Yine CVT yine CVT...
Yine CVT yine CVT...
Benim sorunum aslında daha önce yazılmış olan viteste takılı kalma sorunu...
Aracımla şehir içi trafiğine girmeye korkar oldum çünkü sıkışık trafikte araç rölantide devri arttırıyor (1000-2000 arası) ve ardından ise vites 1-2-3 artık hangisi olursa takılı kalıyor. Ancak arabayı soğutunca normale dönüyor. Uzun yolda herhangi bir sıkıntı yok ancak şehir içinde bunu yaşıyorum... Ne yapmalıyım? Yardım lütfennn....
Bu arada aracım Primera 2000 model 2.0 Elegance Otomatik
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Re: Yine CVT yine CVT...
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- atasagunn
- Gold Üye
- Otomobil: Primera
- Meslek:
2011 Skoda Superb 1.4 Tsi Elegance
- etap nissan
- Platin Üye
- Otomobil: Patrol
- Meslek: otomotiv
ANTALYA
etap nissan yazdı:Arkadaşlar sorunun sebebini ben size söyleyeyim. sorun cvt şanzımanın üzerinde bulunan 2 adet devir sensöründen kaynaklanıyor.Araç ısındığın da devir yükselir ve herhangi bir viteste kalır şanzıman sorunu gidermek için sensörleri değiştirmeniz sorunu %80 oranında geçer kalan %20 de step motordan kaynaklanır.
öncelikle teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için... benim step motorum yağ aldığı için usta onu tamir ettirmeye çalıştı elektronikçide. İzolasyonunu yapmaya çalıştılar ve tekrar yerine taktılar ancak yine yaptı. Step motorun çıkmasını deneyeceğiz yarın... ama siz şimdi kafamı karıştırdınız... benim araç viteste takılı kalmadan 1 dakika önce devri yükseltir -ki bu benim için habercidir- ve sonunda vites takılı kalıyor... ve siz %80 oranında devir sensöründen diyorsunuz. acaba bu sensörden mi gerçekten? bozuk olduğunu anlama yolumuz varmı başka? bilgisayara takıldığında vuruntu sensörü arızası vermişti. acaba bununla alakalı mı? numaranızı özelden mesaj atabilir misiniz mahsuru yoksa? çok çok teşekkürler...
- etap nissan
- Platin Üye
- Otomobil: Patrol
- Meslek: otomotiv
ANTALYA
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir