YENİ qashqai sahipleri sizleri bekliyoruz

(J10) (J11) Qashqai
Kullanıcı avatarı
icmumcu81
Silver Üye
Silver Üye
Otomobil: Qashqai
Meslek: doktor

Re: YENİ qashqai sahipleri sizleri bekliyoruz

Mesajgönderen icmumcu81 » 30 Nis 2015, 12:14

Merhabalar, Benim aracım da aralık 2014 trafiğe çıkışlı yeni qashqai 1.5 dci düz vites tekna+skypack modeli. Yaklaşık 4 aydır aracımı kullanıyorum. ilçede çalıştığım için hergün Samsun Asarcık arası gidiş geliş yapıyorum. hem şehir içi trafiği hem sehirlerararı trafikte aracımı kullanıyorum. aracım 18000kmde. ortalama yakıtım 5.9lt.(şehirler arası yolda 110km/sa sabit hızda, şehir içinde sakin sürüşte) Aracımdan genel olarak memnunum.Yakıt, yol tutuş, sürüş rahatlığı bence tatmin edici. Ufak tefek eksikleri mevcut. Benim aracımdaki model için 90bin tl ye yakın para verdiğimiz araçta kapıları kilitlediğinizde kapanan dikiz aynaları olmaması, sürüşe duyarlı otomatik kapı kilitlerinin olmaması, viraj aydınlatma farının olmaması, tek tuşla tüm camlar için ayrı ayrı açılıp kapanma özelliğinin olmaması, en azından sürücü koltuğunun elektrikli olması gerekliliği, kararan dikiz aynasının olmaması bence eksikliktir ve bu seviyedeki araçta olmalı diye düşünüyorum. Birde şehirler arası yolda kullandığım için araç kabin içine motor ve lastik sesi( tabana pütür attırdım) almamasına rağmen yüksek hızlarda rüzgar sesi alıyor. 150-160km/sa hızlarda biraz rahatsız edici olabiliyor. 120km/sa hızlarda makul diyebiliriz sesi. yakıt tüketimi ve performans hem şehiriçinde hemde şehir dışında sizi sevindirecektir. Güvenlik olarak da zaten euroncap tan 2014 yılında sınıfındaki en yüksek puanı (%88 sürücü koruması) alması ve fren performansının çok iyi olması sizi tatmin edecektir. almak istediğinizde bence necvoxun platinum serisi ile birlikte alındığında iç kabin daha bir güzel oluyor(ben aldım). aşağıda euroncap testinin ve fren performans testinin linkini paylaşıyorum.

fren performans testi;

https://www.youtube.com/watch?v=9jjS4MjHIBI

euroncap çarpışma testi;

http://www.euroncap.com/tr/results/nissan/qashqai/7882

Yeni Nissan Qashqai Skypack

Kullanıcı avatarı
pepelepew
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Fotoğraf / Video

Mesajgönderen pepelepew » 03 May 2015, 13:24

Selamlar

2015 tekna paket olarak bende aranizda yeni katildim.
Benim garipsedigim hareket halindeyken kapilarin otomatik kitlenememsi ve sofor tarafindaki cam kilit v.s konularin aydinlatilmamis olmasi rahatsiz edici sofor camı haric hic bir cam otomatik kalkmiyor basili tutman gerekiyor.

Navitech 225R modeli double din teyp takildi ortaya renklerini ve temasını begenmedim degistiremiyoruz da keske oyle bir sansimizda olsaydi.

