Lpg ve katalizör
Lpg ve katalizör
- FelixCrail
- Administrator
- Otomobil: Primera
- Meslek: Filo Kiralama
Lpg ve katalizör
İstanbul / Maltepe
2005 Nissan Primera Tekna
2006 Renault Scenic II Privillage 1.6 BVA
- aresavas
- Gold Üye
- Meslek: IT Manager
- İletişim:
Re: Lpg ve katalizör
06 SH 055
Çankaya / ANKARA

- ermutlu
- Gold Üye
- Meslek:
anırım konertor en baştaki parça 2 adet de susturucu var
- ozalp15
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Emekli Öğretmen
iselcenli yazdı:Arkadaşlar 2005 tekna brc lpg li aracım var. Ustamın dediğine göre lpg aracımın katalizörüne zarar veriyormuş benim aracımda da katalizör boşaltılmış bundan dolayı araç 2000 devirden sonra gaz kestiğin zaman çat çat pat pat diye ses yapıyor bende sırf bu sesten ve aracın düşük devirdeki performansının düşmesinden dolayı katalizör taktırmak istiyorum fakat tekrardan katalizör zarar görür diye endişelerim var. Lpg kullanan arkadaşlardan böyle bir arıza başına gelen varmıdır varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim iyi forumlar
Merhabalar, QQde 7-8000km.yaptım şimdilik böyle bir sorun yok...

Yüksek devir deyken gaz kesme esnasında gelen o sesler ( eğer sadece lpg de geliyorsa ) gaz ayarından gelmektedir. Haaa yetkili montaş servisine de gitseniz yok motor yok şu diyorlar ve lpg ayarlarında birşey yok diyorlar. Ama ayarlarda... ha bu işi anlayan lpg ustası sayılıdır. doğru LPG ayar ustasına bulun şak diye ayarlar. Yani katalizor sorunu değil.
Kdrcnky yazdı:Arkadaşlar bu gönderiyi yeni okudum ve bundan sonraki okuyucuları çözüm olsun diye yazıyorummm.
Yüksek devir deyken gaz kesme esnasında gelen o sesler ( eğer sadece lpg de geliyorsa ) gaz ayarından gelmektedir. Haaa yetkili montaş servisine de gitseniz yok motor yok şu diyorlar ve lpg ayarlarında birşey yok diyorlar. Ama ayarlarda... ha bu işi anlayan lpg ustası sayılıdır. doğru LPG ayar ustasına bulun şak diye ayarlar. Yani katalizor sorunu değil.
Kardesim ayne cat pat bende de geliyordu. Gaz ayari yaptirnak icin brc yetkili servise gittim. Aracim qq tekna 1.6 2011model. Kontrol ettiler ve vuruntu sensoru arizali oldugu icin brc tup ayari yapilamiyor dediler. Bende qashai ustasina gittim fakat vuruntu sensorunu bulamadik. Yedek parcacilarda dahi yoktu. İyiki yokmus. Sonra nissan servisine gittim. Sorunu soyledim vuruntu sensoru istedim. Biz kontrol edelim dediler ve vuruntu sensoru saglam dediler. Ariza kataluzor imis. Brc de bundan dolayi vuruntu sensorunu arizali goruyormus. Film gibi. Servis 2000 tl dedi. Bunlarda iki kataluzor varmis. Cat pat seside kataluzor arizali oldugu icin yapiyormus. Tanidigim cok iyi egzos servisine gittim euro 4 ve 5 katalizor taktilar 900 tl ye halledildi. Cat pat sesi gitti. Ariza isigi lambasi sondu. Arkadaslara yardimci olmak icin basimdan gecen olayi yazdim.
“LPG Uygulamaları” sayfasına dön
Kimler çevrimiçi
Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir