilerin çoğunda zaten o fotoğraftaki ürünler var sürekli satılan bir ürün. Kullandığım bir şey olmadığı için çok bilgim yok.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
mstur80
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen mstur80 » 03 May 2013, 10:25

Parça fiyatları icin tesekkurler. Editor sitenin adini silmis ozelden arabilirmisin. Ayrica 200 tl ye (debriyaj seti)aldigin aksaraydaki yerin ismini de atarsan bugunlerde almayi dusunuyorum. İyi gunler

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 04 May 2013, 01:16

Sitenin adresini zaten ben sildim çünkü bazı ürünlerde fiyatlar tedarikçi fiyatının da altındaydı. Bu durum biraz tehlikeli geldi bana. Uyarılarımı okumayan birilerine bu site için referans olmuş olurum diye sildim. Bu nedenle link veremem ancak google'da arama yaptığınızda yüzlerce site çıkıyor bende o siteyi tek tek sitelerde bakarken görmüş fiyatı uygun gözüktüğü için burada paylaşmıştım.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
Karacabeg
Platin Üye
Platin Üye

Mesajgönderen Karacabeg » 06 May 2013, 10:00

Hocam hatırlamıyorum bende parçacının ismini japon kore yazan nissan yazısını gördüğüm çoğu yere sordum çoğu 250 nin altına inmedi zaten konum olarakta aksarayda iskinin yanından girdiğinde 2. sk ta zaten parçacılar, ben sokağın başındakine iski tarafından girdiğinde sormuştum kırmızıydı tabelası. debriyaj bilyası orjinal marka olmadığı için ucuz demişlerdi bilgin olsun.

Ahmet Kenan
2007 Primera Tekna

“Nissan Primera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir

oto anahtarı