Kullanıcı avatarı
antsel47
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: editör
İletişim:

Mesajgönderen antsel47 » 03 May 2015, 14:11

1,2 tekna 2015 benzinli sahibiyim öncelikle araçta ses yok müthiş navigasyonu zaten bence bmw audi dahil birçok arac markasının üzerinde sert amartisör dışında hiçbir kusuru yok

Kullanıcı avatarı
hainan
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Memur

Mesajgönderen hainan » 04 May 2015, 23:24

Merhabalar

Bende aranıza 2014 Qashqai 1.2 PLATINUM PREMIUM PACK X-TRONIC aracımla katıldım. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. Aracım 2014'ün son çeyrek üretimlerinden 2015 Türkiye donanım paketi ile birebir aynı araçtır. Aracı geçtiğimiz hafta 0km olarak satın aldım. Aşağıda araç ile ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

• 19" lastikler Türkiye şartları için bence çok gereksiz ancak standart donanımda geliyor. Sık küçük sıralı asfalt dalgalanmalarının olduğu yerlerde (genellikle ağır vasıtaların fren yaptığı yerler gibi) lastik darbesini az da olsa hissedebiliyorsunuz. Ayrıca çevre kamera sistemi jantı ve lastiği sürtmenizi önlemede büyük fayda sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken derin çukurlar. Bunun haricinde aracımda bulunan Dunlop lastik sessiz ve konforlu.
  • Motor performansı Eco mod açıkken doğal olarak törpüleniyor. Ancak şehir içi trafik şartlarında kullanılacağı için sorun değil. (İstanbul'a ve Ankara'ya bir şey diyemem; oralarda hızlı kullanıldığını gözlemledim.) Performans isteniyorsa Eco'yu kapatın araç gayet başarılı hızlanıyor. Ayrıca aracı Ds vites konumuna aldığınızda araç daha devirli çalışmaya başlıyor.
  • Aracın Start-Stop sistemi başarılı. Aracın 70A aküsü sistemin yoğun trafikte bile uzun süre işlevini sürdürmesini sağlıyor.
  • Anlık tüketim göstergelerinde çok uçuk rakamlar görebiliyorsunuz. İnsanı ilk başta korkutuyor biraz. Ancak şu ana kadar ki kullanınımda ortalamam 8.0lt gerçekleşti. Bu değer içerisinde gündüz klimalı kullanımda var. Araç şu an rodajda. Rodaj sonrası testler yapacağım. Burada paylaşmayı planlıyorum. Tüketim bana göre gayet iyi.
  • Aracın vites kutusu sessiz ve başarılı çalışıyor. Herhangi bir sallantı vs. yok. Araç rodajda olduğu için sert kullanım tepkilerini test edemedim. Test ettiğimde bu kısıma ekleme yapacağım.
  • Aracın sessizliğini çok beğendim. Kaput içi ses yalıtımı ve motor bölmesi ısı ve ses yalıtımları mevcut. Aracın sessizliğine katkı sağlıyor.
  • Navigasyon sisteminin kullanımı kolay. Sesli ve görsel yönlendirmeler yeterli. Güncellemelerin ücretli olduğu söyleniyor. Araştırmadım daha. Ücretsiz olması Nissan'a yakışır. Eğer ücretli ise yanlış bir karar verilmiş.
  • Ses sisteminin kapasitesi benim için yeterli geldi. USB bağlantısı 32GB Fat32 biçimli flash diskimi tanıdı. mp3 dosyalarının ID3 bilgilerini Türkçe karakterleriyle başarıyla gösteriyor. Ayrıca albüm kapakları da görüntüleniyor.
