YENİ qashqai sahipleri sizleri bekliyoruz
Re: YENİ qashqai sahipleri sizleri bekliyoruz
fren performans testi;
https://www.youtube.com/watch?v=9jjS4MjHIBI
euroncap çarpışma testi;
http://www.euroncap.com/tr/results/nissan/qashqai/7882
- pepelepew
- NissanClubTr
- Otomobil: Qashqai
- Meslek: Fotoğraf / Video
2015 tekna paket olarak bende aranizda yeni katildim.
Benim garipsedigim hareket halindeyken kapilarin otomatik kitlenememsi ve sofor tarafindaki cam kilit v.s konularin aydinlatilmamis olmasi rahatsiz edici sofor camı haric hic bir cam otomatik kalkmiyor basili tutman gerekiyor.
Navitech 225R modeli double din teyp takildi ortaya renklerini ve temasını begenmedim degistiremiyoruz da keske oyle bir sansimizda olsaydi.
- antsel47
- NissanClubTr
- Meslek: editör
- İletişim:
Bende aranıza 2014 Qashqai 1.2 PLATINUM PREMIUM PACK X-TRONIC aracımla katıldım. Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim. Aracım 2014'ün son çeyrek üretimlerinden 2015 Türkiye donanım paketi ile birebir aynı araçtır. Aracı geçtiğimiz hafta 0km olarak satın aldım. Aşağıda araç ile ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.
- 19" lastikler Türkiye şartları için bence çok gereksiz ancak standart donanımda geliyor. Sık küçük sıralı asfalt dalgalanmalarının olduğu yerlerde (genellikle ağır vasıtaların fren yaptığı yerler gibi) lastik darbesini az da olsa hissedebiliyorsunuz. Ayrıca çevre kamera sistemi jantı ve lastiği sürtmenizi önlemede büyük fayda sağlayacaktır. Dikkat etmeniz gereken derin çukurlar. Bunun haricinde aracımda bulunan Dunlop lastik sessiz ve konforlu.
- Motor performansı Eco mod açıkken doğal olarak törpüleniyor. Ancak şehir içi trafik şartlarında kullanılacağı için sorun değil. (İstanbul'a ve Ankara'ya bir şey diyemem; oralarda hızlı kullanıldığını gözlemledim.) Performans isteniyorsa Eco'yu kapatın araç gayet başarılı hızlanıyor. Ayrıca aracı Ds vites konumuna aldığınızda araç daha devirli çalışmaya başlıyor.
- Aracın Start-Stop sistemi başarılı. Aracın 70A aküsü sistemin yoğun trafikte bile uzun süre işlevini sürdürmesini sağlıyor.
- Anlık tüketim göstergelerinde çok uçuk rakamlar görebiliyorsunuz. İnsanı ilk başta korkutuyor biraz. Ancak şu ana kadar ki kullanınımda ortalamam 8.0lt gerçekleşti. Bu değer içerisinde gündüz klimalı kullanımda var. Araç şu an rodajda. Rodaj sonrası testler yapacağım. Burada paylaşmayı planlıyorum. Tüketim bana göre gayet iyi.
- Aracın vites kutusu sessiz ve başarılı çalışıyor. Herhangi bir sallantı vs. yok. Araç rodajda olduğu için sert kullanım tepkilerini test edemedim. Test ettiğimde bu kısıma ekleme yapacağım.
- Aracın sessizliğini çok beğendim. Kaput içi ses yalıtımı ve motor bölmesi ısı ve ses yalıtımları mevcut. Aracın sessizliğine katkı sağlıyor.
- Navigasyon sisteminin kullanımı kolay. Sesli ve görsel yönlendirmeler yeterli. Güncellemelerin ücretli olduğu söyleniyor. Araştırmadım daha. Ücretsiz olması Nissan'a yakışır. Eğer ücretli ise yanlış bir karar verilmiş.
- Ses sisteminin kapasitesi benim için yeterli geldi. USB bağlantısı 32GB Fat32 biçimli flash diskimi tanıdı. mp3 dosyalarının ID3 bilgilerini Türkçe karakterleriyle başarıyla gösteriyor. Ayrıca albüm kapakları da görüntüleniyor.
- Aracın koltukları konforlu, deri kaydırmıyor. Sadece biraz iri bir insan olduğum için sert dönüşlerde koltuk alt yan desteği benim için biraz zayıf kaldı. Buna rağmen kullanımda sorun yok; memnunum. Elektrikli koltuk ayarları iyi. İstediğiniz konuma kolayca ayarlayabiliyorsunuz.
- Aracın farlarından (Bi-Led) çok memnunum. Şimdiye kadar kullandığım araçlar içinde en başarılısı diyebilirim.
- Aracın sol koldaki far açma sistemi çok kolay döndüğü için sinyal verirken bazen çevirdiğim oluyor. Daha alt tarafından dokunarak sinyal vermeye başladım. Yoksa far ayarlarını değiştiriyorum. Bence biraz daha sıkı olmalıydı.
- Yeni araçlarda yaygınlaşmaya başlayan sileceklerin komutla ön cam ortasına gelip müdahale edilmesine olanak sağlamasını hiç beğenmedim. Nasıl çalıştığını bilmeyen yıkamacı veya yolda sizin dur demenize rağmen cam silmeye çalışan kişiler sileceği kaldırırsa ön kaputa zarar verebilir.
- Klima en alt fan devrinde bile kuvvetli hava üflüyor. Soğutma iyi. Adana'nın sıcaklarında başarısını test edeceğim. Şu an iyi gibi.
- Şerit takip şehir içinde sinyal vermeden yapabileceğiniz manevralarda (arkada araç yokken şerit değiştirme vb. gibi) doğal olarak ötüyor. Uzun yolda daha faydalı olur diye düşünüyorum.
- 360 derece çevre görüşün çok faydalı olduğunu kullanınca daha iyi anladım. Aracı park ederken veya manevralarda kolaylık sağlıyor.
- Lastik basınç göstergesi başarılı.
- Aracın bagajı orta büyüklükte. Kalabalık bir aile ve çok bagajla geziyorsanız bence yetersiz kalabilir. Alt bölmeler vs. ufak tefek eşyaları kaldırmaya çok uygun. İstendiğinde bölümlendirilebilmesi büyük avantaj.
- Otomatik park çok detaylı çalışabiliyor. Park manevralarını başarıyla gerçekleştiriyor.
- Cam açma sistemi araçta canınızı sıkacak belkide tek unsur diyebilirim. Eski aracımda (2009 Kia Ceed SW) bile 4 cam otomatik tek basmada açılma ve kapanması vardı. Ayrıca aydınlatmaları da mevcuttu. Bu araçta ne yazık ki sadece sürücü camında otomatik açma-kapama özelliği var. Tuşlarda aydınlatma yok.
- Diğer üzüldüğüm bir konu bagaj bölmesinde 12V çıkışın olmaması.
- Aracın otomatik park frenini kullanmak kolay. Aslında siz bir şey yapmıyorsunuz. Her şey otomatik gerçekleşiyor.
- Araç ile verilen halı paspas yerine kenarlı kauçuk paspasın verilmesini tercih ederdim. Aracı aldığım bayi yan sanayi kauçuk paspas seti hediye ederek halı paspasın dezavantajlarından bir nebze kurtulmamı sağladı. Ancak önümüzdeki aylarda orjinal kauçuk paspas alacağım.
- Araç içindeki piano black parlak kısımlar tozu belli ediyor. Sık temizlemek gerekecek.
- Akıllı anahtar büyük konformuş kullanınca öğrendim. Tavsiye ederim.
- Otomatik kararan iç dikiz aynasının faydası büyük. Yalnız Nissan'ın bu özelliği güvenlik özelliği kabul etmemesini ve sadece üst pakette sunmasını doğru bulmuyorum. Bence en alt pakette bile bulunması gereken önemli bir özellik.
- Torpidonun soğutma özelliğini göremedim. Bence eksiklik. Yeri geliyor uzun yolda içecekleri soğuk tutmada kullanabiliyordunuz.
- Aracın göstergeleri rahat okunuyor. Gösterge arasındaki ekrandan bir çok ayara ve bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Ekran kalitesi başarılı.
Şimdilik tespitlerim bunlar. Umarım faydalı olmuştur.
Herkese kazasız, belasız, keyifli sürüşler dilerim.
Hasan Alp

- suat yelkovan
- Gold Üye
- Meslek: özel eğitim okulu
2014 -2015 model ve nissan qashqai araçların tüm modelleri için özel olarak üretilen soketli D-lux cam açma ve kapama ve ayna modülü ücretsiz montaj fırsatı ile
6 haziran cumartesi İstanbul Kozyatağı Carrefour da saat 10:00 buluşuyoruz.
Detaylı bilgi için :
suat yelkovan 0505 525 43 21 -- 0532 570 05 09
http://www.nissanmodul.com
- bireferans
- NissanClubTr
- Meslek: ögretim üyesi
- ahmet öntürk
- Silver Üye