Cakmaklik calismiyor..

(N15) (N16) Nissan Almera
Kullanıcı avatarı
almera35
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Almera
Meslek: memur

Cakmaklik calismiyor..

Mesajgönderen almera35 » 13 Oca 2016, 23:01

Merhaba.Cakmakligim maalesef calismiyor.Sigortaya baktim saglam,baska Sigorta taktim olmadi.Sorun nedir acaba.?

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
Otomobil: Primera
Meslek: Primera P12 Tekna
İletişim:

Re: Cakmaklik calismiyor..

Mesajgönderen spoilerci » 14 Oca 2016, 00:13

1-sizden önceki kullanıcı veya siz çok sigara içip kullandığınız için,
küller içini doldurmuş, çakmak yuvasının tam karşısında ortada şişkinlik var orası + kutup ucu
kısa devre yaptırmadan sert bir cisimle kazıyın. tornavida gibi bir şey kullanacaksanız önce sigortasını sökün
2- madde 1 i uygulayın hala oraya elektrik gelmiyorsa çakmaklık besleme kablosu kopuk demektir.
3- elektrik geliyor çalışmıyorsa çakmaklık arızalı başka ihtimal yoktur. başka ihtimal sigorta atıktır onada yok diyorsunuz :) kolay gelsin

HERKES HAYAL KURAR, AMA BAZILARI GERÇEKLEŞTİREBİLİR...
[img]https://hizliresim.com/XoYQmo[/img]

Kullanıcı avatarı
almera35
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen almera35 » 14 Oca 2016, 00:26

spoilerci yazdı:1-sizden önceki kullanıcı veya siz çok sigara içip kullandığınız için,
küller içini doldurmuş, çakmak yuvasının tam karşısında ortada şişkinlik var orası + kutup ucu
kısa devre yaptırmadan sert bir cisimle kazıyın. tornavida gibi bir şey kullanacaksanız önce sigortasını sökün
2- madde 1 i uygulayın hala oraya elektrik gelmiyorsa çakmaklık besleme kablosu kopuk demektir.
3- elektrik geliyor çalışmıyorsa çakmaklık arızalı başka ihtimal yoktur. başka ihtimal sigorta atıktır onada yok diyorsunuz :) kolay gelsin

Tesekkur ederim.Yarin nobetciyim.Ama ertesi gun (cuma gunu) tavsiyeniz dogrultusunda islemi yapip sonucu bildirecegim.

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 14 Oca 2016, 00:28

almera35 yazdı:
spoilerci yazdı:1-sizden önceki kullanıcı veya siz çok sigara içip kullandığınız için,

Tesekkur ederim.Yarin nobetciyim.Ama ertesi gun (cuma gunu) tavsiyeniz dogrultusunda islemi yapip sonucu bildirecegim.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ne iş yapıyorsunuz memleket neresi

Kullanıcı avatarı
almera35
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen almera35 » 15 Oca 2016, 08:39

Ben Izmir liyim.Kamuda calisiyorum.Bu sene Gokceada ya tayin oldum.

Kullanıcı avatarı
almera35
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen almera35 » 15 Oca 2016, 22:15

Bugun soylediginiz herseyi yaptim ama maalesef yine calismiyor..

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 16 Oca 2016, 01:22

çalışmaması mümkün değil, 12v kontrol kalemi yapallım diye bir konum vardı benim iki sene öncesinden o konuyu bul bir kontrol kalemi yap. aynı mantıkta çok basit bir şey yapabilirsin. onunla çakmaklığın içine elektrik geliyormu kontol et. elektrik geliyorsa çakmaklık arızali demektir. elektirk gelmiyorsa kabloda kırık kopuk vardır. biliyorsunuz elektrik WRILESS özelliğine sahip değildir :) kablosuz iletimi mümkü değil.

Kullanıcı avatarı
almera35
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen almera35 » 16 Oca 2016, 12:32

spoilerci yazdı:çalışmaması mümkün değil, 12v kontrol kalemi yapallım diye bir konum vardı benim iki sene öncesinden o konuyu bul bir kontrol kalemi yap. aynı mantıkta çok basit bir şey yapabilirsin. onunla çakmaklığın içine elektrik geliyormu kontol et. elektrik geliyorsa çakmaklık arızali demektir. elektirk gelmiyorsa kabloda kırık kopuk vardır. biliyorsunuz elektrik WRILESS özelliğine sahip değildir :) kablosuz iletimi mümkü değil.

Dun cakmakligi yerinden cikardim kablo uclarina ucunda 12 v ampul olan ucu ciplak kabloyu + ve - ye sokarak test yaptim yinede calismadi.Herhalde kablo hsttinda bozukluk var.O kismida kontrol edeyim..

Kullanıcı avatarı
spoilerci
MODERATOR
MODERATOR
İletişim:

Mesajgönderen spoilerci » 16 Oca 2016, 15:37

İlk aldığım cevapta 2. Maddeye bakmamışsınız

Kullanıcı avatarı
almera35
Silver Üye
Silver Üye

Mesajgönderen almera35 » 16 Oca 2016, 18:46

spoilerci yazdı:İlk aldığım cevapta 2. Maddeye bakmamışsınız

Haklisiniz o kadar ayrintili bakamadim.Cakmakliga gelen kabloyu gormem icin bir kac yer daha sokmem gerekecek galiba
:DM .

“Nissan Almera Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

oto anahtarı