BENZİNDE VE LPG DE STOP ETME
BENZİNDE VE LPG DE STOP ETME
6 aydır almera sahibiyim aracımın modeli 2005
atiker marka lpg takılı
aracı aldıgımdan beri stop etme problemi var ve son zamanlar bu baya arttı cok canımı sıkmaya başladı, gözlemlediğim kadarıyla anlatayım..
1- aracımın ısısı yüksek iken çalıştırdıgım zaman lpg ye geçerken stop ediyor.... (sogukken direk calısıyor lpg ye geçtigi zaman cok nadir stop ediyor)
2- seyir halinde iken nadir stop ediyor genellikle araba boştaysa viraj dönüyorsam stop ediyor. yani direksiyonu çevirdigim zaman devir saçmalıyor.
3- bazen hiç stop etmiyor

4- enteresan olan stop etme cok arttıgı zamanlar arabayi tekrar çalıştıracagımda araba titriyor çalışmıyor sanki boğulmuş gibi. bu hareketi ilk yaptıgında yolda kaldım zannetmiştim ama çözümü gaz pedalini sonuna kadar basıyorum öyle çalıştırıyorum araba 15 20 saniye o şekilde titriyor sonra birden devir yükseliyor..
Kütahyada nissan servisi olmadıgı için bi kaç ustaya gösterdim.. bujileri degistirdiler aynı devam ediyor
bogaz kelebegini temizlendi 1 hafta hiç stop etmedi sonra tekrar stop etmeye başladı
bilgisayar ile bağlandıgında hiçbir hata arıza kodu vermiyor.
bunun yanında dün sabah arabayı çalıştırdıgım zaman akülü araba giderken nası ses cıkartır öyle ses cıkardı arac ardından sus akıntısı sesi duymaya başladım. direksiyonu saga sola cevirdigimde bu ses cayır cuyur degiskenlik gösterdi ilk baş korkuttu ama ısındıktan sonra bu seside kesiyor...
en yakın servis eskişehirde bu problemler ileride başıma büyük sorunlar acacak gibi geliyor. deneyimli arkadaşlarımız tecrübelerini paylaşırlarsa cok memnun olurum ...
- spoilerci
- MODERATOR
- Otomobil: Primera
- Meslek: Primera P12 Tekna
- İletişim:
Re: BENZİNDE VE LPG DE STOP ETME
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]
Debimetreyi değiştirdim arıza çözüldü...
hiç stop etmiyor saat gibi çalışıyor ama 2000 3000 devir arasında gaza yüklendiğim zaman hafif bi sarsıntı yapıyor titriyor 3,4 saniye sonra geçiyor. 3000 devirden sonra debimetreyi değiştirdikten sonra hem motor sesi değişti hem çekişi değişti
“Nissan Almera Forum” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir