Nissan Tsuru üretimden kalkıyor
Nissan Tsuru üretimden kalkıyor

Nissan'ın 1991 yılında piyasaya sürdüğü Sentra, üretimi 1999'da bitmesine karşılık, Meksika'da Tsuru adıyla günümüze kadar yaşamayı başarmıştı. Yeni güvenlik regülasyonlarını karşılayamadığı gerekçesiyle Tsuru için artık yolun sonu gözüktü.
Tsuru hali hazırda, düşük fiyatı ve uygun maliyetli yürütme masrafları sayesinde Meksika'nın en çok satan araçlarından biri olma ünvanını koruyor fakat modern güvenlik kısıtlamalarını karşılamak için çok yaşlı. 1980'lerde tasarlanan B13 platformunda hava yastığı ve sürücü güvenliğinde zorunlu gelen donanımlar için yerleştirme yapılabilecek alan bulunmuyor.
Meksika hükümeti yavaş da olsa ülkedeki standartları, ABD ve Avrupa standartlarına çekmeye çalışıyor ve yeni otomobiller bu ülkede yakın zamanda hava yastıksız ve ABS'siz satışa çıkarılamayacak.
Sentra Meksika pazarına 1992'de girmiş ve Nissan bu ülke için otomobilde bazı değişikliklere gitmişti. Tsuru, 1991 model Sentra ile çok büyük oranda aynı parçalara sahip fakat örneğin şanzıman ve debriyaj Renault olarak kullanılmış. 1997 ile 2011 yılları arasında Meksika'nın en popüler otomobili olma özelliğini taşıyan Tsuru, 2011'de bu ünvanı Volkswagen Jetta'ya devretmiş.
7000 USD'lik başlangıç fiyatıyla Tsuru aynı zamanda Meksikalı taksi şoförlerinin de ilk tercihi olmaya devam ediyordu.
Tsuru yüzünden sadece Meksika'da 4000 kişi trafik kazasında hayatını kaybetti.
https://www.youtube.com/watch?v=0uLypz6qtJg
- Ally_07
- Administrator
- Mesajlar: 1211
- Kayıt: 20 Şub 2015, 21:29
- Otomobil: Micra
- Meslek: Üniversite Öğr. Gör.
- Konum: Antalya
Re: Nissan Tsuru üretimden kalkıyor
- nissantayfun
- Silver Üye
- Mesajlar: 53
- Kayıt: 02 Eki 2018, 09:11
- Otomobil: Diğer
- Meslek: Yok
Re: Nissan Tsuru üretimden kalkıyor

“Nissan Sohbet - Laf Lafı Açıyor” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 17 misafir