Nissan Qashqai 1.2 DIG-T yağ eksiltme hakkında

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
anatolia71
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Diğer
Meslek: Diyetisyen

Nissan Qashqai 1.2 DIG-T yağ eksiltme hakkında

Mesajgönderen anatolia71 » 03 Eki 2024, 15:04

İyi günler. Qashqai 2014-2015 model 1.2 motor alma niyetim var. Kafama da yatmıştı ama yağ eksiltiyor diyen de var hiç yağ eksiltmiyor diyen de. Kafam karıştı o yüzden.
Bu araca sahip olanların yorumlarını rica edebilir miyim?

Kullanıcı avatarı
OSentuerk
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Qashqai
Meslek: Ozel Sektor calisan

Re: Nissan Qashqai 1.2 DIG-T yağ eksiltme hakkında

Mesajgönderen OSentuerk » 13 Kas 2024, 20:45

Merhaba,

Ben 2019 yılından beridir 2015 model 1.2 Turbo x-tronik sahibiyim.Aldığımda 11000 km'de idi. Genelde eşim kullandığından ve çocukları okula götür getir yaptığından dolayı bakımlarını eksik etmedim. Son 3 yıldır ustalarım "Araç yağ eksiltiyor, rektefiye yapmamız lazım" gibi uyarılarda bulunsalarda kulak arkası yaptım çünkü aracımda bir problem yoktu ama her ihtimale karşın yağ bakımını her 6 veya 7 ayda bir yaptırdım. Eksilme vardı ve yağ eklettim ki son bakımda Bosch servis yetkilisi "Abi hiç yağ yoktu" demişti.

9 Kasım günü otobanda 150-160 gibi bir sürat ile giderken "Sürüş kontrol uyarısı" aldım. Aracımı sağa çektim ve motor uyarı ışığı yandı. Yağ bitmiş ve ben yağsız yüksek devirde aracım ile yol almışım. Çektirdim, Kocaeli yetkili servis diagnostik yaptı sonuç ise 1 piston kompresör testinde sıfır verdi - yani 1 silindir gitti. Uzatmadan, aracım şu anda rektefiye işleminde ve bana maliyeti 100K TRY üstü olacak.

Hala başıma gelen durumdan dolayı öfkeli olduğumdan bu soruya yanıtım olumsuz olacak. İyice kontrol ettirip almanızda fayda olur.

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Google [Bot] ve 4 misafir

oto anahtarı