Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Otomobil: Diğer
Meslek: Reklam
İletişim:

Re: BU KADAR ZORMU?

Mesajgönderen NISTEC » 29 Eki 2013, 18:19

Masaüstünden kastını bilmiyorum ama onun öyle bir UI arabirimi yoktur tahmin ediyorum. Görmedim tahmin yürüterek gidiyorum harita motoru cihazın içinde ise her güncellenen yeni map yazılımla uyumlu. Tüm bu olayları sadece yazılım denetliyorsa onun için çok araştırma yapmak gerekir. Mevcut bir çözüm yoksa biz zaten bir şey yapamayız. Ama bu CID değeri zaten koruma için kullanılan bir şey. Olay kartta bitecekse onunla uğraşılır. Bizimde araştırmamız gereken bir konu varsa paylaşın bizde üzerimize düşen konuyu araştıralım.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator
Otomobil: Primera
Meslek: Filo Kiralama

Mesajgönderen FelixCrail » 29 Eki 2013, 19:29

masaüstü derken bildiğin windows masaüstü :) piyasaki tüm harici navigasyonlar windows ce işletim sistemli diye biliyorum. yani aslında ufak bir cep bilgisayarı bu navigasyonlar. eğer nissan connectin navigasyonu da windows tabanlı ise o zaman windows masaüstüne düşmemiz işimizi çözer.

kartın CID değerini okumakta sorun yok (aracın teyp ekranında bile okunuyormuş sanırım gizli menüye girince) asıl sorun CID değerini yeni karta kopyalamak.

diyelim CID değerini yeni karta kopyaladık. haritayı güncelleriz ama gene aynı programı kullanmış olursunuz. benim asıl amacım cihazın tüm özelliklerini sonuna kadar kullanabileceğiniz igo kurmak. igo kurulursa ekranda film bile izlenir.

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA

Kullanıcı avatarı
NISTEC
Administrator
Administrator
Meslek: Reklam
İletişim:

Mesajgönderen NISTEC » 29 Eki 2013, 20:34

Anladım. Biz kullanabilsek, kurcalayıp araştırabilsek yani kendi aracımızda olsaydı ve bunun bir çözüm yolu varsa zaten bunu bir şekilde çözerdik deneyerek. Kullanmadığımız bir sistem üzerinden hareket ediyoruz şu anda.

Senin asıl amacın bu harita işinden daha da genel bir çözüm oluyor ama o işi ancak siz yapabilirsiniz. Bize şimdi güncel harita lazımsa bence önce onunla uğraşalım. Senin düşüncen daha güzel ama çok teknik şartlar gerektiriyor. Yazılımı buraya atarız üzerinde uğraşırız, karta kopyalama için uğraşırız ama arabirime girmek için elimizde araç olması lazım.

Ömer şimdi en çok bilgi sende var. Biz nerede takılıyoruz neyin çözümünü bulmamız lazım sen yönlendir bizi bizde vakit buldukça araştırma yapalım.

Nissan Club Türkiye

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 29 Eki 2013, 20:59

Yeni bir karti nasil.orjinal gibi gosterip calistiririz onu bulmanin pesindeyiz suan

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
oztrk
Platin Üye
Platin Üye
Otomobil: Juke
Meslek: Pazarlama Danışmanlı
İletişim:

Re: Ynt: BU KADAR ZORMU?

Mesajgönderen oztrk » 29 Eki 2013, 21:03

Isin enteresani ebayde 30 euroya yeni haritanin içinde oldugu sd karti satiyorlar. Üstündeki numara vs. Uyum gösterse siparis ederim amma velakin su an parayi cope atmak olur.

Kullanıcı avatarı
jingle
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: Kamu

Mesajgönderen jingle » 30 Eki 2013, 23:46

Bence harita katta yüklü, yeni kartı takınca güncelleme böyle yapılıyor...

Sorun şu; biz cihaz karttaki harita verisini işliyor (sadece navigasyon için yazıyorum) peki yeni kart kopyalamak yenrine mevcut karta harita ekleyemez miyiz.?
Biz şimdi avrupada görünüyoruz, mesela aynı araç asyada da satılıyor, onun kartı ayrı mı acaba...

Not: kartı inceleyen arkadaşlar gizli dosyalara da ulaşabiliyor mu?=

Ayrıca bu yazılıma müdahale etmek yasadışı olur mu yoksa bu iş legal bir iş midir.

12' Qashqai 1.5 DCI Black Edition + AVM

Resim

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 31 Eki 2013, 08:03

Kart sadece okunabiliyor.ustune yazma yapilamiyor.kartin icerigini degistirmek tabiki illegal :)

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
deredengel
Gold Üye
Gold Üye
Otomobil: Juke
Meslek: muhendis

Mesajgönderen deredengel » 09 Kas 2013, 01:12

youtube de rusyadaki qashwqailere cihaszı deişmeden yeni özellkler katanların videoları var. bilgisayar, TV yalnız çihazın çözünürlüğü çok kötü olduüu için grafik performanyı zahıy. sadece 2D şekillerde iyi

juke visia 1.5 dci beyaz 2012

Kullanıcı avatarı
alize1
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Belirtilmemiş
Meslek:

Re: Nissan Navigasyon GüncellenMEmesi!

Mesajgönderen alize1 » 15 Kas 2013, 00:57

İZMİTTEN İZMİRE GİDERKEN NAVİGASYONU KONAK OLARAK AYARLAMAMA RAĞMEN NAVİGASYON BORNOVADA ÇILDIRDI BENİ SOLA DÖN SOLA DÖN KOMUTLARYLA ÇILDIRTTI..ŞİMDİ NAVİGASYON SORUNU ÇÖZÜLMÜŞ OLMASINA KARŞIN İZMİT BAŞİSKELEDE YAŞAMAKTAYIZ..NAVİGASYON GÜNCELLEMESİ İÇİN UZAKTAN YARDIM VARMI..ESEN KALINIZ 11 DR 255 NİSSAN QASHQAİ

Kullanıcı avatarı
sait_33
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Re: NAVİGASYON GÜNCELLEMESİ

Mesajgönderen sait_33 » 17 Kas 2013, 22:35

aTa*** yazdı:Anlaşılan daha çok beklicez.
Yurt dışında durum nasıl bilen varmı.
Sevgiler.

Yaklasik 1 ay once Nissan 1.6 DCI test surusu yapmistim,burda gayet guzel çalisiyordu.

Araci bilgisayara baglayip oyle çozumler uretmek lazim,çozulmeyecek problem yoktur!

http://www.youtube.com/watch?v=KB1lirnMG-A

Kullanıcı avatarı
FelixCrail
Administrator
Administrator

Mesajgönderen FelixCrail » 17 Kas 2013, 23:42

Videoda aracin kendi ekranina dokunmatik ozelligi ile birlikte harici bir cihaz eklenmis. Ayni olayi primeraya yapan firma var istanbulda ama fiyat cok ucuk

Ömer Sirel
İstanbul / Maltepe

Kullanıcı avatarı
sait_33
Silver Üye
Silver Üye
Meslek:

Mesajgönderen sait_33 » 18 Kas 2013, 13:28

FelixCrail yazdı:Videoda aracin kendi ekranina dokunmatik ozelligi ile birlikte harici bir cihaz eklenmis. Ayni olayi primeraya yapan firma var istanbulda ama fiyat cok ucuk

2014 modelde bu sorunlar olmaz insallah :)

Burda Nissan bayisine gidersem sorarim, harita guncel ve de Turkiyenin tumu dahilse kopyalamaya izin verirse gerisi kolay olur insallah :)

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı