Cam Sileceği ve Sinyal Kolu Hakkında
Re: Cam Sileceği ve Sinyal Kolu Hakkında
FelixCrail yazdı:ön camınız orjinal mi peki. cam değişti ise camı takan sensöre zarar vermiş olabilir belki.

- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:

[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
- spoilerci
- MODERATOR
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
FelixCrail yazdı:yağmur sensörü dünyadaki her araçta ön camın üst tarafında ortadadır. aynanın bağlandığı yerin arkasında kalır. kontak açıkken silecek kolunu kapalı konumdan birinci konuma al. sonra dediğim yere dışarıdan su dök. sorun yok ise çalışması lazım.
Olayı çözdüm, Ömer bey, yerine çok iyi yapıştırmamışlar. oynatıp cama doğru bastırınca çalışıyor ya montaj sorunu var yada soketin dibinden kablo kırık.
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
sterkenli yazdı:FelixCrail yazdı:yağmur sensörü dünyadaki her araçta ön camın üst tarafında ortadadır. aynanın bağlandığı yerin arkasında kalır. kontak açıkken silecek kolunu kapalı konumdan birinci konuma al. sonra dediğim yere dışarıdan su dök. sorun yok ise çalışması lazım.
Olayı çözdüm, Ömer bey, yerine çok iyi yapıştırmamışlar. oynatıp cama doğru bastırınca çalışıyor ya montaj sorunu var yada soketin dibinden kablo kırık.
benzeri benimde başıma gelmişti su damlacıkları belli bir açıdan sensör tarafından görülmüyorsa sensör çalışmayabiliyor, yapmanız gereken; sensörü cama yapısık olduğu yerden sökün ama kablolara dikkat edin, camı ve sensörü yapışkan maddesi kalmayacak kadar temizleyin. Bir miktar şeffaf silikon ile durması gereken yere düzgün bir biçimde yerleştirin ve silikon kuruyuncaya kadar sabit durması için sağlam bir bant ile geçici olarak yapıştırın ama sensör kısmında hava kabarcığı kalmamasına dikkat edin(ön cama dış kısımdan bakınca göreceksiniz). Silikonun kuruduğuna kanaat getirdiğinizde(yaklaşık2-3saat) ön cam sensör bölgesine su dökerek/püskürterek deneyin mutlaka çalışacaktır.
- ozguralabay
- NissanClubTr
- Meslek:
kuzeycik yazdı:sterkenli yazdı:FelixCrail yazdı:yağmur sensörü dünyadaki her araçta ön camın üst tarafında ortadadır. aynanın bağlandığı yerin arkasında kalır. kontak açıkken silecek kolunu kapalı konumdan birinci konuma al. sonra dediğim yere dışarıdan su dök. sorun yok ise çalışması lazım.
benzeri benimde başıma gelmişti su damlacıkları belli bir açıdan sensör tarafından görülmüyorsa sensör çalışmayabiliyor, yapmanız gereken; sensörü cama yapısık olduğu yerden sökün ama kablolara dikkat edin, camı ve sensörü yapışkan maddesi kalmayacak kadar temizleyin. Bir miktar şeffaf silikon ile durması gereken yere düzgün bir biçimde yerleştirin ve silikon kuruyuncaya kadar sabit durması için sağlam bir bant ile geçici olarak yapıştırın ama sensör kısmında hava kabarcığı kalmamasına dikkat edin(ön cama dış kısımdan bakınca göreceksiniz). Silikonun kuruduğuna kanaat getirdiğinizde(yaklaşık2-3saat) ön cam sensör bölgesine su dökerek/püskürterek deneyin mutlaka çalışacaktır.
arkadaşlar 2009 qq tekna benimde aynı sorunum var. sensör aynanın arkasındaki plastik bölüm içinde lakır lakır oynuyor cama yapısık olmadığı için sensör çalşmıyor elimle kurcalarsam çalışıyor da o plastik kapağı zorladım açılmıyor kırarım diyede korktum kapağı en kolay bir şekilde nasıl açabilirim. camdan geri doğru çektim olmadı, belki kızaklıdır dedim aşağıya doğru asıldım olmadı.
bilen biri var ise yardım edebilirmi?
teşekkrüler.
ibrahim yıldız.
“Nissan Primera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 9 misafir