  • Aracın koltukları konforlu, deri kaydırmıyor. Sadece biraz iri bir insan olduğum için sert dönüşlerde koltuk alt yan desteği benim için biraz zayıf kaldı. Buna rağmen kullanımda sorun yok; memnunum. Elektrikli koltuk ayarları iyi. İstediğiniz konuma kolayca ayarlayabiliyorsunuz.
  • Aracın farlarından (Bi-Led) çok memnunum. Şimdiye kadar kullandığım araçlar içinde en başarılısı diyebilirim.
  • Aracın sol koldaki far açma sistemi çok kolay döndüğü için sinyal verirken bazen çevirdiğim oluyor. Daha alt tarafından dokunarak sinyal vermeye başladım. Yoksa far ayarlarını değiştiriyorum. Bence biraz daha sıkı olmalıydı.
  • Yeni araçlarda yaygınlaşmaya başlayan sileceklerin komutla ön cam ortasına gelip müdahale edilmesine olanak sağlamasını hiç beğenmedim. Nasıl çalıştığını bilmeyen yıkamacı veya yolda sizin dur demenize rağmen cam silmeye çalışan kişiler sileceği kaldırırsa ön kaputa zarar verebilir.
  • Klima en alt fan devrinde bile kuvvetli hava üflüyor. Soğutma iyi. Adana'nın sıcaklarında başarısını test edeceğim. Şu an iyi gibi.
  • Şerit takip şehir içinde sinyal vermeden yapabileceğiniz manevralarda (arkada araç yokken şerit değiştirme vb. gibi) doğal olarak ötüyor. Uzun yolda daha faydalı olur diye düşünüyorum.
  • 360 derece çevre görüşün çok faydalı olduğunu kullanınca daha iyi anladım. Aracı park ederken veya manevralarda kolaylık sağlıyor.
  • Lastik basınç göstergesi başarılı.
  • Aracın bagajı orta büyüklükte. Kalabalık bir aile ve çok bagajla geziyorsanız bence yetersiz kalabilir. Alt bölmeler vs. ufak tefek eşyaları kaldırmaya çok uygun. İstendiğinde bölümlendirilebilmesi büyük avantaj.
  • Otomatik park çok detaylı çalışabiliyor. Park manevralarını başarıyla gerçekleştiriyor.
  • Cam açma sistemi araçta canınızı sıkacak belkide tek unsur diyebilirim. Eski aracımda (2009 Kia Ceed SW) bile 4 cam otomatik tek basmada açılma ve kapanması vardı. Ayrıca aydınlatmaları da mevcuttu. Bu araçta ne yazık ki sadece sürücü camında otomatik açma-kapama özelliği var. Tuşlarda aydınlatma yok.
  • Diğer üzüldüğüm bir konu bagaj bölmesinde 12V çıkışın olmaması.
  • Aracın otomatik park frenini kullanmak kolay. Aslında siz bir şey yapmıyorsunuz. Her şey otomatik gerçekleşiyor.
  • Araç ile verilen halı paspas yerine kenarlı kauçuk paspasın verilmesini tercih ederdim. Aracı aldığım bayi yan sanayi kauçuk paspas seti hediye ederek halı paspasın dezavantajlarından bir nebze kurtulmamı sağladı. Ancak önümüzdeki aylarda orjinal kauçuk paspas alacağım.
  • Araç içindeki piano black parlak kısımlar tozu belli ediyor. Sık temizlemek gerekecek.
  • Akıllı anahtar büyük konformuş kullanınca öğrendim. Tavsiye ederim.
  • Otomatik kararan iç dikiz aynasının faydası büyük. Yalnız Nissan'ın bu özelliği güvenlik özelliği kabul etmemesini ve sadece üst pakette sunmasını doğru bulmuyorum. Bence en alt pakette bile bulunması gereken önemli bir özellik.
  • Torpidonun soğutma özelliğini göremedim. Bence eksiklik. Yeri geliyor uzun yolda içecekleri soğuk tutmada kullanabiliyordunuz.
  • Aracın göstergeleri rahat okunuyor. Gösterge arasındaki ekrandan bir çok ayara ve bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Ekran kalitesi başarılı.

