2004 model micra 1.2 tekna aracım gaz yemiyor

(K11) (K12) (K13) Micra otomobiliniz için
Kullanıcı avatarı
yunus.tuncel
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Micra
Meslek: teknisyen

2004 model micra 1.2 tekna aracım gaz yemiyor

Mesajgönderen yunus.tuncel » 03 Eyl 2014, 00:15

merhaba akadaşlar ben izmirden yunus 2 ay önce 2004 modell micra aldım 3 gün önce aracım iş yerinden dönerken gaz yememeye başladı 5 inci vitese zorla geçiyorum devrini bulmadan vites değiştiriyorum düz yolda 5 viteste devir saati 2200 ü geçmiyor ve arabada 75 i geçmiyor gaza ne kadar yüklenirsem yükleneyim ne devir saati yükseliyor ne de hız artıyor rampada 1 den 2 ye atamıyorum araç gitmiyor. bu sorunu 3 gün önce iş yerinden dönerken eve kadar yaptı sabah iş yerine giderken ilk başta yapmadı 5 km gittikten sonra 5 ten 4 de düşerken yine yaptı iş çıkışı sanayiye götürdüm. giderken yolda yine aynı şekilde 5 viteste 75 kms geçemeden gittim tamircinin oraya geldiğimde arabayı stop ettim ustayla konuştum 1 tur atalım dedik yine normale döndü arıza yapınca gel dedi. başka bir nissan servisine gittim cihaza bağladı araçta arıza görünmüyor arıza yaptığında direk gel dedi neyse eve döndüm ertesi gün yani bugün yine sabah işe giderken bir önceki günki gibi aynı 5 km gittikten sonra 5 ten 4 e düşerken yine aynısını yaptı. akşam yine sanayiye gideken arıza devam tam nissan özel servisin sokağına girdim arraba yine normale döndü. nissan yedek parçacısı bir sabi var onunla konuştum o direk servisine kavuklara git dedi neyse orayada gittik cihaza bağladı arıza yok elektronik aksamda aıza yok dedi benzin pompasından şüphelendi benzin al yarım depoyu geçsin dene yapmazsa ona yoğunlaşalım dedi. sürekli kafama takılıyor varmı daha önce böyle birşeyle karşılaşan arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: 2004 model micra 1.2 tekna aracım gaz yemiyor

Mesajgönderen spoilerci » 03 Eyl 2014, 01:39

aracınızda hava akış debimetresi ile ilgili bir sorun var gibi gözüküyor. hava akışın kablolarını ve kendini kontrol ettirin. onlarda sorun yoksa mekanik aksama sonra bakın. Ama mekanik aksam olsa akşam yaptı sabah kesti, servisin sokağına girince kesti gibi bir şeyler olmaz. siz dediğim parçayı ve kabloları bir kontrol ettirin.

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
yunus.tuncel
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen yunus.tuncel » 03 Eyl 2014, 08:25

Teşekkür ederim baktırıcam dün nissan parçacısıda öyle demişti debimetre arızası gibi görünüyor dedi ama sen yine cihaza bağla nokta atışı yapsınlar demişti

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 03 Eyl 2014, 09:36

debimetreyi direkt olarak değiştirmeyin. kablo soket ne varsa önce onları kontrol ettirin. en son iş debimetre, ayrıca pahalı bir parça, izmir gümüş otoda fiyat al Akşehirden Sabri hoca tavsiye etti dersiniz orada Necdet amca var, yardımcıda olur

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
yunus.tuncel
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen yunus.tuncel » 03 Eyl 2014, 10:17

Necdet amcayı tanıyorum dün onun yanındaydım ona danıştım oda debimetre olabilir dedi ama cihaza bağlat servisinde ona göre hareket edelim dedi bugün iş çıkışı inşallah arıza yapar halde servise götürebilirim teşekkürler

Kullanıcı avatarı
ugurbaskent
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen ugurbaskent » 04 Eyl 2014, 17:51

merhaba aynı sorun bende var motor arıza ısıgı yandı bır ara goturdum sıldırdım sonra bır hafta yattı araba sehır dısına gıttım calıstırdım rolantıde on dk sonra tekrar arıza ısıgı yandı son gaza basınca ıkıbın devırı gecmıyor du kapatıp tekrar calıstırdım duzeldı bucaya gıderken ıkı kere yıne yaptı neden olabılır acaba durdurup calıstırınca duzelıyor sorun nedne kaynaklanıyor yada nereye goturdunuz aracı banada bılgı verırmısınız

Kullanıcı avatarı
yunus.tuncel
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen yunus.tuncel » 04 Eyl 2014, 18:07

Uğur bey merhaba dün yine işyerinden çıktım kavuklar servise kadar gittim 100 metre kala araba düzeldi 1 saat bekledim kapıda araç soğusun yapcakmı diye yine yapmadı eve geldim akşam çıktım 10 km kadar gittim arıza devam bugun yine çıktım evden servise diye arıza yok bornovadan kaynaklara gittim geldim hiçbit sorun yok kanser olcam bende arıza ışığı falan yanmıyor ama sorunu çözdüğümde telinizi yazarsanız bilgi veririm sizinkidemi micra

Kullanıcı avatarı
ugurbaskent
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen ugurbaskent » 04 Eyl 2014, 18:24

2004 1.2 tekna araç altındagda oturuyorum bende arıza ısıgı yandı benım kendı kendıne ama bırsey yapmadı sekız gunluk bır tatılden sonra arabayı calıstırdım rolantıde bır ıkı gaz verdım arıza ısıgı yandı sonra gazı sonuna kadar bastım ıkıbın devırı gecmedı stop edıp calıstırdım duzeldı bucaya gıderken yaptı bırde even cıktım 500 metre gıttım yaptı ondan sonra yapmadı dun gosterdım 2. veya 3. sanayıde bır yere ustanın bırı dedı sensor bırı dedı gaz kelebegı bende guvenemedım sonra baska usta geldı baska bırsey dedı goturmedım bende oraya bakımı geldı benımkının km 90 bınde

Kullanıcı avatarı
ugurbaskent
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen ugurbaskent » 05 Eyl 2014, 01:51

Yunus bey dün gaz pedalı soketi ile oynamış tım iyice oynat tım onu gaz pedalı nı sonuna kadar elim ile ittim ve bıraktım sert şekilde çarptı iki üç kere bugün akşam çalıştır dım arabayı arıza ışığı söndü kendi kendine öyle takılma falanda yapmadı :D

Kullanıcı avatarı
yunus.tuncel
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen yunus.tuncel » 06 Eyl 2014, 09:27

valla dostum ben hala çözemedim gece iş yerinde gaz pedalını söktüm ama içini açamadım zorlasam zarar verecektim pazartesi servise bırakıcam arabayı dün yine götürdüm kavulkara ishak usta var orada ilk defa arızalı şekilde götürebildim aracı stop etmeden cihaza bağladık hata yok gel bir tur atalım dedi çıktık arabada sorun yok pazartesi bırak sen bana kontrol edeyim dedi vericem valla sıkıldım bu sıkıntıyla yaşanmaz arabayı parçalayasım geliyo bakalım sonucu iletirim ama seninkiyle benimkinin sorunu farklı gibi görünüyo

Kullanıcı avatarı
ugurbaskent
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen ugurbaskent » 08 Eyl 2014, 17:19

ben arıza ısıgı yandıgı zaman servıse goturdum orada baktılar gaz pedalı kesık yapıyor yazıyordu dedıgım bıgı son gaza basınca bıle ıkıbın devırı gecmıyordu sanırım sorun aynı ama sının arıza ısıgı yanmıyor dedıgım gıbı gaz pedalı ıle oynadım dızeldı sorun ama sızınkıde oyle degılmı bosa atın arabayı gaza basın ıkıbın devırı gezmez sanırsam

Kullanıcı avatarı
yunus.tuncel
NissanClubTr
NissanClubTr

Mesajgönderen yunus.tuncel » 09 Eyl 2014, 06:26

dostum benimki boştayken devir yükseliyor ama arızasız halde olduğu gibi devir saati birden yükselmiyor bunu hissediyorum hala çözemedim bu arada

“Nissan Micra Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

oto anahtarı