1.2 Kadınlara uygun mu

(F15) Juke. Şehrin Haylazı
Kullanıcı avatarı
Deniz44
NissanClubTr
NissanClubTr
Otomobil: Juke
Meslek:

1.2 Kadınlara uygun mu

Mesajgönderen Deniz44 » 06 Oca 2017, 00:31

Herkese merhaba.. Yılda 8 ya da 9 bin km yol yapıyorum. 1.2 Juke tekna ya da spypack almayı düşünüyorum.. Ama önce ki arabam lpg li olduğu için yakıt tüketimi konusunda kafam çok rahattı.. Yakıta çok az para harcıyordum, şimdi bu 1.2 motor beni yakıt konusunda üzer mi.. Turbolu ve manuel olması uygun mu.. Sorun yaratır mı.. Bildiklerinizi paylaşırsanız bana çok yardım etmiş olursunuz.. Herkese saygılar!

Kullanıcı avatarı
Shamil
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Memur

Re: 1.2 Kadınlara uygun mu

Mesajgönderen Shamil » 06 Oca 2017, 11:47

Merhaba, bende 2016 yılının Eylül ayında juke 1.2 tekna aldım, araçta eco, normal ve sport olmak üzere üç sürüş modu mevcut, siz aracınızı eco modunda 100 km hızı geçmeden kullanırsanız aracın yakıtı 0,30-0,32 krş arasında değişmekte tabi bu uzun yol kullanımı için geçerli, eğer sürüş modunuzu normal konuma alırsanız sarfiyat biraz daha artmakta, sport modunda kullanmanızı yakıt sarfiyatı açısından tavsiye etmem, ama sürüş keyfi açısından mükemmel, şehir içinde ise her şekilde ortalama 0,39-0,40 krş arası yakıt sarfiyatı var, şehir içinde dur kalk ani hızlanma yavaşlama olayı çok olduğu için motor kasmamak açısından en uygun mod normal mod.Bende sizin gibi yılda ortalama 5000-7000 km yol yapan birisiyim bu nedenle ba yakıt verileri ben çok zorlamıyor, sizide zorlamaz diye düşünüyorum.Turbo olayı güzel randumanlı, ani hızlanmalarda, rampalarda, sollamalarda kesinlikle sizi üzmez ve bir kez turbolu araç kullandınızmı artık turbosuz araç kullanmak istemezsiniz, debriyaj gayet yumuşak, vites geçişleri rahat, yani daha önceki aracınız otomatik idiyse manuelde illaki biraz sıkınıtı çekersizin tabi alışıncıya kadar, ancak hep manuale kullandıysanız hiç sıkınıtı olmaz.Başka merak ettiğiniz konu varsa bilgil paylaşımı yapabilirim.

Kullanıcı avatarı
orkunyilmazz
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Turizm

Mesajgönderen orkunyilmazz » 06 Oca 2017, 12:56

Tam bir kadin arabasi uygunmu ne kelime. Yerden yeksik , boyutlari ne kadar buyuk gorunsede kucuk. 1.2 turbo motor kasayi gayet rahat kaldirir hicbir sorun yasamazsiniz 1.6 kuru motorlara gore cokdaha keyifli bi arac. Yakit konusunda ise sorun yasayacaginiz asikar. Lpgli bi aractan inip benzinli bir araca bineceksiniz hemde benzin 5.20 tl iken. Yakit konusunda kisa ve net sizi uzer. 1.2 turbolar lpgye uyumlu degiller uygulayan firmalar var evet ama onlarda cok ucuk rakamlarla yapiyorlar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kullanıcı avatarı
Deniz44
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek:

Mesajgönderen Deniz44 » 07 Oca 2017, 02:50

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.. Sayın shamil, öncelikle uzun uzun anlatarak Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.. 1.2 konusunda çok kaynak bulamıyorum internette o yüzden minnettarım yardımınız için.. affınıza sığınarak, ben bu kuruş hesabından pek anlayamıyorum.. Şöyle sorsam; acaba deposu kaça doluyor 1.2 lerin.? Bir depo benzinle şehir içi kaç km yapılır..? Mesela 500 km yapar mı.. Sorularım saçma gelebilir kusura bakmayın ancak bu şekilde daha iyi anlıyorum..

Kullanıcı avatarı
Shamil
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: Memur

Mesajgönderen Shamil » 08 Oca 2017, 16:18

Aracın deposu 45 lt , güncel benzin fiyatları dikkate alındığında ortalama 250 TL ye aracın deposu full olur, şehir içinde fazla agresif kullanmadan 0,50 krş ortalamasını yakalayabilirseniz eğer bir depo benzin ile yani 250 TL lik benzin ile ortalama 500 km yol yapabilirsiniz, bu arada sorularınız gayet mantıklı bende elimden geldiği kadar yorum yapmaya çalışıyorum, aklınıza takılan başka konular varsa her zaman sorabilirsiniz.

“Nissan Juke Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir

oto anahtarı