Şimdilik tespitlerim bunlar. Umarım faydalı olmuştur.

Herkese kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim.

Hasan Alp

2014 Nissan Qashqai 1.2 Platinum Premium Pack X-Tronic (2015 donanım)

Kullanıcı avatarı
volki
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: kamu

Mesajgönderen volki » 28 May 2015, 15:12

şimdi arkadaşim 105 hp golf tdi nin daha performanslı olduğunu yazmış alakası yok 105 hp tdi ve 125 hp lik tsı motorları kullanmış biri olarak söylüyorum mukayese bile edilmez 106 130 hp ve 320 nm tork arabayı başka arkadaşlarada sürdürdüm süren hiç kimse arabanın 1.6 motor olduğuna inanmadı herkesin ortak kanısı bu araba 200 cc dediler

Kullanıcı avatarı
volki
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: kamu

Mesajgönderen volki » 28 May 2015, 15:13

bu arada arabayla ilgili görüşlerimi detaylı olarak anlatacağım sonra

Kullanıcı avatarı
sahindmr5
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: Avukat

Mesajgönderen sahindmr5 » 29 May 2015, 14:40

yeni qashqai plat. premium alarak aranıza katılmış bulunmaktayım :) aracı çok yeni teslim aldım henüz 150km şehir içi kullandım. araç ile ilgili olarak öncelikle motor performansı hacmine göre mükemmel. yakıt tüketimi hassas davranılırsa alışma döneminde bile 7-7.5 olabilir. performanslı kullanımda ise 9 lt. olması normal tabi alıştıktan sonra bu rakamlar düşecektir. araç çok rahat, vites geçişleri çok iyi. iç malzeme kaliteli görünüyor.ancak full paket bi arabada olmayan bi kaç özellikten bahsetmek isterim. araçtan indikten sonra akıllı anahtar sistemi olmasına rağmen araçtan uzaklaşınca araç kendini kilitlemiyor, çocuk kilidi eski usul kapı içlerinde tırnağın lock konumuna alınması ile oluyor elektronik bir sistem konulamamış (çok görmüşler), arka koltukta oturanlar için klima kanalı bulunmuyor, soğutmalı torpido bulunmuyor. onun dışında gayet güzel albenisi yüksek bir araç, ancak tüm bunlara rağmen fiyatı biraz yüksek bir araç. saygılar

Kullanıcı avatarı
suat yelkovan
Gold Üye
Gold Üye
Meslek: özel eğitim okulu

Mesajgönderen suat yelkovan » 03 Haz 2015, 17:37

merhabalar...
2014 -2015 model ve nissan qashqai araçların tüm modelleri için özel olarak üretilen soketli D-lux cam açma ve kapama ve ayna modülü ücretsiz montaj fırsatı ile
6 haziran cumartesi İstanbul Kozyatağı Carrefour da saat 10:00 buluşuyoruz.
Detaylı bilgi için :
suat yelkovan 0505 525 43 21 -- 0532 570 05 09
http://www.nissanmodul.com

Kullanıcı avatarı
Atakan32
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: serbest

Mesajgönderen Atakan32 » 10 Haz 2015, 12:55

Merhabalar.yeni qashqai platinum p.p. sahibiyim aracı deneme fırsatım olmadı..çok fonksiyonlu oldugu belli inşallah en kısa zamanda hem araca hemde fonksiyonlarına alışcam..

Kullanıcı avatarı
olcek1
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: asker emeklisi

Mesajgönderen olcek1 » 22 Haz 2015, 19:31

Aracım 2015 QQ 1.6 dizel 130 HP black edition premium pack xtronic çok rahat xtronic e çabuk alıştık aracın ivmelenmesi müthiş 340 torku hissediyorsunuz motor sessiz şehiriçi durkalk çok fazla 8 lt şehirler arası ortalama hız 120 km 5.5 civarında kısacası aldıgı parayı hakkediyor selamlar

Kullanıcı avatarı
bireferans
NissanClubTr
NissanClubTr
Meslek: ögretim üyesi

Mesajgönderen bireferans » 27 Haz 2015, 18:16

2014 Qashqai skypack aldım. Alırken bayiden arka kameralı navigasyon eklenmesini istedim. Araç tesliminde üzerinden çıkan radyo cd çaları kutuda bana verdiler. Bunu ne yapabilirim?

Kullanıcı avatarı
ahmet öntürk
Silver Üye
Silver Üye
Meslek: tıp doktoru

Mesajgönderen ahmet öntürk » 09 Tem 2015, 22:21

Yeni qashqai 1.6 dizel otomatik skypack sahibiyim araç on numara yalnız dün ufak bir kaza geçirdim araç daha 2 aylık kaputta 1 karış göçük oluştu boya gelecek çok üzüldüm Allah hepimize kazasız belasız sürüşler nasip etsin.

“Nissan Qashqai Forum” sayfasına dön

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

oto anahtarı